Haberler

AK Parti MYK Toplantısı'nda 3 Ana Konu Tartışılacak

Güncelleme:

AK Parti, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından toplayacağı ilk MYK toplantısında üç önemli konuyu masaya yatıracak.

AK Parti, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından toplayacağı ilk MYK toplantısında üç önemli konuyu masaya yatıracak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağının ilk net mesajını bu toplantıda vereceği belirtiliyor.

"17 ARALIK ÖNLEMLERİ"

17 Aralık süreci ve sonrasında gelişen dinlemelerle ilgili "ne tür" önlemler alınacağı ve yeni yasal düzenlemeler ile bu düzenlemelerin neler olabileceği tartışılacak. 4 eski bakanla ilgili Nisan ayında kurulması planlanan soruşturma komisyonu da yine MYK'nın gündem maddelerini oluşturacak.

EGEMEN BAĞIŞ DA UYARILACAK

Konuşma ve açıklamaları ile parti ilkelerine ters düşen eski Bakan Egemen Bağış'ın da uyarılması bekleniyor. 30 Mart seçimlerinde başarılı olan illerin yanı sıra, başarılı olunmayan illerin de durumu ele alınacak.

NİSAN, KADER AYI OLACAK

AK Parti MYK'nın uzun bir aradan sonra Pazartesi toplanması bekleniyor. Toplantıya sadece MYK üyelerinin değil, bazı bakanların da katılması bekleniyor. AK Parti içerisinde Nisan ayının hem Başbakan hem de parti için kader ayı olacağı vurgulanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağının mesajını bu toplantıda vereceği ifade ediliyor. AK Parti yönetimine göre; Başbakan kararını açıklamasa bile alacağı kararın mesajını verecek. Aday olması durumunda ise parti içerisinde hareketlenme yaşanacak.

YENİ ÖNLEMLER, YENİ YASALAR

MYK'nın ikinci önemli konusu ise Meclis gündemi ve yeni yasal düzenlemeler olacak. Hükümet, 17 Aralık süreci ve sonrasında yaşanan dinlemelerle ilgili yeni önlemler almaya hazırlanıyor. Yolsuzlukların önüne geçmek için hazırlanan yaklaşık 15-20 maddelik yasal düzenleme ile ilgili taslak çalışmanın son şekli MYK'da verilecek. Meclis Genel Kurul gündeminde bulunan ve MİT Yasası'nın yapısını değiştiren yasa teklifinin yeniden gündeme gelmesi ile ilgili yapılacak değişikliklerin olup olmayacağı da MYK'nın ikinci önemli konusu olacak.

4 ESKİ BAKANIN DURUMU

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili haklarında fezleke hazırlanan 4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulacak soruşturma komisyonu da ele alınacak. Nisan ayı sonunda kurulması planlanan soruşturma komisyonun da görev alacak üyelerinin kim olacağının da gündeme gelmesi belirtiliyor.

EGEMEN BAĞIŞ HAKKINDA PARTİ İÇİNDEN ŞİKAYET VAR

Öte yandan eski Bakan Egemen Bağış'ın attığı bazı tweetleri ve sosyal paylaşım sitelerini kullanma şekli de MYK toplantısında değerlendirilecek. Bağış'ın, sözlerinin parti ilke ve geleneklerine ters düştüğü ve bundan rahatsız olan bazı vekil ve partililerin şikayetlerinin ve eleştirilerinin de bu toplantıda ele alınabileceği öğrenildi. Egemen Bağış'ın bu konuda uyarılması konusunun da MYK toplantısında gündeme geleceği kaydediliyor.

Öte yandan Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in de bazı açıklamalarının parti yönetimini zor duruma düşürdüğü ifade ediliyor. Parti yönetiminin haberi olmadan yapılan açıklamaların "erken-zamansız ve gereksiz" olduğu yorumları yapılıyor. Bu gerekçelerle Metiner'in de Başbakan ve parti yönetiminin açıklaması gereken yorumlardan uzak durması konusunda uyarılacağı belirtildi.

KABİNE ÜYELERİNİN SEÇİM KARNESİNE TAM NOT

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın alacağı kararlar doğrultusunda yeniden mini bir kabine revizyonunun da yaşanacağı belirtiliyor. 2009 yerel seçimlerine kıyasla; 30 Mart yerel seçimlerinde neredeyse kabinede bulunan tüm bakanların seçim bölgelerinde başarı sağlandı. Ancak, buna rağmen Başbakan Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı kararının yeni bir kabine revizyonu beklentisi doğuracağı da AK Parti kulislerinde dillendiriliyor.

30 Mart seçimlerinin de masaya yatırılacağı toplantıda, başarılı olan illerin yanı sıra, başarı sağlanamayan ve özellikle Güneydoğu illerinde ki hayal kırıklığı değerlendirilecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Metiner Egemen Bağış Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title