Haberler

AK Parti Milletvekili Tunç: "Söz Verdik, Gerçekleştiriyoruz"

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 1 Kasım seçimlerinde millete verdikleri sözlerin hepsini tek tek gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç 1 Kasım genel seçimlerinin ardından geçen üsreci değerlendirdi. Seçimlerin ardından ilk 1 aylık taahhütlerin hepsini hayata geçirdiklerini söyleyen Tunç, "Gerekli yasal düzenlemeleri yaptık. AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan hususları hayata geçirmek için gerekli adımları süratle attık. Yasal düzenleme gerektirmeyen hususları hemen yürürlüğe koyduk. Yasal düzenleme gerektiren hususları ise Meclis gündemine getirerek, üç ayrı paket halinde Meclisten geçirerek kanunlaştırdık" dedi.

İŞ KURAN GENÇLERE DESTEK

Milletvekili Tunç, "Ne söz verdiysek hepsini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayan kanunu mecliste kabul ettik. Bundan sonra yeni iş kuran gençlerimizden üç yıl boyunca gelir vergisi alınmayacak" diye konuştu. Seçim beyannamesinde söz verdikleri hususlardan birinin de basit usulde vergilendirilen esnaftan yıllık 8 bin liraya kadar olan kazançlarından vergi alınmaması olduğunu anlatan Milletvekili Tunç, bunun için de gerekli yasal düzenlemenin yapıldığını, bundan sonra basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar olan kazancından vergi alınmayacağını belirtti.

BURS VE KREDİ MİKTARI ARTTI

Öğrenim gören öğrencilerden pasaport harcı alınmayacağına ilişkin düzenlemenin de kanunlaştığını belirten Milletvekili Tunç, "Yüksek öğrenim bursu ve kredinin 330 liradan 400 liraya yükseltildiğini bunun da yüksek öğrenim gören öğrenicilerimize verdiğimiz önemli bir taahhüt olduğunu bunu da hayata geçirdik. Memurların doğum ve evlat edinme sonrası ücretsiz izin sürelerinin memuriyet kıdeminde dikkate alınacağına ilişkin düzenleme de yasalaştı. Kadın memurlara doğuma ve evlat edinmeye bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı getirildi. Çocuk sahibi olan memurlara kısmi zamanlı çalışma hakkının verildi" diye konuştu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç sözlerini şöyle sürdürdü:

İZİNLER GENİŞLETİLDİ

"Özel sektörde çalışmakta olan kadınlara doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma ödeneği ve kısmi süreli çalışma hakkı verdik. Yapılan yasal düzenleme ile polislere emniyet hizmet tazminatının yüzde 25 oranında artırdık. Polislerin, uzman jandarmaların ve uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergelerini 3 bin TL'ye çıkardık. Uzman erbaşların birinci dereceye kadar yükselebilmelerine ve yedi hizmet yılını tamamlamış olanlarının kamu kurum ve kuruluşlarına geçebilmelerine imkan tanındık."

EMEKLİLERE 1200 LİRA EK ÖDEME

"Emekli maaşlarına ek ödeme getiren kanunu çıkardıklarını ve yılda bin 200 lira ek ödemeyi tüm emekliler için sağladık. Muhtarların maaşlarını artıran yasal düzenlemeyi de hayata geçirdik. Seçimlerde verdikleri sözlerden birinin de çalışan ve esnaf olan emeklilerin maaşından kesilen yüzde 10'luk sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması oldu. Bununla ilgili kanun da yürürlüğe girdi. Bundan sonra emeklilerimizin maaşından sosyal güvenlik destek priminin kesilmeyecek."

SAĞLIK HİZMETİ SAĞLANDI

"Gençlerin genel sağlık sigortası nedeniyle biriken borçları ile ilgili olarak düzenleme yaptık ve bu borçların silindi, böylece gençlerimizin ücretsiz sağlık hizmeti alabilmelerini sağladık. Bartın'ın da aralarında bulunduğu 51 ilde sigorta teşviği kapsamının genişletildi."

ASGARİ ÜCRET BİN 300 TL OLDU

"Asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılması ilgili olarak verdiğimiz sözü de yerine getirdik. Gençlerimize proje karşılığı, 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek veren düzenlemeyi yürürlüğe koyduk. 100 bin lira kredinin, kredi garanti fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlandı. Gençlere çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20'si oranında destek sağlamayı vadettik. Bununla ilgili düzenlemeyi de hayata geçirdik. İlk 1 ay içerisinde tüm toplum kesimlerini ilgilendiren önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini, bundan sonra da önümüzdeki 3 ay içerisinde de gerek kanun çalışmaları gerekse idari kararlarla halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam edeceğiz." - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title