Haberler

AK Parti Milletvekili Adayı, Bilim Fuarında Çocukların Projelerine Hayran Kaldı

Sancaktepe’de bir ortaokulda öğrenciler tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katılan AK Parti Milletvekili adayı Ayşe Kartal, çocukların projelerine hayran kaldı.

Sancaktepe'de bir ortaokulda öğrenciler tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'na katılan AK Parti Milletvekili adayı Ayşe Kartal, çocukların projelerine hayran kaldı. Depreme karşı hava yastığı, klimalı çocuk arabası gibi onlarca projenin yer aldığı stantları gezen Kartal, "Ne zaman ki biz çocuklarımıza sahip çıkar, onlara yaşama koçluğu yapabilirsek işte o zaman bilim ve teknolojide istediğimiz yere gelebiliriz" dedi.

Sancaktepe'de seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ayşe Kartal, yeni dönemde özel yetenekli çocuklara yönelik mecliste kurulması planlanan komisyonla ilgili çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi.

Sancaktepe Hüzeyin Temizel Ortaokulu'nda çocukların gerçekleştirdiği TÜBİTAK Bilim Fuarı'na katılan Kartal, çocukların projelerine hayran kaldı. Çocukların projelerini tek tek inceleyen Kartal, çocuklarla sohbet ederek projeleri hakkında bilgi aldı. Depreme karşı hava yastıklı çözüm getiren proje ve klimalı bebek arabası gibi projelerden etkilenen Kartal, çok mutlu olduğunu söyledi.

Çalışmalarda emeği geçen öğretmenlere de çiçek veren Kartal, " Sancaktepe'de bir okulda bunun yapılıyor olması çok anlamlı. Yıllar önce Sancaktepe'ye geldiğimde 13 yıl önce inanın ayaklarım çamur içerisindeydi. Bırakın eğitimdeki durumu, yaşam bile korkunç denecek kadar kötüydü. Ama bugün geliyorum ki hem yaşama dair değişiklikler hem bu tür okullardaki değişiklikler beni çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Özel yetenekli çocuklar için Meclis'de kurulması planlanan komisyonla ilgili de konuşan Kartal, "Zaten şimdi mecliste de bir komisyon kuruluyor. Özel yetenekli, üstün yetenekli çocuklarla alakalı, inşallah seçimlerden sonra hızlandıracağız. Şöyle düşünüyoruz. Bilim ve teknoloji ancak bu özel yetenekli çocuklarla geliştirilebilir. Ama maalesef çok uzun yıllar bu konuda hiçbir çalışma yapılmamış. Biz iktidara geldiğimizden beri çabalıyoruz. Yeter mi yetmiyor" diye konuştu.

Özel yetenekli çocuklar için çok az okul olduğunu belirten Kartal, "Ama bizim asıl yapmak ve gerçekleştirmek ve üzerinde çalıştığımız proje bu çocuklara koçluk yapmak. Çünkü bu çocuklar o dört duvar arasına sığmıyor. Bunların hayalleri çok geniş. Dünyayı değiştirmek istiyorlar, hayatı değiştirmek istiyorlar. Hayatı kolaylaştırmak istiyorlar. Onun için toplumun bir adım önündeler. Ne zaman ki biz bu çocuklarımıza sahip çıkar, onlara yaşam koçluğu yapabilirsek işte o zaman bilim ve teknolojide istediğimiz yere gelebiliriz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ayşe Kartal Sancaktepe İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title