Haberler

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk Açıklaması

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Muğla'da yaptıklarımızı anlatamama gibi bir sorunumuz var. Bu sorunu bundan sonra ayda bir defa biraraya gelerek çözüm üretmeye çalışacağım" dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Muğla'da yaptıklarımızı anlatamama gibi bir sorunumuz var. Bu sorunu bundan sonra ayda bir defa biraraya gelerek çözüm üretmeye çalışacağım" dedi.

Öztürk, Menteşe Öğretmenevi'nde basın mensupları ile biraraya geldi.

Ankara'nın büyüsüne kapılıp orada kalmak yerine, kendine sürekli fırsat yaratıp Muğla'ya gelmeye çalışan bir milletvekili profili çizeceğini belirten Öztürk, milletvekili yemini ettikten sonra Muğla'da gitmediği ilçe kalmadığını söyledi.

Artık ilçe teşkilatlarının sorunlarından öte Muğla'nın sorunları noktasında yoğunlaştığını ve bunun için mahalle mahalle gezdiğini vurgulayan Öztürk,"Muğla'da yaptıklarımızı anlatamama gibi bir sorunumuz var. Bu sorunu bundan sonra ayda bir defa biraraya gelerek çözüm üretmeye çalışacağım" dedi.

Milletvekili olarak il ve ilçe teşkilatlarında kimlerin görev alıp almayacağı konusunda net bir tavır koyduğunu belirten Öztürk, kendi il başkanlığı döneminde yapılanları, bundan sonra il ve ilçe teşkilatlarına yapmayacağını, görevinin millet için hizmet üretmek olduğunu dile getirdi.

-"Milletvekilinin görevi milletin derdine derman olmak"

Milletvekilinin görevinin "milletin derdine derman olmak ve millet için hizmet üretmek" olduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Parti teşkilatlarındaki sorunların çözümü konusunda eğer sorulursa sadece fikrimi söyleyeceğim. İlçe ve il yönetimlerine kim gelir, kim gider benim dışımda olacak. Çünkü ben yıllarca il başkanlığı yaptım. Benim dönemimde birçok sıkıntılar yaşadık. Bana yapılanları ben başkasına yapmayacağım. O arkadaşlara böyle bir sıkıntı yaşatmak gibi bir niyetim yok. Tam tersine ben bir milletvekili olarak teşkilatlarıma hizmet vereceğim. Kim olursa olsun, eğer bir teşkilatta sıkıntı varsa, o sıkıntının muhatabı önce ilçe başkanı, ardından il başkanıdır. Ben hiçbir zaman enerjimi teşkilatların değişiminde harcamayacağım. Milletvekilinin görevi milletin derdine derman olmak ve millet için hizmet üretmek. Bugün görev alanlar benim arkadaşlarım, yarın bir değişim olursa yine benim arkadaşlarımdır."

Öztürk, seçim sonrası yaptığı açıklamada turizm sezonunun sonunda ve başında Kültür ve Turizm Bakanı'nın da katıldığı toplantılarda turizmin değerlendirileceği açıklamasının takipçisi olduğunu ve Bakan Mahir Ünal ile konuyu görüştüklerini söyledi.

Milletvekili Hasan Özyer ile Bakan Ünal'ı ziyaret ettiklerine işaret eden  Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın bakanımızı ziyaretimizde turizm açısından Türkiye'nin üçüncü önemli ili olduğumuzu ve sektör temsilcileri ile bir araya gelinmesini talep ettik. Bakanımız ocak ayında Muğla'da sektör temsilcileri ile bir araya geleceğini söyledi. Sadece turizm sezonu sonunda değil, turizm sezonunun başında da sektör temsilcileri ile buluşulmasını istedik. Ocak ayında inşallah Fethiye'den başlayıp Bodrum'dan çıkacağız. Fethiye'yi Fethiye'de, Marmaris'i Marmaris'te, Bodrum'u da Bodrum'da konuşacağız."

"Dar gelirliler için konut üretilecek"

Muğla'da sadece merkezde, Yatağan'da değil, Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi turizm bölgelerinde de TOKİ tarafından konut üretiminin yapılmasından yana olduğunu vurgulayan Öztürk,Yatağan ilçesinde dar gelirliler ve emekliler için konut üretimi yapılacağını kaydetti.

Kavaklıdere ilçesinde dördüncü etap için talep toplamaya başlandığını hatırlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"TOKİ daha çok yerel yönetimlerin talebi ile konut üretiyor. Merkez ilçe Menteşe'de de TOKİ konutları için çalışma var. Arazi konusunda yaşanan sıkıntılar vardı, biz bu sıkıntıların takipçisiyiz. Benim gönlüm sadece kırsal alanlarda değil, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi ilçelerde de TOKİ tarafından konut üretiminin yapılması. Buralarda yaşayan dar gelirli ve otellerde çalışan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın da kira öder gibi konut sahibi olmalarını çok istiyorum. Eğer yerel yönetimler kanalı ile talep toplansa, TOKİ tarafından konut üretimi daha da kolaylaşacak."

Kaynak: AA / Yerel

Nihat Öztürk Ak Parti Fethiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title