Haberler

AK Parti Myk Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bir an evvel seçilmiş hükümetin atanması, güvenoyu alması, hükümet programının okunması, bütün bu süreçlerin tamamlanmasını, bunun göreve başlamasını arzu ediyoruz çünkü 1 Kasım'ın verdiği mesaj budur" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bir an evvel seçilmiş hükümetin atanması, güvenoyu alması, hükümet programının okunması, bütün bu süreçlerin tamamlanmasını, bunun göreve başlamasını arzu ediyoruz çünkü 1 Kasım'ın verdiği mesaj budur" dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen AK Parti MYK toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin önünde yeni dönem açıldığına dikkati çeken Çelik, 1 Kasım seçimlerine giderken ülkede kriz ortamı algısı yaratıldığını, bu olayların bugün itibarıyla geride kaldığını söyledi.

Türkiye'nin önünü görebilen bir ülke olarak büyük hedeflere yürüyeceğine işaret eden Çelik, "Hep beraber bundan sonra kol kola, eşit, özgür kardeşçe, birlikte olmanın standartlarını daha da yükselterek yolumuza devam etme kararlılığı içindeyiz" diye konuştu.

Yeni hükümetin kurulmasına ilişkin takvim konusunda ise gelişmeler netlik kazandıkça kamuoyuyla paylaşacaklarını aktaran Çelik, MYK toplantısında seçim mesajlarının değerlendirildiğini anlattı.

Çelik, AK Parti'ye oy versin, vermesin herkese demokrasiye katılım sağladıkları için teşekkür etti.

Bir gazetecinin "Seçim mesajlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki sorusuna Ömer Çelik, toplumla çok sıcak diyalog kuran bir parti olduklarını ifade ederek, sadece seçim zamanları değil, her hafta sonu vatandaşlarla buluştuklarını kaydetti.

7 Haziran'da alınan sonuçları diyalog eksikliği, kendilerini anlatamama ve tespit edilen bazı yanlışlara bağlayan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Söylem yanlışlarımızın da olduğunu, vatandaşlarımız tarafından onaylanmayan söylemlerimiz olduğunu da tespit ettik, vatandaşlarımız tarafından onaylanmayan bazı politikalarımız olabilir. Sonuç itibarıyla vatandaşlarımız şunu söylediler 7 Haziran'da:  'Sizi birinci parti yapıyoruz, Türkiye ile ilgili sorumluluğunuzu devam ettirmenizi istiyoruz fakat tek başına iktidar yetkisi vermiyoruz. Bazı politikalarınızı ve söylemlerinizi düzeltmenizi istiyoruz.' Şimdi siyaset toplum ve toplumu temsil etmek adına yapılır. Biz toplumun sesini, vatandaşlarımızın taleplerini iyi dinleyen bir partiyiz. Söylemimizi buna göre organize etme konusunda da yüksek kapasiteye sahip bir partiyiz.

Dolayısıyla bu politikalarda vatandaşlarımızın onaylamadığı şeyleri düzeltmek konusunda ciddi çalışmalar yaptık."

Vatandaşların daha duyarlı olmalarını istediği meseleler konusunda da duyarlılık gösterdiklerini vurgulayan Ömer Çelik, en önemli sorunun arzu etmedikleri halde birtakım söylem yanlışlıkları olduğunu söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Çelik, bunlar konusunda da Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu'nın katılımıyla Anadolu'yu dolaşarak çalışmalar yapıp değerlendirdiklerini anlattı.

Partinin söyleminde bu açıdan "İlk günkü aşkla" dediklerini belirten Çelik, şunları dile getirdi:

"Değerlendirmelerimiz neticesi olarak da vatandaşımızla aramızda kurduğumuz köprüler eğer zayıflamışsa bunları yeniden güçlendirme imkanı ortaya çıktı. En önemlisi de şu, 7 Haziran sonrasında AK Parti kadrolarının toplumla ilişki kurmak ve bu siyaseti toplum merkezli yapma konusunda samimiyetini gösterdiğini herkes gördü. Bu seçimde de net şekilde gördük. Daha sahaya adımımızı attığımız ilk andan itibaren bu kadar seçim geçirmiş, bu kadar yorulmuş olmasına rağmen hem teşkilatlarımız hem de vatandaşlarımız, her kesimden vatandaşımız kucak açtı bize. Netice itibarıyla da bugünkü tablo ortaya çıktı.

'Mesajı aldık' demiştik, mesajı aldık, alıyoruz, almaya devam edeceğiz, sürekli kendimizi güncelleyeceğiz."

"Biz bir rövanş partisi değiliz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, diğer partilerle ilgili değerlendirme yapma durumunda olmadığını ancak diğer partilerin de toplumun verdiği mesajı iyi değerlendirmeleri gerektiğini bildirdi.

