Haberler

AK Parti Niğde Kadın Kolları'ndan Aşure Etkinliği

AK Parti Niğde Kadın Kolları, Muharrem ayı dolayısıyla dört yerde aşure etkinliği düzenledi.

AK Parti Niğde Kadın Kolları, Muharrem ayı dolayısıyla dört yerde aşure etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, AK Parti Niğde milletvekili adayları Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Yaşar Ataç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Meclis Başkanı Mahmut Peşin ve davetliler katıldı.

Niğde Hükümet Meydanı, İmam Hatip Meydanı, Şadırvan Parkı ve Bor Caddesinde gerçekleştirilen aşure etkinliğinde 3 bin 500 kişilik aşure dağıtıldı.

AK Parti Niğde Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, İslam aleminde Muharrem ayının çok büyük bir öneminin olduğunu söyledi.

Aşure etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini belirten Sayın, şöyle konuştu:

"Bu ayda birçok önemli hadise gerçekleşmiştir. Muharrem ayı aynı zamanda hicri yılın başlangıcıdır. Bu dönemde Peygamber Efendimiz Mekke'den Medine'ye göç etmiştir. Müslümanlar muharrem ayını hicri yılbaşı olarak kabul ederler. Kadın kolları olarak aşure gününe önem veriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda Niğde'nin 4 farklı noktasında aşure dağıtımı yaptık ve vatandaşlarımıza ikramda bulunduk."

Kaynak: AA / Yerel

Alpaslan Kavaklıoğlu Erdoğan Özegen Ak Parti Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title