Haberler

AK Parti Mersin İl Başkanı Taşpınar Açıklaması

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, "Bize 'şer ittifakı yapıyorlar' diyenler, geçen yıl Akdeniz Belediye'sinde yapılan encümen seçimlerini hatırlasınlar.

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, "Bize 'şer ittifakı yapıyorlar' diyenler, geçen yıl Akdeniz Belediye'sinde yapılan encümen seçimlerini hatırlasınlar. Bizim ittifak yaptığımızı söyleyenler orada yaptıkları seçimi, ittifakı hatırlasınlar" dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından Erdemli ilçesinde aday tanıtım toplantısı düzenlendi. İlçe girişinde çok sayıda motosikletli tarafından karşılanan milletvekili adayları daha sonra kent turu yaptı.

Taşpınar, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşlardan genel seçim için destek istedi.

Kadın adaylara AK Parti'nin önem verdiğini belirten Taşpınar, "Şu anda Mersin'de sadece bir kadın milletvekili var. Yeni yapılan listede de yine seçilebilecek olan bir kadın milletvekili var. Bunların ikisi de AK Partili. Mersin'de bir kadın milletvekilinin sizleri temsil etmesi için oylarınızı AK Parti'ye vermenizi bekliyoruz" diye konuştu.

Taşpınar, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde komisyon ve encümen seçimlerinin yapıldığını hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi'ni elinde tutan MHP'nin, 5 encümenliğin hiç birini alamadığını söyledi.

Belediyeye yönelik eleştiri yapmak için seçimlerin üzerinden zaman geçmesini beklediklerini vurgulayan Taşpınar, "Bir yıl boyunca meclis üyelerimizle kendilerine yardımcı olmaya çalıştık. Ancak ne var ki bir yılın sonunda Mersin'e yapılan hiç bir hizmet yok. Bunun neticesinde geçen hafta yapılan encümen seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye başkanının, bir yıllık tutumuna karşı biz burada encümen seçimlerini aldık. AK Parti Mersin tarihinde ilk kez Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde encümen üyesi kazandı. Bu bizim açımızdan önemli bir başarıdır" ifadelerini kullandı.

İsmail Taşpınar, Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki encümen seçimlerinin ardından kendilerine yöneltilen eleştirilere değinerek, şöyle devam etti:

"Bize 'şer ittifakı yapıyorlar' diyenler, geçen yıl Akdeniz Belediye'sinde yapılan encümen seçimlerini hatırlasınlar. Bizim ittifak yaptığımızı söyleyenler orada yaptıkları seçimi, ittifakı hatırlasınlar. Bize bunu söyleyenler mecliste, İç Güvenlik Yasası çıkartılırken oradaki HDP'li milletvekilleriyle yaptıkları ittifakı hatırlasınlar. Bugün diyorlar ki 'Komisyonlardaki üye sayılarını 9'a çıkarmak istedik ancak AK Parti mani oldu.' Sayın Başkan, işinize geldiğiniz zaman 7, işinize gelmediği zaman 9 mu olsun, lütfen karar verin. Biz neden arttırmak istediğinizi biliyoruz. Bizim komisyonlarda üye sayısını çoğaltmamızın, encümenliği almamızın sebebi belediyeyi kilitlemek değil. Biz kendilerine meclise getirdikleri her konuda destek olduk. Bundan sonra encümen üyelerimize de destek olacağız. Ancak biz Mersin'in hayrına, vaat ettiklerini yapmalarını istiyoruz. Eğer bundan sonra da yapmayacak olurlarsa, bizim verdiğimiz makul süre bitmiştir, daha da sert muhalefetimizi yapacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Taşpınar Ak Parti Erdemli Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title