AK Parti'nin en temel yaklaşımının pozitif siyaset üzerinden toplumla ilişki kurmak ve bugünü, geleceği yönetmek olduğunun görülmesi gerektiğini ifade eden Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

"Siyasetin yine AK Parti'nin ortaya koyduğu üslupla içerik itibarıyla toplum tarafından satın alındığını, kabul gördüğünü, onay verildiğini, toplumun buna rıza gösterdiğini görüyoruz. Kuşkusuz diğer partiler kendi değerlendirmelerini yapacaklardır. Onların ilk değerlendirmelerinde hala iç değerlendirmelerini yapmak yerine AK Parti'yi suçlayan yaklaşımlarda bulunmamalarını isterdik çünkü nihayetinde bunu seçim sürecinde yaptılar ve bu netice almadı. Hala cumhurbaşkanlığı makamını, hala başbakanlık makamını, hala başka AK Parti ile ilgili konuları bu şekilde negatif üslupla ele almaları, işte seçim sürecinde de yaptılar, netice almadı.

Biz Türkiye'de demokrasinin güçlenmesi bakımından rakiplerimizin hiçbirini hasım görmüyoruz. Hepsi rakibimiz. Rekabetin yüksek kalitede olmasını isterdik."

Üslup sataşmalarına, hırçınlığa gerek olmadığını, barışçıl dil ve akılla siyaset yaparak yüksek kalitede, temiz dil kullanarak, herkesin derdini daha iyi anlatabileceğini vurgulayan Çelik, bu yaklaşımın siyasetin kalitesini ve standartlarını da yükselteceğini belirtti.

"Biz hiçbir zaman rakiplerimizin zayıflığından güç alan bir parti olmak istemedik, tam tersine rakiplerimiz güçlü olsun ki biz kendimizi daha da güçlendirelim, daha zinde hale gelelim ve Türkiye'de siyasetin standartları yükselsin" diyen Çelik, Türkiye'de siyasetin standartlarının yükselmediği bir ortamda kaliteli işler üretilemeyeceği kaydetti.

Her partinin kaliteli işler yapmasını, ciddi rekabet ortamının oluşmasını arzuladıklarını aktaran Çelik, "Hiç kimseyle bir rövanş duygusu içinde değiliz, bunun altını çiziyorum. Biz bir rövanş partisi değiliz arkadaşlar, biz Türkiye'yi yöneltme sorumluluğu içinde gereken olgunlukla hareket eden bir partiyiz. Rövanş siyaseti, negatif dil, rövanş dili bizim kitabımızda yazmaz" ifadelerini kullandı.

Yeni hükümet kurma süreci

Yeni hükümetin kurulma takvimiyle ilgili soruya ise Çelik, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'in 12 gün sonra kesin sonuçların açıklanacağını belirttiğini, bu açıdan bir bekleme süresi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin önünde G-20 Zirvesi, bütçe meselesi gibi önemli konular olduğuna dikkati çeken Çelik, bu açıdan bir an evvel yeni hükümetin kurulması gerektiğini kaydetti.

Seçim sonuçlarının açıklandığını ve milletin tek başına AK Parti'ye görevi verdiğini dile getiren Ömer Çelik, şöyle devam etti:

"Muhalefet partisindeki arkadaşlarımızla da grup başkan vekillerimiz görüşecekler, onların da bu takvimin hızlı işlemesi konusunda yardımcı olacağını düşünüyoruz çünkü seçim sonuçları bunu gerektiriyor. Onun detaylarını takvim üzerinde anlaştığımızda size açıklarız. Onlarla da görüşmeden biz kafamızdaki takvimi açıklamış olmayalım ama burada altını çizdiğimiz husus şu, bir an evvel seçilmiş hükümetin atanması, güvenoyu alması, hükümet programının okunması, bütün bu süreçlerin tamamlanmasını, bunun göreve başlamasını arzu ediyoruz çünkü 1 Kasım'ın verdiği mesaj budur."

"Böyle bir sonuç bekliyor muydunuz?" sorusuna ise Parti Sözcüsü Çelik, AK Parti'nin bu sonuçlara alışık olduğunu, 2011 yılındaki seçime yakın oy aldığını belirtti.

7 Haziran sonrası koalisyon görüşmelerinde sonuç alınamayınca ve seçim sürecine girilince bütün kuvvetleriyle seçime odaklandıklarını anlatan Çelik, şunları söyledi:

"7 Haziran sonrasındaki değerlendirmelerimizde ortaya çıkan eksikliklerimizi giderdiğimiz takdirde tek başına iktidar tablosunun çıkacağını görüyorduk fakat bu hangi sayıyla olur, kuşkusuz bunu görmemiz çok zordu. Anket şirketleri açısından da zor bir seçimdi. Tek kaygımız şuydu, kendimizi anlatmak ve politikalarımız konusundaki düzeltmeleri vatandaşımıza iyi gösterebilmek açısından yeterli zaman olmayabilirdi fakat bu konuda da başarılı bir kampanya yürüttüğümüz, kendimizi iyi anlattığımız, vatandaşımızın da bu mesajları doğru aldığı ve bizi dikkatle dinlediği, bizim kendileriyle kurmak istediğimiz samimi ilişkiye kapı açtığı, buna müsaade ettiği görüldü."

Parti içinde böyle bir sonucu bilen birkaç kişi olduğunu dile getiren Çelik, tek başına iktidar tablosunun çıkacağını son haftalarda görmeye başladıklarını anlattı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Ömer Çelik Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title