Haberler

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa; "2b'de Çalışmalar Devam Ediyor"

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, 2B konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bu 2B araziler edinildikten sonra bedel de yükseleme olabilir diyorlar, belki de Meclisten belli süre 2B arazilerinin devredilmemesi konusunda bir çalışma"...

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, 2B konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bu 2B araziler edinildikten sonra bedel de yükseleme olabilir diyorlar, belki de Meclisten belli süre 2B arazilerinin devredilmemesi konusunda bir çalışma yapacağız" dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Dalaman ziyareti sırasında bölgeyi ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Ali Boğa yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz, barajlar bölgeye refah getiriyor ama etrafındaki köyleri de birbiri ile ulaşılmaz hale getiriyor. Bölgemizde ulaşılmaz hale gelen köylere 2 ay önce gittim, o köylerin baraj dışından irtibatlarını sağlamak için yol çalışmaları devam ediyor. Ama baraj aksının üzerinde geçiş zaman zaman sağlandı veya aksadı. O baraj aksının üstünden geçiş sağlanamadığı için Köyceğiz'e gitmek isteyen vatandaşlar Dalaman'a gelip gitmek zorunda kalıyordu ve 30 kilometre fazla yol yapıyordu. Perşembe günü Enerji Bakanlığı ile konuyu görüştüm. Orayı çözeceğiz ve vatandaş oradan geçecek, başka yolu yok" dedi.

DALAMAN-DENİZLİ YOLU

Dalaman-Acıpayam yolu ile ilgili de açıklamada bulunan Ali Boğa, "Sadece Muğla Milletvekilleri olarak değil, Denizli ve Burdur milletvekillerinin de ortak çalışması ve ortak kararı ile Ulaştırma Bakanımıza Dalaman-Denizli yolunun da karayolu ağına bağlanması konusunda talebimizi yaptık. Ama bu uzun vadeli bir iş, ileride karayolu ağına alınınca bu bölgedeki insanların ulaşımı da kolaylaşmış olacak" dedi.

2B ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

2B ile ilgili de açık çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ali Boğa, 2B'de şu an tarım arazileri ile rant amaçlı satın alınan arazileri ayırt etmeye çalıştıklarını ve bu konuda çalışma başlatıldığını belirtti. 11 Mayıs'ta Ankara'da geniş çaplı bir toplantı yapıldığını belirten Ali Boğa, "11 Mayıs'ta Ankara'da bütün ilçelerimizden gelen Muhtarlarımız, Belediye Başkanlarımız ve temsilcilerden oluşan 50 kişilik heyetle Maliye Müsteşarı, Yardımcısı, Milli Emlak Genel Müdürü, İlimizin Defterdarı ve İlçelerdeki Malmüdürlerinden oluşan bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda Maliye Müsteşarı Naci Ağbağ muhtarlarımızı ve mağdur olan arkadaşları dinledikten sonra burayla ilgili koordinatörlük görevi yapan Maliyedeki Daire Başkanını görevlendirdi, kılı kırk yararak raiç bedeli hem vatandaşın hem devletin aleyhine olmayacak orta noktada ayarlanması konusunda talimatlandırdı. Müracaat esnasına yatırılması gereken ücrette şimdilik fiyat açıklandıktan sonra yatırılmak üzere müracaat yapılabileceğini belirtti" dedi.

Bazı vatandaşların parça parça çok sayıda 2B arazisinin bulunduğunu belirten Ali Boğa, "2B arazileri içinde 3, 5, 10 tane arazisi olan kişiler var. Benim köyümde de 8 metre kare varis arazisi olan var. Bu arazi içinde bin lira yatıracak mı, yoksa her şahıs, şahıs bazında mı bin lira yatıracak, bunun çalışması yapılıyor. Bizim önerimiz fiyatı bin liranın altında olan muhtemel arazilerin peşinen hiç takside bağlanmadan işin bitirilmesi için mevzuatın düzenlenmesini önerdik. Bu 2B araziler edinildikten sonra bedel de yükseleme olabilir diyorlar, belki de Meclisten belli süre 2B arazilerinin devredilmemesi konusunda bir çalışma yapacağız" dedi.

(MS-

08.06.2012 10: 17: 23

TSI

NNNN - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title