Haberler

AK Parti Milletvekili Adayı Erol Kaya: "Sivil Bir Anayasayı Milletten Talep Ediyoruz"

AK Parti Milletvekili adayı Erol Kaya, CHP’nin yeni anayasa konusundaki tavrını eleştirerek, "Biz Anayasa’yı değiştirecek 400 milletvekilini düşünerek sivil bir anayasayı milletten talep ediyoruz.

AK Parti Milletvekili adayı Erol Kaya, CHP'nin yeni anayasa konusundaki tavrını eleştirerek, "Biz Anayasa'yı değiştirecek 400 milletvekilini düşünerek sivil bir anayasayı milletten talep ediyoruz. AK Parti nitelikli bir çoğunluk elde ederse bu Anayasa'yı tek başına yapacaktır" dedi. AK Parti'nin 1. Bölge'deki milletvekili adayı Esma Ersin ise seçimde yüzde 55-65 aralığında oy alacaklarını söyledi.

AK Parti Maltepe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı, milletvekili adayları Erol Kaya ve Esma Ersin'in katıldığı bir programla yapıldı.

Açılıştan önce bir konuşma yapan milletvekili adayı Erol Kaya, yaptıkları icraatlarla milletin karşısına geldiklerini belirterek, "Türkiye'de biz AK Parti iktidarları olarak ortaya koyduğumuz temel tablomuz, milletimizin refahını yükseltmek, ülkemizin kaynaklarını, imkanlarını çoğaltmak. 2002'de devraldığımız Türkiye'nin borç batağı içerisinde olduğunu hep birlikte biliyoruz. Toplanan 100 liralık verginin 85 lirası faize gidiyordu. Böyle bir ülke devraldık" diye konuştu.

AK Parti hükümetleri döneminde yapılan çalışmaları hatırlatan Kaya, "Dolayısıyla bizler bugün 7 Haziran seçimlerine milletten aldığımız güçle gidiyoruz. ve temel üç büyük hedef ve 3 büyük başlığımız var. Birisi Anayasadır. Bu ülkenin sivil bir Anayasa yapacak bir iradesinin olduğuna inanan bir insanım" şeklinde konuştu.

2011 seçimlerinden sonra yapılan Anayasa çalışmalarına da değinen Kaya, muhalefetin tavrını eleştirerek, "Bu komisyon 60 Anayasa maddesi ile ilgili mutabık kaldıklarını altına imza atarak bunu bitirdiler. Sonra muhalefet partisi dedi ki, 'hadi bunları meclise getirelim.' Peki buyurun meclise getirelim dediğimizde 'Efendim meclise getirmek için de biz mutabakat istiyoruz' dediler. Bu 2 senedir çalışma peki niçin yapılmıştır. Dolayısıyla burada şunun altını özellikle çizeyim. Parlamentoda mutabakatı millet nezdinde arıyoruz. ve biz Anayasa'yı değiştirecek 400 milletvekilini bu milletin geleceğini düşünerek, sizlerin geleceğini hayal ederek, diyoruz ki sivil bir Anayasa'yı milletten talep ediyoruz. AK Parti nitelikli bir çoğunluk elde ederse bu Anayasa'yı tek başına yapacaktır. Çünkü denedik muhalefet imza attıklarından bile imtina etti. Onun için ben muhalefetin bu bakışını bu seçimlerde gereken cevabı milletten alacağına inanıyorum" diye konuştu.

AK Parti 1. Bölge milletvekili adayı Esma Ersin ise yoğun şekilde çalıştıklarını vurgulayarak, "99 bayan adayımız var. İnşallah bir sonraki seçimlerde çok daha fazla bayan adayımız olur. ve 1. Bölge'de en genç aday benim. Bunun için çok gurur duyuyorum. Bayanların daha fazla siyasette olması çok daha güzel, çok daha iyi yerlerde olacağız inşallah. İlk adımlarımızı attık, gerisi Allah kerim. Yüzde 55-65 arası oy alacağımıza inanıyorum. Sahadan da bunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Milletvekili adayları Erol Kaya ve Esma Ersin kurdeleyi keserek, Maltepe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Kaya ve Ersin burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title