Haberler

AK Parti Myk Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Terör yine bir tür nöbeti devraldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Terör yine bir tür nöbeti devraldı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile PKK terör örgütü arasında ilginç bir iş bölümünün deşifre olduğunu dikkatlerinize sunmak isterim. 15 Temmuz'dan bir hafta sonra hiç terör saldırısı düzenlemeyen örgüt, saldırılarına nöbeti tekrar devralmışcasına başladı." dedi.

Aktay, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında genel merkezde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terör örgütü PKK'nın Uludere ve Şemdinli'deki saldırılarında şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Aktay, "Terör yine bir tür nöbeti devraldı. FETÖ ile PKK terör örgütü arasında ilginç bir iş bölümün deşifre olduğunu dikkatlerinize sunmak isterim. 15 Temmuz'dan bir hafta sonra hiç terör saldırısı düzenlemeyen örgüt, saldırılarına nöbeti tekrar devralmışcasına başladı. Aslında FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki sızıntıları, ne yazık ki şimdiye kadar terörle mücadelemizde ciddi bir zafiyet oluşturmaktaydı. Orada kimin ne yaptığı konusunda önemli birtakım veriler var şu anda." diye konuştu.

Aktay, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin bütün meydanlarında bir irade ve bir millete ait olmanın güçlü beyanının olduğunu, dünyaya önemli mesajların verildiğini belirtti.

Birlik ve bütünlüğe rağbet noktasında çok ciddi bir istek olduğuna dikkat çeken Aktay, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu manzaraların hepsi dünya sosyoloji ve siyaset tarihinde üzerinde durulacak çok önemli modeller ortaya koymuştur. Bundan sonra sosyal bilimciler, bu hadiseyi dikkate alarak teorilerini bunun üzerine revize etmek durumda kalacaktır. Siyaset bilimi de muhtemelen bundan sonraki teorilerini revize edecek. Yeni bir nesil var. Bu neslin meydanlarda ortaya koyduğu büyük bir tecrübe ve model var. Bir dönem yeni yetişen gençliğin siyasal bilinci, apolitik kültürü üzerine çokça edebiyatlar yapıldı. Bugün meydanlarda, 81 ilde, birçok ilçede çok daha farklı bir kültür sergiledi gençler. Bunu bir sosyal bilimci olarak heyecanla izlediğimi söylemek istiyorum."

Yenikapı'daki mitinge katılarak milli birlik ve beraberlik görüntüsü sergileyen muhalefet partisi liderlerine teşekkür eden Aktay, Yenikapı'da yeni Türkiye'nin ruhunun canlandırıldığını aktardı.

Yasin Aktay, MYK'da AK Parti'nin 14. kuruluş yıl dönümüyle ilgili çalışmaların da ele alındığını belirterek, "Bir kutlama olmayacak, özellikle içinden geçmekte olduğumu süreçte verdiğimiz şehitlere hürmeten. O günün idrak edilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede parti genel merkezinde bir program yapılacaktır. Burada AK Parti'nin kuruluşundan bugüne geçen merhalenin anlatıldığı, güzel, bir tür demokrasi sergisi de olarak okunabilecek bir fotoğraf sergisi olacak. Kutlamalar, bir sinevizyon gösterisi ve genel başkanımızın konuşmasıyla devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"FETÖ AK Parti'den de yararlanmak istemiştir"

AK Parti'nin, kuruluşundan bu yana krizlerle baş ettiğini, bütün krizlere bir şekilde çözüm getirdiğini vurgulayan Aktay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İçinden geçmekte olduğumuz bu kriz de hiç kimseyi yeise boğmamış, karamsarlığa sürüklememiştir çünkü işin başında, Türkiye'nin yönetiminde AK Parti vardır. AK Parti bu süreçten Türkiye'yi daha zora sokacak asla bir çerçeve çıkarmayacaktır aksine Türkiye'yi daha da geliştirecektir. FETÖ sorunu AK Parti ile ortaya çıkmış bir sorun değildir. Bu yapı 50 yıldır birtakım sinsi hedefleri olan ve bunlara ulaşmak için çalışan bir yapılanma. FETÖ, AK Parti'den önceki bütün dönemlerde, bütün yönetimlerle, hükümetlerle çalışan bir yapı olmuştur, AK Parti'den de yararlanmak istemiştir ancak AK Parti döneminde sonunu hazırlamıştır. AK Parti bu sinsi yapılanma ile baş edebilecek tek parti ama AK Parti de gücünü milletinden almaktadır. O millet ki 15 Temmuz'da bu onayını, desteğini bütün ihtişamıyla, tanklara, silahlara canını siper ederek göstermiştir. Milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Yasin Aktay AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title