Haberler

AK Parti Myk Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin pazar günkü Taksim'deki toplantısına bir davet aldık, parti olarak da davet aldık.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin pazar günkü Taksim'deki toplantısına bir davet aldık, parti olarak da davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz. Çünkü dediğimiz gibi bu artık bir siyasi partinin davası değil." dedi.

Aktay, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara'da askeri bir hareketlilik olduğuna ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, bu konuda kendilerinin de duyumlar aldıklarını ancak Ankara Valiliğinin konuyla ilgili yayılan haberlerin asılsız olduğuna ilişkin açıklama yaptığını bildirdi. Aktay, "Haberler gerçekleri yansıtmamaktadır. Bu tür haberlere itibar edilmemesi gerekiyor." diye konuştu.

SAS, SAT ve MAK komandolarından 200 kişilik bir ekibin kayıp olduğu yönündeki haberlerin sorulması üzerine ise Aktay, bu yönde bir bilginin bulunmadığını, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yönelik saldırıyı gerçekleştiren komandoların kayıp olduğunu, operasyonun devam ettiğini ifade etti.

- Yıldırım-Biden görüşmesi

Aktay, MYK toplantısı sırasında Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın yaptığı görüşmenin detayına ilişkin soru üzerine, Biden'in geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve konuyla ilgili Türkiye'nin desteğe ihtiyacı olması halinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiğini aktardı.

Biden'in, ABD'nin Türkiye'nin yanında durduğunu ifade ettiğine işaret eden Aktay, "Sonuna kadar bu darbecilerin demokrasiyi ilga etmek, ortadan kaldırmak için ortaya koyduğu bu tavrın asla yanında olamayacaklarını, hiçbir şekilde desteklemediklerini ifade ettiler. Gülen'in iadesi için, terörist başının Amerika'dan iadesi için Türkiye'den gelen hukuk dosyalarının, bazı dosyaların dikkatle inceleneceğini ve en kısa zamanda gereğinin yapılacağını ifade ettiler. Onun dışında tabii ki Türkiye'ye tam desteğini bu konuda ifade ettiler. Türkiye'de demokrasi ve istikrarlı bir demokrasi olmasının ehemmiyetine de işaret ettiler." dedi.

"Suçlar kişiseldir, bireyseldir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin MYK toplantısında yer alıp almadığını ve toplantıda bu konuya ilişkin bir görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmediğine ilişkin soru üzerine Aktay, darbe soruşturması nedeniyle tutuklanan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin, Şaban Dişli'nin kardeşi olduğunu anımsatarak, "Bizim ona bir suçlama istinadında bulunmamız asla söz konusu olmaz. Suçlar kişiseldir, bireyseldir, evrensel hukukun bir gereği böyledir. Aslında bugün Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatı dolayısıyla görevine son verilenlere yaklaşımımız şudur, hiçbir zaman birisi birinin kardeşi, akrabası, babası, oğlu diye suçlanacak değildir, suçlanmakta da değildir." ifadesini kullandı.

Suçların bireyselliğine dikkati çeken Aktay, "Kim doğrudan doğruya irtibatlıysa bu terörist yapıyla, biz onları sadece bu soruşturma kapsamında veyahut da tedbir kapsamında almış oluyoruz. Çünkü bu yapının mahiyetini hepimiz artık keşfetmiş olmalıyız. Bu yapı son derece gizli, ezoterik bir yapı. Sayın Cumhurbaşkanımız onu en iyi kelimeyle aslında nitelemişti, 'haşhaşi yapı.' Bu haşhaşi yapı, babasını bile tanımayan bir yapıdır. Yeri geldiğinde kendi babasını, kendi kardeşini inkar eden, kendi kardeşine silah çeken bir yapı. Burada kendi örgütünden başka hiçbir şeyi kutsamayan bir yapı olduğu için bunlar, kardeşi kardeşe kırdırabilen, babayı oğula kırdırabilen, koparabilen bir yapı. O yüzden bu yapının büyük tehlikesi biraz da ondan kaynaklanıyor." diye konuştu.

Aktay, partisinin teşkilatlarıyla ilgili değerlendirmenin de yapıldığını vurguladı. Aktay, şöyle devam etti:

"Orada da birtakım irtibatları olan varsa onlar da bir değerlendirmeyle ayıklanacaktır. Aramızda böyle insanların da kendini iyi gizleyen, iyi gizlemiş kripto elemanların var olabileceği biliniyor. Ama hiç kimse delilsiz bir biçimde bir muameleye tabii tutulmayacaktır. Bu konuda herkesin müsterih olmasını hassaten rica ediyorum. Delil yoksa hiç kimse suçlanmayacaktır ve hiç kimse dışlanmayacaktır."

"Bu davete icabet edeceğiz"

CHP'nin bu süreçte düzenleyeceği mitinglere AK Parti'den çeşitli kademelerde katılım olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Aktay, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin pazar günkü Taksim'deki toplantısına bir davet aldık, parti olarak da davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz. Çünkü bu artık bir siyasi partinin davası değil." karşılığını verdi.

Meydanlarda diğer siyasi partilerin mensuplarının da katılmasını arzu ettiklerini dile getiren Aktay, alanlarda hiçbir siyasi partiyi hedef alan konuşmalar yapmamaya özen gösterdiklerini bildirdi.

Aktay, "Bilakis son derece evrensel, sadece darbecileri hedef alan, sadece Türkiye'nin bağımsızlığına, egemenliğine, vatanına, bayrağına göz diken, onu hedef alan düşmanlarını hedef alıyoruz sadece. Bilakis bunu milli birlik, beraberliğimiz için bir fırsat olarak değerlendirip, bunu hepimizin katıldığı, iştirak ettiği bir demokrasi şölenine dönüştürmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Yasin Aktay, CHP'nin Taksim'de gerçekleştireceği mitingde partilerinin, milletvekili ve bir genel başkan yardımcısı düzeyinde temsil edileceğini kaydetti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Yasin Aktay AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title