Haberler

AK Parti Myk ve Mkyk Toplantıları

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "50 yılın birikimiyle düzenlenmiş, tasarlanmış, hesaplanmış, inceden inceye işlenmiş olan bir darbe teşebbüsüyle, bir ihanetle karşı karşıyayız. Devletin bütün kademelerine sızmış bu ihanet şebekesiyle baş etmek öyle normal uygulamalarla çok fazla mümkün olmayacaktı. Onun için olağanüstü hal ilan edildi ve bu olağanüstü hal ilanı ile birlikte Kanun Hükmünde Kararnameler uygulaması başladı." dedi.

Aktay, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında genel merkezde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantıları sonrası düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından AK Parti MKYK'nın ilk defa, MYK'nın ise defalarca toplandığını hatırlatan Aktay, toplantılarda ele alınan konulardan birinin de Türkiye'de yaşanan darbe teşebbüsünün yurtdışındaki yansımaları olduğunu bildirdi.

15 Temmuz'daki darbe girişimini 79 milyon halka ayrım gözetmeksizin yapılan bir saldırı olarak nitelendiren Aktay, "Dünya tarihinde belki de hiç rastlanmayacak muhteşem bir kahramanlık örneği göstererek halkımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın sadece bir telefon çağrısına müthiş bir cevap vererek, onun dışında halkımızın bütün kesimleri 7'den 70'ine, her partiden insanlar böyle bir saldırıyı püskürtme noktasında tam bir milli mücadele ruhu içerisinde hareket ederek, buna karşılık verdiler." ifadesini kullandı.

"Dünyada ön yargılarından bir nebze sıyrılmış olan herkes, bu olup bitenleri Türkiye halkının şu çağda yaşamış, göstermiş olduğu müthiş bir destan olarak kayıtlarına geçiriyordur." diyen Aktay, Türkiye'yi esir almak isteyenlere karşı gösterilen mücadelede şehit olanların, millet olmanın anlamını en güzel şekilde hissettirdiklerini vurguladı.

Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın "Hak şerleri hayreyler, zan etme ki gayreyler, Arif anı seyreyler, Mevla görelim neyler. Neylerse güzel eyler" dizelerini dile getiren Aktay, bir şer hareketine karşı milletin tek vücut olarak hareket ettiğine işaret etti.

Aktay, 15 Temmuz'dan bu yana özlemi duyulan milli birlik ve beraberlik tabloları yaşandığını aktararak, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'un hemen akabinde meydanlarda sergilenen demokrasi nöbetleri aslında dünya demokrasi tarihine büyük bir ders niteliğinde, büyük bir örnek. Bir milletin kendi demokrasisine sahip çıkmasının mükemmel bir örneği, nesillerin, gençlerin, çocukların belki de gelecekte çok büyük gururla hatırlayabilecekleri, gelecek nesillere aktarabilecekleri mükemmel sahneler oluştu meydanlarda."

"Demokrasiye, milli iradeye bir bedel ödemek gerekiyorsa bu bedelin en güzelini, en şık şeklini bu halk, millet ödemiştir" diyen Yasin Aktay, hürriyet ve demokrasinin en çok bu millete yakıştığını ifade etti.

Aktay, ilk günden itibaren diğer siyasi partilerle gerek parlamentoda gerekse başka zeminlerde sergilenen dayanışmanın, birlik ve beraberliğin her zaman devam etmesini arzuladıklarını belirterek, CHP'nin öncülüğünde İstanbul'da gerçekleştirilen mitinge AK Parti heyetinin katıldığını ve milletin de bunu olumlu karşıladığını bildirdi.

Yaşanan terör olaylarına rağmen olağanüstü hale başvurmadıklarını aktaran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, "50 yılın birikimiyle düzenlenmiş, tasarlanmış, hesaplanmış, inceden inceye işlenmiş olan bir darbe teşebbüsüyle, bir ihanetle karşı karşıyayız. Devletin bütün kademelerine sızmış bu ihanet şebekesiyle baş etmek öyle normal bir uygulamalarla çok fazla mümkün olmayacaktı. Onun için olağanüstü hal ilan edildi ve bu olağanüstü hal ilanı ile birlikte Kanun Hükmünde Kararnameler uygulaması başladı." dedi.

Aktay, bugün de gerek MKYK'da, gerekse MYK'da hükümetin çıkardığı KHK'ların içerikleri konusunun değerlendirildiğini, Başbakan Yıldırım'ın da bu konuda bilgiler verdiğini kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Yasin Aktay AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title