Haberler

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mahir Küçük, Yeni Projeler Üreterek İstihdamı Arttırmak İstiyor

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Mahir Küçük, Çarşıbaşı, Şalpazarı, Tonya, Akçaabat ve Ortahisar ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek seçim çalışmalarına devam etti. Küçük, yaptığı görüşmelerde teşkilat mensupları tarafından kendisine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, böyle bir teşkilatın parçası olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Yeni Türkiye yolunda ülkenin hızla gelişmeye devam ettiğini belirten Dr. Küçük, "Küresel olumsuzluklara rağmen ülkemiz, ürettiği gerçekçi ve milli politikalarla ekonomi ve istihdam alanındaki olumlu gidişatını sürdürmektedir. Ülkemizin çözüm bekleyen ana problemlerinden biri olan işsizlik ile mücadele hususunda iktidarımız, yasalaştırdığı 5084 sayılı 'Yatırımları ve İstihdamı Teşvik Kanunu' ile ve devamında çıkardığı bir dizi mevzuatla, kadın ve genç nüfusun istihdamını teşvik etmektedir" dedi.

Ülke gerçekleri çerçevesinde işsizlik politikalarının bir zemin üzerinde geliştirildiğini kaydeden Küçük, "Bölgemizin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel gerçekleri karşısında kaynaklarımız ne ölçüde değerlendirilebiliyor, bu potansiyellere göre öncelikli sektörler neler olmalıdır. Bunlara ilişkin elde edilecek doğru tespit ve teşhisler, gerçekçi yatırımlarla birlikte yeni ve kalıcı iş alanlarının oluşmasına ve dolayısıyla istihdamın artmasına sebep olacaktır. AK Parti iktidarı döneminde özellikle yatırımcı bakanlıklarımızın eylem planları ile programlarını güçlendirmeleri ve bölgesel kalkınma ajansları gibi çok önemli kurumların kurulmuş olması, bölgemizde DOKAP gibi çok önemli projelerin geliştirilmesine zemin hazırlamıştır. Bu kurumların etkin kullanılması hem kalkınmanın teşvik edilmesi hem istihdamın artmasına vesile olacaktır. İşsizlik ile mücadelede öncelikli olarak mesleki eğitimlere hızla yer verip ara kademe eleman açığının bir an önce giderilmesi gerekir, bu husus beraberinde kalitenin artmasına ve verimliliğin yükselmesine olumlu yansıyacaktır. Bu nedenle mesleki eğitim ve istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi ana hedeflerimiz arasında yer almaktadır" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şalpazarı Çarşıbaşı Ak Parti Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title