Haberler

AK Parti Mkyk Üyesi Alkış Açıklaması

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Zeynep Alkış, "Bu halk 15 Temmuz'da filin ordusuna karşı ebabil kuşları gibi mücadele etti.

Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Zeynep Alkış, "Bu halk 15 Temmuz'da filin ordusuna karşı ebabil kuşları gibi mücadele etti. Bu ebabil kuşlarının cesaretini Allah verdi. Çünkü bu ümmetin birliği, beraberliği, kardeşliği 15 Temmuz'da bir kere daha tescillendi." dedi.

Alkış, Kayapınar Belediyesince düzenlenen "Tarafımız Kardeşlik" etkinliğinde yaptığı konuşmada, cumhuriyet kurulurken dindarlar, Kürtler, Aleviler, köylüler ve gayrimüslimlerin ötekileştirildiğini söyledi.

Bütün ayaklanma ve darbelerin irtica hortlayacak diye yapıldığını belirten Alkış, başörtülü, dindar ve alnı secdeye giden insanların ötekileştirildiğini vurguladı.

Eski Türkiye'nin tek adam ve tek devlet zihniyetinin bugün var gücüyle muhalefet eden CHP'ye ait olduğuna dikkati çeken Alkış, şöyle konuştu:

"Ötekileştirilme politikası üzerine bütün camileri ahıra dönüştüren, Kur'an okumayı yasaklayan, başörtülü insanları kamuda ve her yerde ötekileştiren CHP değil miydi? Lozan'da en çok Kürtler ve Türkler geçmesine rağmen Kürtler ötekileştirildiler. Dilleri ve kültürleri yasaklandı. Üçüncü sınıf olarak ötekileştirilen Aleviler, ne yazık ki onlara Dersim katliamını yapan CHP'nin kuyruğunda olmayı tercih ediyorlar. Onları bu anlamda yeniden bir uyanışa davet ediyorum. Bizim coğrafyamızın tartışmasız en önemli unsuru gayrimüslimler, biz onlarsız bu zenginliği kaybetmiş oluruz. Onlarla hala aynı coğrafyada yaşıyoruz. Onların mal varlıklarına ve pek çok özgürlüğüne el konuldu. Bunu özgürlük ve demokrasi şiarlığı yapan CHP yaptı. CHP'nin seçmenlerine şunu demek istiyorum. CHP'nin siyasi tarihine dönüp baktığınızda sizin 'evet' demeniz için çok fazlasıyla sebep var."

Ak Parti'nin, sosyal devlet anlayışını ihya ve inşa ettiğini dile getiren Alkış, bunların hepsini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığını anlattı.

Türkiye'nin 15 Temmuz gibi önemli bir süreçten geçtiğini anımsatan Alkış, "Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan düşmanlığın sebebi, onun bu ülkeye, bu memlekete, bu ümmete sevdasını bildikleri için engellemeye çalışıyorlar. 15 Temmuz'da bu halk filin ordusuna karşı ebabil kuşları gibi mücadele etti. Bu ebabil kuşlarının cesaretini Allah verdi. Çünkü bu ümmetin birliği, beraberliği ve kardeşliği 15 Temmuz'da bir kere daha tescillendi. O gün tankların altına yatanlar sadece Türkler değildi, sadece Araplar, Çerkezler, Kürtler değildi. Tüm ümmetti, tüm milletti, tüm Türkiye'ydi. O günün en tartışmasız kahramanları şüphesiz kadınlardı. Şerife bacıyı hepiniz hatırlıyorsunuz." diye konuştu.

"(Evet)i hem istiklal hem istikbal hem de istikrar için söylemeliyiz"

Bu ülkede bütün hayallerin AK Parti ile gerçek olduğuna işaret eden Alkış, cumhuriyet tarihindeki o ötekileştirmeye itiraz eden ve Türkiye'nin bütün dengelerini bir araya getiren iktidarın bugüne kadar AK Parti olduğunu bildirdi.

Alkış, bu nedenlerle "evet" demeleri gerektiğini kaydederek, "Çünkü 'evet'i hem istiklal hem istikbal hem de istikrar için söylemek zorundayız. Çocuklarımızın geleceğinin buna ait olduğunu biliyoruz. Çocuklarımıza güçlü bir miras bırakmamız gerekir. AK Parti çok büyük reformlar yaptı. İnsanı yaşattıkça devlet yaşıyor. Çünkü devletlerin yaşaması için önce insanları yaşaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Kayapınar AK Parti Türkiye Lozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title