Haberler

AK Parti Milletvekili Fırat'ın Öğretim Yılı Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat mesajında eğitimin insan hayatı için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, insanların eğitim sayesinde her türlü şekle sokulabileceğini kaydetti.

İnsanın iyi bir vatandaş ve iyi bir nesil olabilmesi için eğitime gereken önemin verilmesi gerektiğini vurgulayan Fırat, "Daha kaliteli bir yaşam için eğitim ve öğretim almaya çalışmalıdır. Eğitimli insanların oluşturduğu toplumlar her zaman diğer toplumların bir adım ötesinde bulunmaktadır. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimine ve öğretimine değer vermek zorundayız. Yaşam şartlarının ve eğitim olanaklarının bu kadar kolaylaştığı günümüzde çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitim öğretim imkanından faydalandırmamız gerekmektedir" dedi.

AK Parti iktidarlarının "önce iyi bir eğitim" dediğini anlatan Fırat, şunları söyledi:

"İyi bir eğitim ve yetişmiş nesiller hedefini, 2001 yılından günümüze, tüm gayret ve çabasıyla sürdürüyor. Eğitim öğretim için tüm olanaklar sağlanıyor. Eğitimin, bütçeden aldığı pay 2002 yılına göre 7 kat artmış ve bugün bütçeden en fazla payı almaktadır. Yapılan derslikler, ücretsiz dağıtılan kitaplar, eğitim öğretim için kullanılacak araç gereç ve dokümanlar, kurulan üniversiteler ve benzeri birçok yatırım ve hizmetler daha güçlü bir Türkiye içindir. Bu imkanlardan ilimiz nasibini alarak 2002 yılında 3.388 derslik mevcut iken geçen 13 yılda 5.000 dersliğin üzerine çıkılmıştır. Hükümetlerimiz tarafından, Adıyaman'da eğitim alanında son 12 yılda 310 milyon civarında harcama yapılmıştır."

Eğitim konusunda emeği geçenlere teşekkür eden Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü: "1 Kasım 2015 seçimlerinde tek başına iktidara gelirsek inşallah, eğitim alanında ve tüm alanlarda yatırım ve hizmetlere devam ederek yeni ve güçlü bir 2023 ve 2071 Türkiyesine doğru hep birlikte daha emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Amacımız, her şeyden önce çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamaktır. Daha mutlu ve güzel bir gelecek için her zaman öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve eğitim çalışanlarının, yanında olduğumuzun bilinmesini isterim. Bu düşüncelerle, 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiamıza başarılar diliyor, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Fırat Adıyaman Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title