Haberler

AK Parti Mkyk Üyesi Soylu Açıklaması

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bileğini bükemez. Hiç kimse Türkiye ile böyle bir bilek güreşi yarışına girmesin" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bileğini bükemez. Hiç kimse Türkiye ile böyle bir bilek güreşi yarışına girmesin" dedi.

Soylu, Of ilçesinin Kireçli Mahallesi'ni ziyareti sırasında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı döneminde Türkiye'de yaşanan siyasal ve ekonomik gelişmeler hakkında bilgi aktardı.

"Bize, ' Suriye'de ne işiniz var' diye kızıyorlardı" ifadesini kullanan Soylu, şöyle devam etti:

"Şimdi şu soruyu sormak hakkımız değil mi? Rusya'nın ne işi var Suriye'de? Sınırı yok, komşusu değil. Suriye bizim komşumuzdur ve nasıl Kayseri, Kahramanmaraş varsa, biz 100 yıl önce Şam ile Halep ile aynı memleketin insanlarıydık, hemşehriydik. Onlar bizim coğrafyamızdır. Oralarda birine bir sıkıntı geldiği zaman, biz onu görmezden gelecek kadar vicdansız yapının, medeniyetin evlatları değiliz. Siz orada istediğiniz gibi plan kurun, herkes oraya burnunu soksun, oradan bizim ülkemizdeki istikrarsızlığı istediğiniz gibi körüklemeye çalışın, kendinize ait geçiş yolları oluşturun, Türkiye'nin etrafını çerçeveleyin, Türkiye de buna sessiz kalsın."

Soylu, Türkiye'nin artık edilgen değil, aktif dış politika ortaya koyduğunu vurgulayarak, "Alışmışlar eskiden istediğini yap, köşeye sıkıştır, eğer sözünü yerine getiremiyorsa içeride 4-5 operasyon yap. Türkiye'nin yöneticilerini korkut, dize getirmeye çalış ondan sonra da etrafında dilediğin gibi planı, programı oluştur, entrikaları kur ve Türkiye'nin ayağına çelme tak" diye konuştu.

Kimsenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bileğini bükemeyeceğini belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Hiç kimse Türkiye ile böyle bir bilek güreşi yarışına girmesin. Biz bu coğrafyada bin yıldır varız, binlerce yıl daha var olacağız. Ay yıldızlı bayrağımızla Ezan-ı Muhammedimizle ve bu medeniyetin bütün değerleriyle varlığımızı devam ettireceğiz. Terör örgütünü bitireceğiz, tasfiye edeceğiz ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizin tamamını da bu terör örgütünün baskısından kurtaracağız. Onları Türkiye'deki her eşit vatandaş gibi temel hak ve hürriyetleriyle eşit şekilde yaşayan, terör örgütü baskısından kurtulmuş, yarınlarına bakan vatandaş haline getireceğiz. Devlet olarak da millet olarak da görevimiz budur."

Soylu, AK Parti'nin 2002'de bastığı demokrasi gazına aynı şekilde basmaya devam etmek gerektiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar, 'Biz, sizin Diyanet'inizi kapatacağız' dediler, değil mi? Ben de dedim ki 'siz bizim Diyanet'imizi kapatamazsınız ama biz sizin Kandil'inizi söndürürüz.' Bakın, nasıl söndürüyoruz ve söndürmeye devam edeceğiz. İran sınırına kadar ne kadar mühimmat depoladıkları, oluşturdukları kamplar varsa her birini tarumar ediyoruz. Bir mağaradan bir mağaraya bile geçemiyorlar. Bizler ALTAY tankı derken, 'bunlar yenilir mi içilir mi' diye soranlara söylüyorum. Evet, bunlar yenilmez, içilmez ama bunlar özgürlüğümüzün de bağımsızlığımızın da dirliğimizin de beraberliğimizin de yarın ebediyete kadar burada kardeşliğin de teminatı olduğunu bugün net bir şekilde görüyoruz. 3-5 teröriste pabuç bırakmayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve bu milletin kararlılığını ortaya koyan bir iddia bugün eğer semalara kadar yükseliyorsa 13 yıldır AK Parti iktidarının sonucudur."

"Biz alelade bir coğrafyada oturmuyoruz"

Soylu, daha sonra ilçe merkezindeki bir restoranda organize edilen toplantıda, AK Parti İlçe Kadın Kolları üyeleriyle bir araya geldi.

Kadınlara seslenerek, "AK Parti iktidarını, 13 yıldır Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, değişimini, milletin iktidarının var olmasını sizler sağladınız" diyen Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Sizler sadece AK Parti'ye güç vermediniz. Sizler millete, milletin yarınlarına, gelecek nesillerimize ve bizden güç kuvvet bekleyen etrafımızdaki coğrafyaya kuvvet verdiniz. Biz alelade bir coğrafyada oturmuyoruz. Biz dünyanın en kıymetli coğrafyasında oturuyoruz, biz dünyanın en pahalı gayrimenkulünde oturuyoruz."

Herkesin gözünün Türkiye'de olduğunu dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"Onlar, 'bir eli Akdeniz'de, bir eli Karadeniz'de, bir eli Orta Doğu'da, bir eli Asya'da, bir eli Avrupa'da olan bu cennet coğrafyada Türkiye'yi nasıl yönetiriz, Türkiye'yi nasıl ele geçiririz' diye, 'Türkiye'de millet adına mücadele eden insanları nasıl karalarız, nasıl karakter suikasti yapmaya çalışırız' diye bir planlama içerisindeler. Bunu 50 gramlık oy pusulalarıyla siz engellediniz. İnsanlara anlattınız, bu mücadeleyi, millet davasını, Anadolu davasını aziz milletimizle buluşturdunuz ve buna hala devam ediyorsunuz."

Soylu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 4 Ekim'de açıkladığı seçim beyannamesinde yer alan vaatleri de katılımcılarla paylaştı.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Soylu Ak Parti Trabzon Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title