Haberler

AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısını gerçekleştirildi.

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısını gerçekleştirildi.

Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde yapılan AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclisinde konuşan AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, AK Parti'nin Kastamonu Belediyesi'ni kazanmasıyla birlikte sorumluluklarının daha da arttığını belirterek, "Bu konuda bize yardımcı olun. Kastamonu 20 yıldan sonra iktidarla buluştu. İktidar partisi belediye aynı istikamete geldi. Bu tesadüf değildir başarıdır. Başarı ekip işidir bu ekip başarının mimarıdır. Gelip geçici heveslerle yanımızda olan hatta milletvekilli olanların bizim yanımızda duramadı. Bu işi dava olarak gören daha yanımızdalar. Şuanda Belediye Meclisinde ve İl Genel meclisinde belediyecilikten anlayan arkadaşlarımız var. Milletvekilli seçmelerinde yüksek oy aldığımız Kastamonu'da nasıl belediye seçimlerinden nasıl düşük aldıklarını çok düşündük ve belediyeyi aldık" dedi.

Seçimlerin üzerinden 2 ay geçtiğini hatırlatan Gülşen, "Şimdi bir sonraki seçime 58 ayımız kaldı. 8 ayını bir kenara bıraksak geri kalan 50 ayımızı seçim yatırımı diyecekler. Kastamonu'ya vizyon katacak projeler geçireceğiz. Belediye başkanımızı belediyede paramız dedi. Öyle demesi gerekir ama Tayyip Erdoğan sağ olsun demesi gerekir" diye konuştu.

Türkiye'deki büyükşehirleri çıkarttıktan sonra 51 İl'de İl Genel Meclisi'nin bulunduğunu açıklayan Gülşen, "Bu illere bakıldığında en büyük bütçeye Kastamonu'nun salip olması büyük sevinç vericidir. Ama bu bizim için yeterli değil. Özel idaresi bünyesi Kastamonu'ya yeterli değil bu yüzden İller bankasında bütçe istedik. Artık bütçemizi o kadar geliştirdik ki köylerimizde kanalizasyon istiyor. İstanbul'a giden vatandaşlarımız Kastamonu'ya köylerine geri dönüyor buda köylerimizin nüfuslarının yükselmesi bizi sevindirdi. KÖYDES parası köylerimiz için yeterli değil. Nasipse Temmuz başı Devlet hastanemizin ihalesini yapacağız ayrıca anjiyo noktasında devlet hastanesi yatırımlar geliştireceğiz" şeklinde konuştu.

"ÇATILARDA GEZENLERDEN ER ZAMANI GELİNCE HESAP SORULCAK"

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunarak, çatılarda gezenlerin ellerinde fırsat varken iyi değerlendiremediklerini ve bu çatıda gezenlerin zamanı gelince hepsinden hesap sorulacağını ifade ederek, "Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de çatı aday konuşuluyor. Biz, bu çatıda gezenleri Kastamonu'da alt ettik. Allah izniyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de alt edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

AK Parti'nin şu anda Türkiye'deki demokrasi anlayışının zirvesini temsil ettiğini aktaran Başkan Babaş, "Demokrasi deyince, aklımıza ilk önce gelmesi gereken halktır. Halk neyi istiyor, neyi istemiyor, sorusu demokrasilerde önemlidir. Halk, her zaman kendisine hizmet edecek olan kadroları işbaşında görmek ister. Bunun için halk, ehil insanları işbaşına getirmek için kendince üzerine düşeni yapar. Halkın sahip olduğu bu anlayış nedeniyle halkı demokrasinin en iyi hakemi olarak tanımlıyoruz. Halkın terazisi kolay kolay şaşmaz, yanılmaz. AK Parti demokrasiyi, halkın geniş boyutlu katılımı ile sürekli geliştirilmesi gereken bir süreç olarak görmektedir. İşte bu sebeple biz de AK Parti İktidarını, halkın kendi iktidarı olarak görüyoruz. Ancak AK Parti, Türkiye'de sadece bir iktidar değişimini değil, bir zihniyet değişimini getirmiştir" şeklinde konuştu.

