Haberler

AK Parti Milletvekili Adayı Külünk Oto Sanayini Ziyaret Etti

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Metin Külünk, “O gün Türkiye’ye uçak yaptırmayanlar, o gün Türkiye’nin otomobil fabrikasını, tencere tava fabrikasına çevirenler kimse, bugün de Türkiye’nin başındaki terör belasını Türkiye’nin başına saranlar onlardır” dedi.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Metin Külünk, "O gün Türkiye'ye uçak yaptırmayanlar, o gün Türkiye'nin otomobil fabrikasını, tencere tava fabrikasına çevirenler kimse, bugün de Türkiye'nin başındaki terör belasını Türkiye'nin başına saranlar onlardır" dedi.

Ataşehir Oto Sanayi Sitesini dolaşarak çalışanlarla samimi bir sohbet gerçekleştiren Külünk, bir vatandaşın "Bu seçimde AK Parti'nin oy oranı yüzde 50 olur mu" şeklinde bir soru sorması üzerine, AK Parti'nin yüzde 60 oy alabileceğine inandığını söyledi.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Metin Külünk, Ataşehir'deki Anadolu Yakası Oto Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi üyeleri ile kahvaltıda buluştu. Külünk, burada sanayicilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Programda bir konuşma yapan Metin Külünk, "Kimse alkışlarla Türkiye'ye dünyanın güç dengesinin inşasında masaya sende buyur gel otur demez, demeyecektir de. O zaman ne yapacağız, biz güçlü olacağız. Bakın aradan 100 yıl geçmiş. Sanayidesiniz. Niye biz otomotivimizi konuşmuyoruz? AK Parti yerli otomotivi konuşturduğu için Türkiye'nin hayallerini büyüttü. Bu memlekette Gazi Mustafa Kemal, savaşın hemen arkasından uçak tahayyül ettirdi. Nerede uçak fabrikaları? Bu millet kendi devrim otomobillerini yaptı, nerede otomobil? O gün Türkiye'ye uçak yaptırmayanlar, o gün Türkiye'nin otomobil fabrikasını, tencere, tava fabrikasına dönüştürenler kimse, bugün de Türkiye'nin başındaki terör belasını Türkiye'nin başına saranlar onlardır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin güçsüz düşmesi durumunda insanlığın ayağa kalkamayacağını belirten Metin Külünk, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Savaşların ardından Türkiye'ye ve Avrupa ülkelerine yönelik mülteci akımına da değinen Külünk, Avrupa ülkelerinin izlediği politikaları eleştirdi ve önümüzdeki yıllarda Afrika'dan 150 milyonluk bir göç dalgasının Avrupa'nın eteklerine yapışacağını söyledi.

Daha sonra oto sanayi sitesini gezen Milletvekili adayı Metin Külünk, iş yerlerini tek tek dolaşarak, çalışanlarla sohbet etti. Bir vatandaşın emekli olduktan sonra dükkan açanlardan yapılan kesintilerle ilgili sorusu üzerine Külünk, daha önce de bu konuyu dile getirdiğini, emekliden yüzde 15 kesintinin yapılmaması tam tersine ödüllendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bir başka vatandaşın bu seçimde 'AK Parti'nin oy oranı yüzde 50 olur mu?' şeklindeki sorusu üzerine Külünk, "Çalışırsak olur. Teşkilatlar, adaylar ve genel politikalar üçü bir birini tamamlasın ben Türkiye'de yüzde 60 oy alacağımıza inanıyorum" şeklinde cevap verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Metin Külünk Ak Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title