Haberler

AK Parti Mkyk Üyesi Soylu Açıklaması

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerini eleştirerek, "Senin ne mal olduğunu, senin kim olduğunu, senin talimatının kimler tarafından verildiğini ve senin bir milleti nasıl ayrılığa sokmak için fitne, fesat tohumu ürettiğini, bir milleti birbirinden ayırabilmek için bu ülkenin gücünü azaltabilmek için bu ülkeyi istikametinden ayırabilmek için neler yaptığını biliyoruz.

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerini eleştirerek, "Senin ne mal olduğunu, senin kim olduğunu, senin talimatının kimler tarafından verildiğini ve senin bir milleti nasıl ayrılığa sokmak için fitne, fesat tohumu ürettiğini, bir milleti birbirinden ayırabilmek için bu ülkenin gücünü azaltabilmek için bu ülkeyi istikametinden ayırabilmek için neler yaptığını biliyoruz. Sen bir ülkenin Başbakanına 'mal mal' demenin elbetteki karşılığını göreceksin" dedi.

Soylu, AK Parti Maçka İlçe Teşkilatı tarafından bir otelde organize edilen toplantıda yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinden sonraki 4 aylık süreçte yaşananların herkes tarafından görüldüğünü belirtti.

Türkiye'nin siyasi geçmişinde yaşananları anlatan Soylu, Türkiye'nin 13 yıldır yaptığı çalışmalarla demokrasisini yükselttiğini vurguladı.

Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dün bize, 'siz çözüm sürecini yapıyorsunuz, hainsiniz' diyenler, bugün de aynı insanlar diyorlar ki 'PKK ile masaya oturun, silahları susturun' Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bir terör örgütünü eşitlemeye ve bir terör örgütünün insafına Türkiye'nin güneydoğusunu ve Türkiye'nin barışını ve insafını, istikrarını, huzurunu bırakalım diye bize akıl vermeye çalışıyorlar. Bakın ne diyor oradan Demirtaş, diyor ki ülkemizin Başbakanına, 'siz mal mal bakacaksınız.' Demirtaş sana sesleniyorum; Başbakanım 27 Temmuz'da talimat verdi, o silahlar topraklara gömülünceye kadar, o topraklarda bir tek terörist olmayıncaya kadar, siz pes edene kadar bu mücadele devam edecektir. Sen de Selahattin Demirtaş mal mal bakıyorsun, ses çıkartamıyorsun."

Demirtaş'ın, 6-7 Ekim'den sonra yaptığı konuşmada boncuk boncuk terlediğini ifade eden Soylu, "Senin ne mal olduğunu, senin kim olduğunu, senin talimatının kimler tarafından verildiğini ve senin bir milleti nasıl ayrılığa sokmak için fitne, fesat tohumu ürettiğini, bir milleti birbirinden ayırabilmek için bu ülkenin gücünü azaltabilmek için bu ülkeyi istikametinden ayırabilmek için neler yaptığını biliyoruz. Sen bir ülkenin Başbakanına 'mal mal' demenin elbetteki karşılığını göreceksin. Bu millet sandıkta gösterecek... Güneydoğu'da da gösterecek, Karadeniz'de de gösterecek, Ege'de de gösterecek, Akdeniz'de de gösterecek, İç Anadolu'da da gösterecek ve 1 Kasım'da bu millet sana bu sözünün cevabını demokrasiyle verecek" diye konuştu.

Soylu, daha önceki konuşmalarında, "Siz bizim Diyanet'imizi kapatamazsınız ama biz sizin Kandil'inizi söndürürüz" dediğini anımsatarak, "Selahattin Demirtaş, biz Kandil'i söndürüyoruz sende mal mal bakıyorsun" dedi.

"Bir mağaradan bir mağaraya gitmeye bile bugün cesaret edemiyorlar"

Kimsenin endişe etmemesini, Türkiye'nin bir istikamet çizgisinde hareket ettiğini vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"Hedefleri bellidir, 2023, 2053 ve 2071 tam da bu hedef içerisinde yarınlara güçlü adımlarla yürüyen Türkiye vardır, hesaplarını başından itibaren yapmıştır. Onun için 'IMF'ye borcumuz yok' dedik, bitirdik. Bugün bize müdahale edemesinler diye. Onun için Göktürk uydusunu, insansız hava uçağını yaptık. Onun için Kastamonu'ya da Yüksekova'ya da havalimanı gerçekleştirdik. Şimdi birinci ve ikinci operasyonumuzu yaptık. Esas terör örgütüne karşı bitirici operasyon seçimin hemen akabinde gerçekleştirilecektir."

Soylu, dışarıdakileri bitirdiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sonra içeride cemevi, cami, kültür merkezi diye vatandaşları kandırıp orayı karargah olarak kullanıp Türkiye'ye, insanlarımıza tehdit üretmeye çalışan merkezleri şimdi teker teker aldık, hepsini bitirdik. Ne oldu güçleri? Hani söyleseler, yapsalar ya hani gitseler millete meydan okusalar ya hani milleti orada kandırıp sonra sözde mahkemelere getirip milleti tehdit etseler ya hadi bakalım tırım tırım kaçıyorlar. Bir mağaradan bir mağaraya gitmeye bile bugün cesaret edemiyorlar. Adım adım izleniyorlar ve adım adım yaklaşık 30 yıldır sınırlarımızın dışında kurdukları bütün nifak yuvalarını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücü, ne olabileceğini göstererek tarumar etmiştir. Bundan bizim geri adım atmamız mümkün değildir."

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Demirtaş Süleyman Soylu Ak Parti Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title