"Ülkemizin her ferdinin; daha iyi şartlarda yaşamaya, hayat kalitesini yükseltmeye, refahını arttırmaya ve Avrupa Birliği standartlarında insan haklarına hakkı vardır" diyen Belediye Başkanı Babaş, "AK Parti iktidarınca, anayasal, yasal, idari ve kurumsal düzeyde, toplumsal hayatı ilgilendiren, tüm hak ve özgürlükleri sağlayacak olan adımlar hızla atılmıştır. Bir anlamda demokratikleşme yolunda sessiz bir devrim gerçekleştirilmiştir. AK Parti, başından beri sadece toplumun karşı karşıya kaldığı münferit sorunlara değil, sistem ile ilgili sorunlara da kapsamlı çözümler geliştirmiştir. AK Parti, yüksek siyaseti ön planda tutmaktadır. Sadece mikro sorunlara el atmakla kalmayıp makro meselelerle de ilgilenmektedir. AK Parti'nin bu yüksek siyaseti, uzlaşma kültürüne dayanan, kucaklayıcı, birleştirici bir siyasettir. Aynı zamanda bir reform siyaseti, bir değişim siyasetidir. En önemli özelliği de gerçekçi ve ilkeli bir siyaset anlayışı olmasıdır" diye konuştu.

"Güçlü ve kararlı bir Türkiye" hedefine yaklaştıkları oranda istikrarlı bir büyümenin gerçekleştiğini ve dış politikada ülkenin itibarının arttığını anlatan Babaş, "AK Parti, Türkiye'de böyle bir değişim getirdi. İç ve dış politikada, ekonomide ve sosyal yaşamda bir yeniden dirilişi gerçekleştirdi. AK Parti siyasete bambaşka bir üslup, seviye ve dinamizm kazandırdı. Yıllarca ülkeye kaynak ve zaman kaybettiren sorunlar, AK Parti iktidarı sayesinde hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuldu. Demokrasi ve hukukun önünü tıkayan engeller ortadan kaldırıldı. AK Parti, Türkiye'yi büyük ülke yapmak için çaba gösteren bir zihniyetin adıdır. Bu başarıların altındaki sebep ise, bizi biz yapan manevi değerlerdir. Bu manevi değerler, önümüze çıkan tüm engelleri aşmamızdaki en büyük güç kaynağımız olmuştur" ifadelerini kullandı.

Gerçek mutluluğun başkalarını mutlu edebilmekten geçtiğini ifade eden Babaş, şunları söyledi: "Yine biliyoruz ki hedeflerimizi, ancak halkın sevgisiyle, desteğiyle ve katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu sebeple halkımızın mutluluğu için, halkımızla birlikte çalışmak arzusundayız. Hep birlikte, el ele, gönül birliğiyle şehrimizi daha da güzelleştirmek için çalışacağız. Bu birlikteliğimiz içinde tek bir kişinin bile dışarıda kalmasını istemiyoruz. O yüzden de her zaman şu sözü tekrarlıyoruz: "Sen yoksan eğer, biz bir kişi eksiğiz" diyoruz"

