Haberler

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Vesim Yılmaz, Güney İlçelerinde Ziyaretlerde Bulundu

AK Parti aday adayları içerisinde popülerliğini sürekli zirvede tutan Vesim Yılmaz’a güney ilçelerinden gelen büyük destek herkesi şaşırttı.

AK Parti aday adayları içerisinde popülerliğini sürekli zirvede tutan Vesim Yılmaz'a güney ilçelerinden gelen büyük destek herkesi şaşırttı.

Horasan başta olmak üzere güney ilçelerinde yıllarca Kuran Kursu talebesi yetiştiren ve Molla Rasim'in oğlu Vesim Yılmaz'ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Gittiği her yerde ilgi gören Yılmaz'a Tekman, Hınıs, Karaçoban, Karayazı ve Horasan'da milletvekili gözüyle bakılıyor. Vatandaşların her fırsatta desteğini arkasına alan Yılmaz'ın aday adaylığı milliyetçi yapılanmayı da tehdit ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi ve HDP'nin güney ilçelerde oylarını büyük ölçüde azaltacağı hatta sileceği düşünülen aday adayı Yılmaz'ın, aday gösterilmesi halinde oyların çoğunluğunu AK Parti'ye kazandıracağı konuşuluyor.

Erzurum'un tanınmış dini alimlerinden Molla Rasim'in oğlu Vesim Yılmaz'ın AK Parti'den aday adayı olması bölgedeki siyasi dengeleri de bozdu. Daha önce Karayazı, Hınıs, Karaçoban, Tekman gibi ilçeleri önceki seçimlerde HDP almıştı. Bölgede zamanında dini alim 'Molla Rasim'in yetiştirdiği çok sayıda bölge halkı, Vesim Yılmaz'ın adaylığı ile tekrar gözlerini AK Parti'ye çevirdi. Bölgede etkili olan Molla Alim'in oğlu AK Parti Aday Adayı Vesim Yılmaz'ın seçim sürecindeki ziyaretleri ve bölge halkının HDP'den kopup Yılmaz'a teveccüh göstermesi HDP kanadını rahatsız etti.

VESİM YILMAZ, MOLLA RASİM'İN EMANETİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Etnik köken ayırt etmeksizin dini kimliği ile ön plana çıkan ve hem Kürt hem de Türk etnik kimliğinde bölgede çok sayıda alim, hoca yetiştiren Molla Rasim'in MHP tabanında da yetiştirdiği çok sayıda talebesi bulunuyor. Molla Rasim'in oğlu Vesim Yılmaz'ın Erzurum Horasan'da Aday Adayı olması başta Horasan ve diğer ilçelerinde siyasi dengeleri alt üst etti. Özellikle HDP'nin büyük kanadında oy potansiyeli olan Yılmaz'ın MHP ve Saadet kanadında büyük oy potansiyeli var.

Öte yandan bölgedeki güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, başta HDP olmak üzere MHP'nin de Yılmaz'ın aday adaylığı engellemek için propaganda girişiminde bulunduğu kaydediliyor.

MOLLA RASİM KİMDİR?

1937 yılında Erzurum Horasan ilçesinde doğdu. Kürt medreselerinde tahsil yaptıktan sonra Suriye ve Mısır'da Yüksek tahsilini gerçekleştirdi. Daha sonra Erzurum'un Horasan ilçesinde dönen Molla Rasim 40 sene boyunca camii imamlığı ve medrese hocalığı yaptı. Molla Rasim'in hem Kürt, hem Türk olmak üzere bölgede yetiştirdiği binlerce öğrencisi bulunuyor. 2011 yılında vefat eden Molla Rasim'in cenaze törenine ise binlerce kişi katılmıştı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Yılmaz Güney Ak Parti Horasan Yerel Haberler

500

Yorumlar (4)

tatoslu turomobilWeb@haberler.com:

avucunu yalar guneyde saglam hdp oylati var.tabiki hdp saglam sevilen aday koyarsa bence hdp erzurum merkez ve guney ilcelerinxen bir tane vekil garanti 2 ciyide zorlar gibime geliyor..tekman li turoo firari

1
0
yanıtYanıtla
karaçobanlı:

size karaçobanda oy falan yok hadi başka kapıya biji hdp

0
0
yanıtYanıtla
tatoslu ibomobilWeb@haberler.com:

Bölgeden haberi olmayan insanlar kafasından birşeyler yazıyor çamur at izi kalsın bu memlekette böyle garip dediginiz insanlara ihtiyac var diye dusunuyorum tekmanli ibrahim

0
0
yanıtYanıtla
Karayazılı:

geçen seçimde ahmet palandöken e gaz verdiniz. bu yılda bu garibi umutlandırmayın. güney ilçelerde hdp nin adayı oyları toplar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title