Haberler

AK Parti Mkyk Üyesi Yaşar Karayel Açıklaması

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen 16 Nisan Referandumu ile ilgili söyleşiye katılan Ak Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, Avrupa’nın, yeni anayasa ile daha da güçlenecek bir Türkiye istemediğini söyledi.

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen 16 Nisan Referandumu ile ilgili söyleşiye katılan Ak Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, Avrupa'nın, yeni anayasa ile daha da güçlenecek bir Türkiye istemediğini söyledi.

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi Toplantı Salonunda düzenlenen söyleşiye AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, AK Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Kayseri Şeker Fabrikası Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri il Müftüsü Şahin Güven, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Güven, Hak-İş temsilcisi Serhat Çelik, Eğitim Bir Sendikası Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan Kayseri Gönüllü Teşekküller Platformu Başkanı Ahmet Taş, Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel ve Birlik Vakfı yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Referandumda değişecek olan 18 madde ile ilgili bilgi veren Ak Parti MKYK Üyesi Karayel, Avrupa'nın yeni anayasayı istemediğini ifade etti. Bunun nedenini, Avrupa'nın yeni anayasa ile daha da güçlenecek olan Türkiye'ye bağlayan Karayel, "Özünde baktığımızda 18 madde dışında anayasanın diğer maddeleri yerinde duruyor. Bütün kanunlar, mevzuat yerinde duruyor. Kanunların hepsi işliyor ve yerinde duruyor. Ama buna rağmen Avrupa'dan sanki Türkiye'de anayasa baştan değiştiriliyormuş gibi bir tepki söz konusu. Bunun temelinde Türkiye'nin prangalarından kurtulacak olması, Avrupa'nın şimdiye kadar Türkiye'ye vurmuş olduğu boyundurluktan kurtulmak için çok önemli bir adım atıyor olması geliyor" dedi.

"Bugünün İttihat ve Terakkisi FETÖ'dür"

Türkiye'nin halihazırda içinde bulunduğu şartların 100 yıl öncekilerle benzer olduğunu belirten Ak Parti 25. Dönem Kayseri Milletvekili Karayel, "Abdülhamit Han 33 yıl Osmanlı İmparatorluğu'nu idare etti. İktidara geldiği zamanla onun ilk geldiği yılın 10 yılı tam bir terör ve anarşi dönemidir. Ortada iki hakim devlet vardır: Kuzeyde Rusya, batıda İngiltere'dir ve dünyanın hakimi niteliğindedir. Bunların ikisi de Osmanlı devletinin bölünmesiyle ilgili müttefik kalmışlardır. Abdülhamit döneminde yapılanlara bakılınca bu günle yaşananların aynı olduğunu görüyoruz. Bugününü ittihat ve terakkisi FETÖ'dür. Din dediler iman dediler çocuklarımızla, paramızla, gayretlerimizle bizi kullandılar. Aynı Osmanlı'nın yıkıldığı gibi Türkiye'yi yıkmak için dış düşmanlarla el birliği yaptılar" diye konuştu.

"Meclisin yetkileri artırıldı"

Yeni anayasa ile diktatörlük geleceği iddiasının da gerçeği yansıtmadığını vurgulayan 25. Dönem Milletvekili Karayel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diktatörlük söz konusu değil. böyle bir şey olması imkansız. Cumhurbaşkanı'nın yetkileri belli. Ülkenin hakkı menfaatlerinin zarar gördüğü dönemlerde OHAL ilan edecek. Meclis isterse 4 ay uzatabilecek. Şu anda başbakan yardımcısı kaç tane varsa Cumhurbaşkanının yardımcısı da o kadar olacak. Babadan oğula geçme, hanedanlık dönemi de yok. Cumhurbaşkanı her konuda kararname çıkaramaz. Özellikle temel hak ve yetkilerle ilgili karar çıkartma hakkı zaten yok. Yönetim biçimi ve idari tasarruflarla alakalı karar çıkarma hakkı var. Kararname kanuna aykırıysa zaten uygulanamaz. Eğer meclis bir kanun çıkarırsa kararname hükümsüz kalır. Onun için cumhurbaşkanı hem denetlenebilir. Şu anki cumhurbaşkanımız her şeyi yapabilir. Yürütmenin başıdır. Bütün üçlü kararnamelerde cumhurbaşkanının imzası olmadan hiçbir birinci derece devlet memuru makama atanamaz. Şu anda sorumsuz bir cumhurbaşkanı var. Yani şu anda yetkilerinden dolayı sorumlu olan bir cumhurbaşkanını ortaya koyan bir anayasa değişikliği teklifini milletimizin önüne getiriyoruz. Bunlar da olduğu zaman, cumhurbaşkanı ile ilgili gensoru hariç olmak üzere, soru önergesi verilebilir. Bunlarla ilgili olarak meclisin her türlü denetim yetkisi var. Yani Meclisin yetkileri artırılmış durumda, muhalefetin söylediği gibi değil."

Milletvekili sayısının artırılmasını da, vatandaşın nüfusa oranla daha çok temsil edilmesi gerekliliğine bağlayan Karayel, "Türkiye'nin nüfusu büyüyor, daha önce 350 idi, sonra 450'ye, sonra da 550'ye çıktı, şimdi de 600 diyoruz. Nüfusa oranla daha çok temsil edebilmesi için bu sayıyı artırıyoruz" dedi.

Karayel, son olarak 18 yaşında milletvekili olma maddesini eleştirenler için de şunları söyledi:

"18 yaş istismar ediliyor, gençlere güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz? Bunlar bizim geleceğimiz. Kanada'nın, İtalya'nın başbakanına bakın, daha önceki İngiltere Dışişleri Bakanı'na bakın. Yaş ortalamaları neredeyse 32-35. Şu anda Meclis'te 35 yaşına kadar 1, 35-40 arası da 10 vekilimiz var. Bunun istismar edilecek bir yanı yok, 18 yaş olup da layık olan 7 milyon gencimiz var."

Ak Parti 25. Dönem Milletvekili ve parti MKYK üyesi Karayel, konuşmasının ardından soruları yanıtladı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yaşar Karayel AK Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title