"KASTAMONU'DAN YÜZDE 60 OY BEKLİYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden Kastamonu'da yüzde 60'ın üzerinde bir oy beklediklerini kaydeden AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik de, şunları kaydetti: "2004 yıllında sıkıntılı bir seçim dönemi geçirdik. 2009 sarstık ama yıkamadık ancak 20014 te belediyeyi kazandık. Ancak bundan sonrası daha önemli hizmet zamanı, belediye başkanımız mutfağın içinden geldi. Belediye Meclis Üyelerimizde yine belediyecilikten geldi. Belediye başkanımız Tahsin Babaş gelen misafirlerini geri çevirmemek ve misafir etmek gerekir. Seçim kampanyasında Belediye başkanımızın verdiği sözlerin yerine getirme başladığını alt yapılarını kuruyor. Aynı şekilde İl Genel Meclis Başkanı ve ekibi aynı şekilde çalışıyor. Merkez belediyesi ve en son Çatalzeytin belediyesi ile birlikte İl Genel Meclisinde ağırlığımızı hem Kastamonu Belediyesi İl Genel Meclisi ve İl Özel idaremizle Kastamonu'da güzel işler yapacağız inşallah. Önümüze koyduğumuz hedefleri gerçekleştirdiğimizde Kastamonu 30 büyükşehir belediyesinden sonra yıldız illerden biri olacak. Burada önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Biz bu seçimlerde Türkiye ortalamasının yüzde 9 üzerinde bir ortalamamız var. Kastamonu olarak daha fazla bir oy olma olasılığımız var. Biz cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hedef olarak yüzde 60 oy alma oranı bekliyoruz. Ama bunun yapmak için daha çok çalışmak gerek. Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye'nin çok iyi tanıyacağı biri olacak. Bize Kastamonu'da düşen sandıkları sahip çıkmak. Sandıklarda Türkiye ortalamasında yüzde 2 bir oy kaybımız olduğunu genel merkez tarafından bize bildirildi. Bu oran doğu gidildikçe yüzde 6'yı buldu. Halkımızın tam olarak tecellisi bizim elimizde ne kadar sandık sahip çıkarsak o kadar irade sahip çıkarız. Başbakanımızın il başkanı ve belediye başkanımız zamanında gelişen başarının bir sandığa 9 kişiyi görevlendirmek. Bizimde bu uygulamayı yaparak bir sandığa 9 kişi görevlendirerek 3 bayan üyemiz, 3 genç üyemiz ve 3 tane ana kademe üye arkadaşımızı bir sandığa görev yapacak. Yeni Teşkilat Başkanımız Süleyman Soylu'nun bize verdiği talimat bu şekilde. Başbakan bu konuya çok önem veriyor. Kağıt üzerinde partiye sahip çıkılmaz ancak bu uygulamayı yaparsak sahip çıkarsınız. İki adayı var nasılsa alırız zihniyetinde hareket etmemiz gerek. Belediye Başkanlık seçimlerinde nasıl çalıştıysak cumhurbaşkanlığı seçmelerinde aynı şekilde çalışacağız. Çünkü milletimizin akılını karıştıracak her türlü pisliği yapacak bir muhalefet var. Bunu görmemek kör olmaktır. Yine çatılarda gezecekler ama çatıda gezenleri nasıl indirdikse yine indireceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimi en büyük teşkilat sınavımız olacak. Belediye başkan adayımızı sıkıştırmayalım lütfen belediye başkanımızı sıkmayalım iş istemeyelim belediye nasıl bu kadar talebi kaldırsın. Belediye başkanımızı rahat bırakalım projelerini gerçekleştirsin"

"İSTİFA DEDİKODULARINA KİMSE İTİBAR ETMESİN"

Geçtiğimiz aylarda Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına ise sabırlar dileyen AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Av. Feridun Öztürk ise, "Devletimiz bu kazayı haber alır almaz tüm imkanlarını Soma ve madencilerimiz için seferber etti. Öncelikle kaza sonucu maden ocağında kalanların kurtarılması ve sonrasında da yaraların sarılması için büyük bir gayret içine girildi. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve devlet görevlileri orada madencilerimizin yanında oldular" dedi.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden büyük bir zaferle çıktıklarını açıklayan Av. Öztürk, "20 yıllık MHP'li belediyeyi kazanarak, tarih yazdık ve tarihi bir başarı kazandık. Bu, sizlerin, bu davaya gönül vermiş tüm kardeşlerimizin, yeri geldiğinde gece gündüz demeden, yorulup usanmadan koşan, mücadele eden tüm AK Parti sevdalılarının eseridir. Bu eserinizle ne kadar övünseniz ne kadar gururduysanız azdır" ifadelerini kullandı.

Kastamonu Belediyesini AK Parti ile buluşturdukları andan itibaren sorumluluklarının biraz daha arttığına dikkat çeken Öztürk, "Şimdi artık hizmet zamanıdır. AK Belediyecilik zamanıdır. Başta belediye başkanımız olmak üzere tüm A^K Partililere büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir. Bizler bu beş yıllık süreçte AK Belediyeciliğin en güzel örneklerini gösterip halkımızın güvenine layık olmak için çalışacağız. Belediye başkanımız Tahsin Babaş'ın insanı ön planda tutan belediyecilik anlayışıyla ilimizin kalkınmasında çok büyük rol oynayacak belediyeciliği, şeffaf ve adil bir şekilde yapacağını göreceğiz ve böyle olacağına inanıyoruz. Bu seçim sürecinde partimize yapılan bazı eleştiriler oldu. Elbette demokraside partilerin birbirlerini eleştirmeleri kadar doğal bir durum yoktur. Bu eleştiriler bazen karalamaya kadar gitti. Siyasi anlayışımıza uymadığını ifade ettiğimiz bu karalamalara halkımız itibar etmeyerek bize yola devam mesajı verdi. Halka hizmet etmekten başka bir düşüncesi olmayan AK Partimiz, eminim ki genelde olduğu gibi yerelde de çok güzel hizmetler yapacaktır" diye konuştu.

