Haberler

AK Parti Milletvekili Öz'den Bostanbaşı Beldesine Ziyaret

Malatya'da Bostanbaşı Beldesini ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ömer Faruk Öz, "Hedefimiz oy almak değil, millete doğru hizmeti götürmek" dedi.

Malatya'da Bostanbaşı Beldesini ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ömer Faruk Öz, "Hedefimiz oy almak değil, millete doğru hizmeti götürmek" dedi.

Bostanbaşı Belediye Başkanı Hasan Aydoğan ile bir araya gelen Öz, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Aydoğan, yaptığı hizmetler hakkında bilgi aktardı.

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, AK Parti iktidarları döneminde önemli hizmetlerin yapıldığını ifade ederek şunları söyledi:

"AK Parti olarak tek hedeflerinin millete en doğru hizmeti götürmek olduğuna işaret etti. Öz, "Malatya Büyükşehir oldu. Büyükşehir ne getirecek? İmar bütünlüğünü sağlayacak. İmarlar tek bir elde yapılacak. Malatya'nın imar bütünlüğü Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin imarından geçecek.

Toplu taşıma tek elden yapılacak. Malatya ve 13 ilçenin toplu taşımasından Malatya Büyükşehir Belediyesi sorumlu olacak. İtfaiyeler tek elden Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda olacak. Mezarlık hizmetleri tek elden, içme suyu ve kanalizasyon işleri tel elden yürüyecek. Dolayısıyla büyükşehir büyük yetkilerle donatılmış oldu. Peki, bu işleri yaparken şöyle bir endişe de taşımadık değil taşıdık. Biz büyükşehiri kuruyoruz ve imkanlarını artırıyoruz. İlçelerin imkanlarını artırıyoruz ama kapatılacak beldelerin durumu ne olacak siz öyle bir endişe taşıyabilirsiniz. Peki, Yeşilyurt Belediye başkanı her tarafı bitirdi de Bostanbaşı'na acaba gelebilecek mi? Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı burayla yakından ilgilenecek mi, diye endişe taşıyabilirsiniz. Sadece siz değil Türkiye'de bine yakın belde belediyesi mahalleye dönüştürülecek. Hem büyükşehirin, hem ilçenin internet alanına girmiş olacak. Bunu büyükşehir ve ilçe belediye başkanımız yerine getirecek. Ama ola ki bir gevşeme gösterecek. Biz bunu o belediye başkanlarının inisiyatifine bırakmadık. Çıkardığımız büyükşehir beledi kanununa bir madde ekledik. Bu belediyeler bütçesinin yüzde onunu her yıl 10 yıl süreyle beldeden mahalleye dönüştürülen veya köyden mahalleye dönüştürülen yerlerde kullanmak zorundadır dedik. O bütçenin yüzde onunu buralarda kullanmak zorunda. Denildi ki, "Siz binlerce belediyeleri kapatıyorsunuz." Belde belediyelerini mahalleye dönüştürüyorsunuz. "Siyaset var, seçim var kaybedersiniz." Ama AK Parti'nin bir düsturu var Başbakanımızın bir ilkesi var. Bu ülke kazansın, Bostanbaşı kazansın, Yeşilyurt kazansın, Malatya kazansın gerekirse AK Parti kaybetsin. Bunu gönülden söylüyorum. Biz bunu Başbakanımızın şahsında hedef oy almak değil, hedef millete doğru hizmetler yapmak, milletin onurunu, şerefini, hasiyetini en iyi bir şekilde taşıyacak ortam oluşturmak. İz bunları yapalım taktiri milletimiz verir. Biz şöyle yaparsak daha fazla oy alırız düşüncesine girmedik. Çünkü o mantaliteyi yapanların geçmişi belli ortada ülkeyi bu hale getirdiler. Dolayısıyla ilk etapta birileri gönül koyabilir ama ben inanıyorum ki büyükşehir seçimleri ile beraber Malatya'daki insanlarımız, Bostanbaşı'ndaki kardeşlerimiz ne iyi olmuşta büyükşehir olmuşuz diyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Ziyarette AK Parti Malatya İl Başkan Vekili Hakan Kahtalı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aynur Oğuzhan ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title