Haberler

AK Parti Mersin Milletvekili Uzun ile Vali Güzeloğlu'ndan İnceleme

Uzun ve Güzeloğlu yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda incelemelerde bulundu

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ve  Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kargılı köyünde yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç'ün de eşlik ettiği Uzun ve Güzeloğlu, inşaat çalışmaları hakkında yüklenici firmanın yönetim kurulu başkanı Şükrü Koçoğlu'ndan bilgi aldı.

Uzun, yaptığı konuşmada, bu havalimanının Çukurova yöresinin dünyaya açılan çok önemli bir kapısı olacağını söyledi.

Uzun, havalimanının ilk etapta 15 milyon yolcu kapasitesiteli ve 8 milyon metrekare alan üzerinde yapılmakta olduğunu ifade ederek, terminal binasının 140 bin metre karelik alan kapladığını belirtti.

Türkiye'de ilk defa bir havaalimanında serbest bölge kurulacağını belirten Uzun, havalimanın kule ve bazı binalarının çatılarını küçük bitkiler ile yeşillendireceklerini bildirdi.

Vali Güzeloğlu da Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın Türkiye'nin en büyük 2. havaalanı olacağını belirterek, 5 ay önce temeli atılan inşaatta özellikle alt yapının tamamlanmasının mutluluk verdiğini vurguladı.

Lojistik altyapısı, depolama alanları ve kargo terminalleri ile Türkiye'nin en yeşil ve çevreci havaalanı olma kimliğini taşıyacak olan Çukurova Bölgesel Havaalanı'ndan sadece Mersin'in yaralanmayacağını vurgulayan Güzeloğlu, "Burası hem bölgenin hem de bölge ülkelerinin faydalanacağı bir havaalanı olarak da gündeme gelecektir. Bununla da kalmayıp Türkiye'nin en önemli tarım bölgesi olan bölgemizde hava kargosu konseptine uygun tüm ürünlerin dünyaya ihraç edildiği bir ticaret merkezi olacaktır. Konaklama, fuar alanları ve geliştirilecek bağlantılarla entegre edilerek Mersin'in bölgesel ve uluslararası ticaret merkezi kimliğini ön plana çıkartacaktır" dedi.

Güzeloğlu ayrıca, havalimanına demiryolu ile karayolu bağlantıları için altyapı ve planma çalışmalarının tamamlandığını sözlerine ekledi.

Yüklenici firmanın yönetim kurulu başkanı Koçoğlu ise kısa bir sürede pistlerin beton inşaatlarının ve toplam beton alanının dörtte birinin tamamlandığı ifade etti.

İncelemeler sırasında  Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak da hazır bulundu. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Tevfik Uzun Basri Güzeloğlu Çukurova Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title