Haberler

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bizi niye durduramazlar biliyor musunuz? Biz bu toprakların üstünde yaşayanlardan aldığımız gibi kudretimizi, bu toprakların altında kalan şehitlerimizden de aynı şekilde güç ve kudret alıyoruz" dedi.

Davutoğlu, İnönü Mahallesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Hasan Dağı'nın yanından her geçtiğinde Niğdelileri, Nevşehirlileri, Aksaraylıları ve bu toprağın çocuklarını aklından, yüreğinden geçirdiğini söyledi.

Toroslarda doğmuş biri olarak hep dağların esintisiyle, güzel mesajlarıyla dünyayı dolaştığını ifade eden Davutoğlu, "Hasan Dağı sanki 'Emin olarak gidin, bu aziz milletin emanetini dünyanın her yerinde yerine getirin. Bilin ki Erciyies ve Hasan Dağı ne kadar sağlam bir şekilde bu topraklarda duruyorsa bu millet de en sağlam şekilde arkanızdadır' diyor. Arkamızda dağ gibi bir millet varken bize ne gam, onlara gam, bizde gam yok Allah'ın izniyle" diye konuştu.

Niğde'nin hanlar ve kervansarayla geçmiş medeniyetlerden izler taşıdığını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Niğde İç Anadolu'da bir kapıdır. Bizlere selamla, barışla muhabbetle gelene her zaman hanlarıyla, kervansaraylarıyla açık olan bir kapı. Ama bize düşman gözle gelene ise Çin Seddi'nden daha kavi bir duvardır Niğde. İstiklal Harbi sırasında Adana üzerinden bu toprakları işgale gelenlerin karşısında yiğitliğiyle durdular Niğdeliler. 'Torosları geçebilirsiniz ama Niğde'yi geçemezsiniz dediler.' Hiçbir yurt dışı seyahatim yoktur ki şehitlikleri ziyaret etmemiş olayım. Tek bir şehidimiz varsa dahi orayı ziyaret ederim. Bakü Şehitliği, Bükreş, Yemen Şehitliği... Anadolu'nun her vilayetinden selvi boylu yiğitlerin yattığı şehitliklerde Niğdelilerimiz de yatar. Bu millet tarihte birçok sınav verdi. Asya'da, Afrika'da, Balkanlarda, Ortadoğu'da, Kafkasya'da her yerde şehitliğimiz var. Bizi niye durduramazlar biliyor musunuz? Biz bu toprakların üstünde yaşayanlardan aldığımız gibi kudretimizi, bu toprakların altında kalan şehitlerimizden de aynı şekilde güç ve kudret alıyoruz. İmtihanlar gelir geçer. Bu topraklar, üzerinde kudretini yitirmiş olanlara mezar olur. Ama kudretini toparlamış olanlar için büyük bir hazinedir. Bu yüzden bu topraklar zafiyet istemez, güç ve kudret ister."

12 yıldır kesintisiz milletin seçtikleri iktidarda

Davutoğlu, millet iradesinin ilk kez 12 yıl kesintisiz olarak iktidarda olduğunu, 3 genel, 2 mahalli seçim, 2 de referandum gerçekleştirildiğini anımsattı.

