Haberler

AK Parti'nin 15'inci Yılı Kutlama Töreni İlklere Sahne Oldu

Güncelleme:

AK Parti'nin 15'nci yılı, nedeniyle parti genel merkezinde küçük çaplı bir tören düzenlendi. Cumhurbaşaknı Erdoğan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun konuşmalarıyla tören ilklere sahne oldu.

Ak Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümünü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına saygı çerçevesinde sade bir tören tertip edildi.

Tören'de Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, Ahmet Davutoğlu ise istifasının ardından parti genel merkezinde ilk defa partililere hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise telekonferans yöntemiyle bağlanarak ilk defa bir AK Parti etkinliğinde partililere konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM, ABDULLAH GÜL VE DAVUTOĞLU'DA GELDİ

AK Parti Genel Merkezi'nde açık havada düzenlenen etkinliğe, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu Genel Merkez'e geldi.

2,5 AY SONRA İLK DEFA GENEL MERKEZ'DE KONUŞTU

Düzenlenen törende AK Parti eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuştu. Ahmet Davutolğu, 22 Mayıs 2015 tarihinde yapılan AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde Genel Başkanlık görevini Binali Yıldırım'a bırakmıştı. O günden sonra Davutoğlu ilk defa Genel Merkez'de partililere hitap etti.

2 YIL SONRA ERDOĞAN İLK DEFA AK PARTİLİLERE HİTAP ETTİ

Kutlama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk defa AK Partililere hitap etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESAJ: 15 TEMMUZ ÖNCESİ GİBİ DAVRANAMAYIZ

Erdoğan konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası artık hiç kimsenin aynı şekilde davranamayacağını vurgulayarak, "Bu millet varsa, biz varız. Bu ülke varsa, biz varız. Bu devlet varsa biz varız. Bu bayrak varsa biz varız. Bu ezanlar varsa biz varız. 15 Temmuz'da hepsine birden saldırdılar. Meclis'e, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, polisimize, askerimize, insanlara saldırdılar. Tüm bunlara şahit olduktan sonra artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. En başta ben davranamam. İktidar partisi olarak AK Parti böyle davranamaz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Partimle bağım kopmuş olsa da, partiyi birlikte kurduğum dava arkadaşlarımla gönül bağım, mücadele arkadaşlığım bitmemişti, bitmeyecektir.

26 Mart 1999'da Pınarhisar Cezaevi'ne doğru yola çıktığımızda 'Beraber yürüdük bu yollarda" dedik. Hiç vakit kaybetmeden milletimize koştuk. Daha sonra milletimiz bize ülkeyi yönetme görevi verdi. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Önümüze çıkarılan engellerin üzerinden birer birer gelerek, bütün o hizmetlerle, yatırımlarla, eserlerle donattık.

Biz milletimize hizmet ettikçe, milletimizde bize sahip çıktı. Her seçimde oylarımızı artırdık. 2007'de bize Cumhurbaşkanı seçtirmemek için oynamadık oyun bırakmadılar. Giriştikleri saldırılardan sonuç alamayanlar 2013 yılından itibaren yeni senaryolar ortaya koydular. Gezi olayları tutmadı, 17-25 Aralık darbe girişimini başlattılar netice alamadılar, 2014 seçiminde 13 parti bir adayı destekledi milletimizin yüzde 52'sinin desteğini alarak buradan galip çıktık. Daha sonra silahlı bir başkaldırıya kalkıştılar, açtıkları çukura gömüldüler. Birçok şehrimizde canlı bomba saldırıları yaptılar netice alamadılar. 15 Temmuz'da ülkemizin en alçak, en sinsi saldırsıyla karşı karşıya kaldık. Bir grup asker müsfettesi teröristler kendi devletine darbe girişimine kalkıştı. Bunlar her türlü silahı yine millete karşı kullandı. Milletimizle omuz omuza vererek bunu akamete uğrattık. Dava arkadaşlarımız şehit verdik, gazilerimiz var. Tek yürek, tek ses olarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma mücadelesi verildi.
7 Ağustos'ta Yenikapı'da ülkemizin önünde yeni bir kapının açılışının müjdecisi olmuştur. Bu yeni kapıya sonuna kadar sahip çıkılacağına inanıyorum. 'Gerekirse biz bedel ödeyeceğiz, milletimize bedel ödetmeyeceğiz' demiştik. Bu alçaklar 240 arkadaşımızı şehit ederek milletimize bedel ödetmişlerdir. Bunun hesabını sormak ve FETÖ'nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur.

Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir. Bu parti mensuplarının medeniyet davası bin 400 yıllık bir davadır. Anadolu'da verilen mücadelenin temsilcileridir. İstanbul'un Fethinden Çanakkale'ye tüm dönemlerin ruhudur. Balkanlar'dan Ortaasya'ya dünyanın neresinde bir mazlum varsa, onların gözyaşlarını silen bir eldir bu parti. Özyurdunda parya muamelesi görenlerin ümitle çarpan yüreğidir. 15 Temmuz'a kadar AK Parti'ye oy verenlerden aldığını güçle, tüm Türkiye'ye hizmet etmek mücadelesindeydiniz. Artık tüm Türk milletine hizmet etme mecburiyetimiz var. Bu millet varsa, biz varız. Bu ülke varsa, biz varız. Bu devlet varsa biz varız. Bu bayrak varsa biz varız. Bu ezanlar varsa biz varız. 15 Temmuz'da hepsine birden saldırdılar. Meclis'e, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, polisimize, askerimize, insanlara saldırdılar. Tüm bunlara şahit olduktan sonra artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. En başta ben davranamam. İktidar partisi olarak AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna inanıyorum. Medyanın, meslek örgütlerinin, tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum.

AK Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü böyle tarihi bir dönemde gerçekleşiyor. AK Parti'den Türkiye'nin 2002'den bu yana değişimini sağlayan öncü misyonunu devamını bekliyorum. AK Parti'nin 15. yıldönümünü gönülden kutluyorum."

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: GÜÇ SARHOŞLUĞUNA KAPILMADIK, KAPILMAYACAĞIZ

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi önünde yaptığı konuşmasından dikkat çekici bölümler :

"Can verme sırra eren aziz şehitlerimizi selamlayarak sözlerime başlıyorum. Bugün sizlerle bir arada olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Bugün bizim için özel bir gün. İçinde bulunduğumuz durumda çok daha anlamlı hale gelen dönemdeyiz. 15 Temmuz 2001'de AK Parti kuruldu. Bugün AK Parti 15 yaşında. Bu kutlu hareket bismillah diyerek milletin huzuruna çıktı. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kurulduğu gün, 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demişti. Bu sözün üstünden 15 yıl geçti. 15 yıl sonra hain FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesiyle gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye'yi ön saflara taşıdık, bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ede ede geldik. İstiklal ve istikbal mücadelesi verdik. Eğilmedik, bükülmedik, yıkılmadık, millete güvendik ve başardık.
2002 seçimlerine giderken 'Tek başına, iş başına' dedik. İlk seçimlerde zaferle çıktık, işbaşına geldik. Türkiye'nin bütün imkan ve kaynaklarını vatandaşlarımız için kullandık, seferber ettik. Her şey Türkiye için dedik ve Türkiye için yaptık. Ülkenin tıkanmış damarlarını açtık. Türkiye'yi adaletle, hakkaniyetle büyüttük ve geliştirdik. Bize omuz veren milletin başını öne eğdirmedik. Önce Türkiye diye yola çıktık ve durmak yok yola devam dedik. Diklenmedik ama dik durduk. Milli irade karşısında hiçbir terör örgütü, vesayet odağını tanımadık. Eli kanlı FETÖ darbecilerine milletimizle birlikte diz çöktürmenin onuruyla huzurlarınızdayız.

O karanlık 15 Temmuz gecesi millet akın akın meydanları doldurdu. Çünkü Başkomutan, Cumhurbaşkanı'nın çağrısı vardı. O gece medyamız, o gece polisimiz, o gece valilerimiz kaymakamlarımız, savcılarımız ve 79 milyon milletimiz bir oldu, tek yürek oldu ve bu darbeci hainlere gereken derslerini verdi. Milletçe çıktığımız bu yolda, milletle yürüdük.

Bu kutlu dava hepimizin davası. Kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hepinizden Allah razı olsun. Allah sizlere daima razı olsun, Allah sizlerin daima yolunu açık etsin. Bu vesileyle bu kutlu davaya ömrünü adayanlara bütün AK Parti ailesine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

"79 MİLYONU BENİMSEYEN BİR SİYASET BENİMSEDİK"

