Haberler

AK Parti, Köşk Adayını Seçiyor

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, AK Partili vekillerle bir araya geldi. Toplantı öncesi bakan ve vekillerin telefonları toplandı.

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleri ile bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda bir ilke imza atıldı. Bakan ve milletvekillerinin toplantıya telefonlarıyla katılmalarına izin verilmedi. Kimseye ayrıcalığın tanınmadığı zirvede İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, tüm diğer Bakanlar gibi telefonlarını teslim etti.

TELEFONLARINI DANIŞMANLARINA VE KORUMALARINA BIRAKTILAR

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili nabız yoklama toplantısının girişinde vekillerden telefonlarının bırakılması istendi. Milletvekilleri telefonlarını danışmanlarına, bakanlar da korumalarına verdi.

JAMMER'LAR DA AÇIK

AK Parti Genel Merkezi'nde jammer açık olduğu için telefon ve internet kullanımında da sıkıntılar yaşandı.

KÖŞK ADAYI BELİRLENECEK

AK Partili bakanlar ve milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde istişare toplantısında bir araya geldi. Daha önce basına yansıyan bilgilere göre toplantıda Cumhurbaşkanlığı için aday olacak isim ve partinin 3 dönem kuralı konusunda bir anket yapılması veya milletvekillerine görüşlerinin sorulması bekleniyor.

OYA ERONAT: ÜÇ DÖNEME PARTİNİN YETKİLİ ORGANLARI KARAR VERİR

AK Parti Genel Merkez’de saat. 10.40’ta başlayan toplantı öncesinde bazı milletvekilleri gazetecilerin sorularını cevapladı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, üç dönem kuralıyla ilgili soru üzerine “Onu partinin yetkili organları karar verecektir. Kalkıp kalkmaması. Çünkü benim ilk dönemim.” şeklinde konuştu.


EKREM ÇELEBİ: GÖNLÜMDEN GEÇEN KÖŞK ADAYI BAŞBAKANIMIZ

AK Parti Ağrı Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi de kendisine yöneltilen "Bugünkü toplantıda neler olacak. Anket dağıtıldı mı?" sorusuna "Bize intikal eden herhangi bir anket yok. Ama içeride bununla ilgili değerlendirme olursa orada zaten herkes kendi görüşünü beyan eder anketler üzerinde. Bugün sayın Başbakanımızın davetlisi olarak geldik. Bugün birlikte kahvaltı yapacağız." cevabını verdi.

"Gönlünüzden geçen bir aday var mı?" diye sorulan Çelebi, "Gönlümüzden geçen sayın Başbakanımız." şeklinde konuştu.

Üç dönem kuralıyla ilgili görüşü de sorulan Ağrı Milletvekili Çelebi, "Şimdi genelde böyle bir şey var mı yok mu onu bilemiyorum. Ama gelirse herkes orada kendi kanaatini söyler." dedi. Kendi kanaatinin sorulması üzerine ise "Onu ben içeride söyleyeyim. Şu anda sizinle paylaşmayayım." ifadelerini kullandı.

SAĞLAM: İKİ DÖNEM KURALI ÜNİVERSİTELERDE İŞE YARADI

Gazetecilerin sorularını cevaplayan bir başka isim ise AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Mehmet sağlam oldu. Sağlam, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili anket dağıtıldı mı?” sorusuna “Hayır.” cevabını verdi. Köşk için gönlünden geçen aday da sorulan Sağlam, “Hayır böyle bir şey olmaz. Partinin adayı, partinin yetkili kurullarınca tespit edilir biliyorsunuz. Benim partide bir görevim yok." demekle yetindi.

Üç dönem kuralı da sorulan Sağlam, "Aslında tartışılacak bir konu ama mesela üniversitelerde olmuştu bildiğim kadarıyla iki dönemden fazla rektörlük yapılamaz diye. Bunun gençlerin göreve gelmesi bakımından faydası oldu üniversitelerde. Siyasi partilerde ne olur bilemiyorum doğrusu." ifadelerini kullandı.

NACİ BOSTANCI: ORTADA BİR PROBLEM YOK

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı ise gazetecilerin milletvekillerine dağıtılacak ankete ilişkin sorusu üzerine "Gönülden geçmekten öte, siyaset maddi şartlar üzerine yürür, öyle bakıldığında Sayın Başbakan, cumhurbaşkanı adayı olduğunda doğrudan seçilir. Bu sadece benim, bunun, onun değil Türkiye'de büyük çoğunluğun gönlünden geçen adayın kim olduğuna işaret eden maddi durumdur" ifadelerini kullandı.

Siyasetin farklı faktörler hesap edilerek yapılması gereken bir iş olduğuna işaret eden Bostancı, "Sayın Başbakan, eğer bugüne kadar çok net bir açıklama yapmadıysa, mevcut durumda adım adım bütün dengeleri hesap ederek davranacağı için bu şekilde bir strateji takip etmiştir. Dolayısıyla ortada bir problem yok" dedi.