Son 12 yıldaki kazanımlara dikkati çeken Davutoğlu, "Bütün modern ve eski tarihimizi bilerek söylüyorum. Hiçbir dönemde cumhuriyetimizin de hiçbir döneminde son 10 yıl içinde elde ettiğimiz kudreti ve gücü biriktirememiştik. Başı dik, vakur bir ülke inşa edildi sizlerin desteğiyle. İlk defa 12 yıl boyunca bu memlekette sadece milletin seçtikleri iktidar oldu. İşte aradaki büyük fark bu. Peki bunu benimsediler mi? Her seçim farklıdır ama bu seçim sadece mahalli bir seçim değil. Milletin kaderinin onaylandığı bir seçim. Kimse bunu mahalli seçim olarak düşünmesin" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, iktidara geldikleri günden bu yana çeşitli yollardan hızlarının kesilmeye çalışıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin genel başkanını, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı seçime sokmamak için yasakladılar. Umdular ki bu hareket için yola çıkanların hızları kesilsin. 2004'te mahalli seçimlerde Kıbrıs müzakerelerini yürütüyorduk. Burada ne propagandalar yaptılar. 'Kıbrıs satılıyor, genç subaylar rahatsız' diye. Cumhurbaşkanlığı seçimine müdahale etmek istediler. 2009 mahalli seçimlerinde parti kapatma davası açtılar. İstediler ki hızımız kesilsin, nefesimiz daralsın ama başaramadılar. 2011 seçimlerinde kasetler çıkarıldı ama yine kazanıldı. Emin olunuz ki 30 Mart seçimlerinde çıkacak gür bir sesle bu millet ve sizler milli iradeye sekte vurmak isteyenlere 'yeter artık söz de irade de sadece ve sadece milletindir' diyeceksiniz. İki şey varsa gerisi teferruattır. Biri hakkın rızası, ikincisi halkın rızası. 12 yıl içinde insanımızın değerini yükseltecek çok büyük adımlar attık."

2013 yılında yaşananlar

2013 yılının pek çok özelliğiyle önem taşıdığına dikkati çeken Davutoğlu, "2013 yılı tarihe milli birlik ve beraberliğin tahkim edildiği, şehitlerimizin gelmediği bir barış yılı, çözüm yılı olarak geçecek. 2013 yılı Türkiye'nin başının dik olduğu, ebediye kadar dik olacağı, dış borçların ödendiği yıl olarak geçecek. Onlarca yıl üniversite önünde bekletilen, meclisten dışarı atılan, onurları ve gururları tahkir edilen başörtülü kardeşlerimizin özgürlüklerinin iade edilmesinin yılı olarak tarihe geçecek" ifadelerini kullandı.

"Tek bir vatandaşımız dahi bizim nezdimizde çok kıymetlidir" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

" Libya'da iç savaş çıktığında 10 gün içinde 25 bin vatandaşımızı Türkiye'nin bir buçuk misli büyüklüğündeki bir ülkeden vatanlarına geri getirip ailelerine kavuşturduk. Bu kudretli bir milletin kendi milletine olan saygısının işaretidir. O zaman birçok ülke dışişleri bakanı bize başvurdu. 'Bizim vatandaşlarımızı da kurtarın' dediler. 65 farklı ülkeden 10 bin insanı Libya'dan 10 gün içinde çıkardık. 1999 depremi olduğunda Ankara'dan Sakarya'ya ulaşamayan bir hükümet ve yönetim vardı. Şimdi ise dünyanın her yerine güç ve kudret eliyle ulaşan bir devlet var. Bununla gurur duymalısınız. O tahliye esnasında Ruandalı çocukları Türkiye'ye getirip  memleketlerine gönderdik. Ruanda'nın dışişleri bakanı  'Türkiye'nin ne kadar büyük bir millet ve ülke olduğunu bu çocuklarımızı bize getirince anladık' dedi. Sadece kendi vatandaşına değil, ihtiyacı olan herkese güç ve kudretle yetişen bir millet ve devlet var. Pakistan'da deprem olduğunda Pakistan Cumhurbaşkanı 'ben daha vatandaşımın yanına ulaşamadığımda Türk devleti ve yardım kuruluşları ulaşmıştı' ifadesini kullanmıştı. Haiti'ye de inen ilk uçak Türk uçağıydı, afetten sonra Filipinlere ilk inen uçak da Türk uçağıydı. İşte kudret ve şefkat eli. Bunu durdurmak istiyorlar. Durduramayacaklar, bir kez bu kervan yola çıktı, Allah'ın izniyle kimse bu kervanı durduramayacak."

- Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Niğde Politika Güncel Haberler

title