AK Parti esas olarak Anadolu'nun bağrından çıkmış erdemliler hareketidir. AK Parti, baştan itibaren etnik, bölgesel ve dini milliyetçiliğe, her türlü ayrımcılığa karşı durmuştur. Herkesi kucaklayan bir Türkiye partisi olmuştur. AK Parti milletin sesi, Türkiye'nin partisidir. AK Parti milletin ta kendisidir. Her şey Türkiye için demiştik, bugün de davamı Türkiye'dir. Partimiz kurulduğu günden itibaren toplumsal merkezi temsil etmiştir. 79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik. AK Parti hiçbir zaman sorun odaklı olmamış, ezber bozan uygulamalarıyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. İcraatlarıyla geçmişini inkar etmeden, geleceğini inşa eden partinin adı AK Parti'dir. Hiç kimsenin yaşam hayatına müdahale etmeden her türlü yasağı gündemden çıkarmıştır. Biz hiçbir zaman iktidar ve güç sarhoşluğuna kapılmadık, kapılmayacağız. Aradan 15 yıl geçtikten sonra da aynı anlayışı koruyoruz. Bugün düne göre daha güçlüyüz, krizleri, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız.

Birçok hain girişimi başarıyla püskürttük. 15 Temmuz'da milletimizle birlikte dünyanın en alçak girişimini alt etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir partidir AK Parti. Yenikapı'yı gözümüz gibi koruyacağız. Demokrasi nöbetlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Demokrasiden yana aldığımız tavırdan asla vazgeçmeyeceğiz, asla unutmayacağız. 15 Temmuz'da bölücü terör ve FETÖ terörüyle mücadele ederken verdiğimiz şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz Çanakkale ruhunun tazelendiği günün adıdır, ikinci kurtuluş zaferidir. 15 Temmuz bir milattır."

"CUMHURBAŞKANIMIZA NEDEN BU KADAR ÇOK SALDIRDIKLARINI ÇOK İYİ ANLAMALIYIZ"

Türkiye'nin her şehrinde İstanbullu, Ankaralı, Konyalı, sivil, polis, asker şehitlerimizi yan yana toprağa verdik. Hep birlikte kurduğumuz devletimizi milletimizle birlikte kurtardık. Aziz şehitlerimizi şükranla yad ediyoruz.

Ak Parti'ye, Cumhurbaşkanımıza neden bu kadar saldırdıklarını çok iyi anlamalıyız. Onlar bu milletin birliğine saldırıyorlar.

Ak Parti'mizin 2023 hedeflerini asla ve asla engelleyemeyecekler. Yapılan saldırılar aksine azmimizi daha da arttıracak, daha çok çalışmamızı sağlayacak. 15 yıllık geçmişimiz büyük başarılarla doludur. Demokratik düzenimizi daha güçlü hale getirdik. Büyüyen ekmeği daha adil paylaşma gayreti içinde olduk. Türkiye, Ak Parti iktidarında çok daha saygın bir ülke oldu.

Türkiye Ak Parti'den önce iyi yönetilmiyordu. Siyaset çetelerinin güdümüne girmişti. 2001'de ekonomimiz tam bir çöküş yaşamış, adeta iflas etmişti. Ak Parti siyaset kurumuna kaybettiği itibarını yeniden kazandırdı. Temel hak ve özgürlükler alanını genişletti. Çok çeşitli alanlarda en cesur adımları atmaktan asla geri durmadık.

Halkımızın refahı ve mutluluğu için yaptık. Özgürlük ile refahı asla birbirinden ayrı tutmadık. Kaynak Türkiye dedik ve gerçek ekonomiyi merkeze koyduk. Dünyaya daha fazla entegre olduk ve milli gelirimizi 14 yılda 3 kattan daha fazla büyüttük. Siyasi istikrar ve güven sayesinde 169 milyar dolar küresel yatırım yapılmasını sağladık. Paramızdan 0'lar attık, Türk lirasına itibar kazandırdık. Son 14 yılda 7 milyonun üzerinde vatandaşımıza iş sağladık, aş sağladık. Toplam 1 milyon yeni iş yeri açtık. Azimle ürettik, adaletle paylaştık.
Ak Parti siyasetinin özü insana hizmettir. Devletin borcunu yüzde 70'lerden 30'lara düşürdük. Ak Parti iktidarlarında faizciler kaybetti, millet kazandı. Ranta giden kaynaklar millete hizmet oldu. Hızlı trenler, bölünmüş yollar, havalimanlı ile memleketimizin doğusunu batısını kuzeyini güneyini imar ettik.

Her zaman yoksulun, dar gelirlilerin yanında olduk. İnsani yardımlarda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yerimizi aldık. Milyonlarca mazlum kardeşimize kucak açtık. Bizim rotamız Hak'tır ve adalettir, pusulamız millettir, milletin rehberliğidir.

Demokrasinin güzelliği terazinin vatandaşın elinde olmasıdır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Cevdet Yılmaz Abdullah Gül AK Parti Güncel Haberler

title