Bostancı, AK Parti tüzüğündeki üç dönem kuralının da şartlarının ve neden bu kuralın konulduğunun belli olduğunu belirterek, "Türkiye çok dinamik bir ülke, kurulduğu şartlarla bugünü mukayese etmek lazım. Bence 3 dönemin kalması, başlangıç şartları bakımından, o kuralları koyarken genel değerlendirme bakımından şu anda uygun gözüküyor, ama Anayasa Mahkemesinin seçme ve seçilme haklarına ilişkin bir kararı vardı. Herhalde onu da değerlendireceğiz, şu anda net bir şey söylemek mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

FERAMUZ ÜSTÜN: GÖNLÜMDEN GEÇEN CUMHURBAŞKANI ADAYI...

Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de gazetecilerin "Gönlünüzden geçen cumhurbaşkanı adayı kim?" sorusuna, "Benim gönlümden geçen cumhurbaşkanı adayı hakikaten istişareyi devam ettirecek bir cumhurbaşkanı adayı. Bizden uzlaşma ile çıkacağına inanıyorum, en ufak kriz olacağını düşünmüyorum. Yani millet bekliyor bunu özellikle bu seçim döneminde verilen mesaj da şu; kimsenin şahsi koltukları önemli değil milletin istikrarı önemli" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin "İstikrar derken Erdoğan'ı mı kastediyoruz?" sözleri üzerine Üstün, "Tabii onu da kastediyorum. Ben Sayın Başbakanımız, eğer cumhurbaşkanlığına çıkmak isterse ben seve seve, şahsi kişisel görüşüm olarak söylüyorum, biz seve seve destekleriz ama onun dışında partimizin vereceği her türlü karara da grup olarak alacağı karara da hep beraber saygı göstereceğiz" diye konuştu.

"3 DÖNEM KURALINI SAĞLIKLI BULMUYORUM"

Üstün, AK Parti tüzüğündeki üç dönem kuralını da şahsi olarak sağlıklı bulmadığına işaret ederek, vatandaşların sevdiği, istediği bir kişinin 3 dönemle sınırlandırılmasının mantıklı olmadığını, ama bu kuralın kendisine uygulanması halinde de bir şey diyemeyeceğini söyledi. 

Feramuz Üstün, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması halinde AK Parti'nin kan kaybedip kaybetmeyeceği sorusuna da "Başbakanımızla ilgili toplumdaki algı çok farklı, liderlik anlayışı, liderlik tarzı ile toplumla tamamen bütünleşti. Ama ben uyumlu bir çalışma ile eğer sayın cumhurbaşkanımızın geri gelme düşüncesi olursa ben şahsen Başbakanımızla istişare sonucu grubumuzla istişare ile Cumhurbaşkanımızla da gayet başarılı gideceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Feramuz Üstün Ekrem Çelebi Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (54)

metinmetin2@gmail.com:

hırsızları koruma hükümeti

19
21
yanıtYanıtla
036.. SERHATLI..metinsirin1965@hotmail.com:

SN. BAŞBAKAN NE YAPARSA EN İYİSİNİ YAPAR.......... GEÇMİŞ BUNU KANITLADI.. YOLUNUZ AÇIK OLSUN.

19
19
yanıtYanıtla
morodmoro@gmail.com:

akepe artık herkesten şüpheleniyor. tayyip rüşvetlerini hangi evlerde ve adreslerde saklıyor. yakında bu ortaya çıkacak.

17
18
yanıtYanıtla
Erdemerdem@emasilver.com:

Abdestsizler BURADA YAZI YAZMASIN SON HALİFE RECEP TAYYİP ERDOĞAN

8
26
yanıtYanıtla
AKGENÇLİKgreenthunder@outlook.com:

parapaylaşımı olabilir mi bende hakkmistiyrum?

11
21
yanıtYanıtla
demokraterdog@gmx.de:

Onun kaderi bellidir: Silivri.

18
11
yanıtYanıtla
cudı gabarahmet_073@hotmail.com:

buyuk basbakan daıma gonullerdesın!!!!!!!!guneydıgo senle guru duyuyor senın gıbı bı adam zor bulunur

16
11
yanıtYanıtla
sitemverlust5@hotmail..com:

Vatandasi soyandan basbakanmi olurmus oluyor iste Ingilizlerin Türkiyesinde.

11
16
yanıtYanıtla
birisiakuy_02@hotmail.com:

başbakan olmazsa bizde cumhurbaşkanı yaparız..:DDDDD

yanıt0
yanıt0
kralsaimesra@mynet.com:

istersen peygamber yap sonucta seninde cebinden caliyorya umrumdaydi sanki

yanıt0
yanıt0
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title