Haberler

AK Parti Mkyk Üyesi Hüseyin Özbakır: "Havayolu, Halkın Yolu Olmuş"

Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü kutlayan AK Parti MKYK üyesi Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, ülkenin havacılıkta, tüm kıtaları birleştiren bir ülke konumuna yükselerek, dış politikada da önemli güç unsurlarından biri haline geldiğini söyledi.

Uluslararası Sivil Havacılık Günü'nü kutlayan AK Parti MKYK üyesi Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, ülkenin havacılıkta, tüm kıtaları birleştiren bir ülke konumuna yükselerek, dış politikada da önemli güç unsurlarından biri haline geldiğini söyledi.

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nın (ICAO) kurucuları arasında Türkiye'nin de olduğunu ifade eden AK Parti MKYK üyesi Hüseyin Özbakır, "Günümüzde sivil havacılık, dünya ülkelerini ve halklarını, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar yakınlaştırmakta, ekonomik ve sosyal kalkınmalarına büyük katkı sağlamaktadır. Bunun en başarılı örneği kuşkusuz Türkiye'dir"dedi.

Havayolunun artık belirli bir kesimin istifade edebildiği değil, halkın yolu olduğunu kaydeden Özbakır, "Uluslararası planda da ülkemiz havacılıkla sadece yakın coğrafyasını değil, tüm kıtaları birleştiren bir ülke konumuna yükselmiştir. Bu haliyle havacılık sektörümüz dış politikamızın da önemli güç unsurlarından biri haline gelmiştir. Özellikle son dönemde sayıları artan Büyükelçiliklerimiz ve Başkonsolosluklarımız ile birlikte THY'nin yüzden fazla ülkeyi doğrudan Türkiye'ye bağlaması, tüm dünyada ikili ilişkilerimizin her alanda süratle gelişmesine, dış ticaretimizin artmasına ve çeşitlenmesine imkan tanımıştır. Başta THY olmak üzere, hava yolu taşıyıcılarımızın ve havalimanı işletmecilerimizin büyüme hızları ve başarıları, havalimanlarımıza ve hava trafik altyapımıza yaptığımız büyük yatırımlar, dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyor olmamız, ülkemizin dünya havacılığındaki yerini her geçen gün üst sıralara taşımaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, istikbalini göklerde arayan ve kanatlanan ülkemizin, birlik ve beraberlik içinde daha da yükselmesini temenni eder, Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde kamuoyunun sivil havacılığa olan duyarlılığının oluşmasında bize fırsat sunan 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü'nde, 100 bin kişiden oluşan Türk sivil havacılık ailesinin bu gününü en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Özbakır Zonguldak AK Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title