Kastamonu Tıp Fakültesi konusuna da değinen Öztürk, "Kastamonu Tıp Fakültesine biz, ilimize kurulan ikinci bir üniversite gözüyle bakmış, kurulmasına her kesim destek vermişti. Elbette bu sürecin uzaması beklediğimiz bir şey değildi. İlde yapılan tüm eleştirileri dikkate alıyoruz. Kendimiz bu eleştirilerden ders çıkarmaktayız. Ancak bu süreci birlikte aşmamız gerektiğini, bunun siyasi malzeme yapmanın hiçbir tarafa yarar sağlamayacağını düşünüyorum. Kastamonu Tıp Fakültesini bir şekilde bu ile kazandırıp yeni ihalesi yapılan devlet hastanemizle birlikte yürütmek için azami gayret göstermek zorundayız. Bunun için tüm partileri ve STK'ları ortak hareket etmeye çağırıyorum. Bu amaçla yapılacak her olumlu adımın bize daha çok yarar sağlayacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Son günlerde kamuoyunda ve sosyal paylaşım sitelerinden Merkez İlçe Teşkilatının fesh edilmesine yönelik dedikoduların olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları konuştu: "Son günlerde partimizin diğer illerinde bazı teşkilat başkanlarımız istifa etti. Bu istifalar Genel Merkez isteği doğrultusunda zorla yaptırıldı gibi medyaya yansıyınca partimizin yıpratılmaya çalışıldığını görmekteyiz. İlimizde de il ve merkez ilçeden istifa istendiği dedikoduları duyulmakta hatta bunlar sosyal medyaya yansımaktadır. Merkez ilçe başkanı olarak, 3 yıl önce bu görev bana tevdi edildi. Gerçekten güzel bir ekip kurduk ve çalışmalarımızı her daim sürdürüyoruz. Partimiz, bizim açımızdan yine bir görev değişikliğini uygun görürse biz karara gönül rahatlığı ile uyarız. Siyaset yapmak için ön önemli unsurların başında güven gelmektedir. Güvenin olmadığı yerde başarı beklenemez. Teşkilatımızın istifasının istenmesi durumunda biz ekip olarak bırakıp, bayrağı yeni arkadaşımıza gönül rahatlığı ile vermekten bir an tereddüt yaşamayız. Biz AK Partinin bir neferi olarak halkımıza hizmet etme düşüncesinden başka hiçbir düşünce içinde değiliz. Partimiz bize güvendiği ve destek verdiği sürece bu işi Allah rızasını kazanmak maksadıyla yapacağımızı bilmenizi isteriz. Ne biz istifa etmeyi düşünüyoruz, ne de bize istifa edin diyen vardır. Böyle bir durum olması halinde bizler bize uygun olan tavır ve davranış içinde olacağımızı herkesin bilmesini isteriz. Genel Merkez düzeyinde yaptığımız görüşmelerde bizimle ilgili olumsuz herhangi bir düşünce olmadığını tam tersi bizlerden memnun olduklarını dile getirdiler. Biz şu anda Belediye Başkanımız Tahsin Babaş ve ekibiyle birlikte parti vekillerimiz ve il teşkilatımızla ilimize hangi hizmetleri kazandırabiliriz, ilimizin önceliğinde hangi konular var bunlara ağırlık vermekteyiz. Sadece hakkın rızası için gösterilen bu çabalar gelecek nesillerimizin daha İyi bir yaşam alanına kavuşması içindir"

Öztürk, şöyle devam etti: "10 Ağustos 2014 tarihi Türk Siyasi tarihinin kırılma takvimi olacaktır. Türkiye'de ilk defa milletimizin ter temiz oyları ile Cumhurbaşkanımız seçilecektir ve o yüzden çok farklıdır. Bu seçime çok zinde ve verimli çalışmak zorundayız. Bize düşen birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden bütün dış düşmanlarımıza rağmen daha güçlü bir şekilde ayakta durabilmektir. T.C. tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir iktidar ve dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan ve partisi ile birlikte Türkiye'nin istikrarının daim olmasını sağlamaktır. Bundan sonra nasıl çalıştıysak bundan sonra da aynı şekilde gayret edeceğiz. Önümüzde ki cumhurbaşkanlığı seçiminde de ülkemiz için yeni ufuklar açan Genel Başkanımızın gösterdiği adayı seçtirmek için Kastamonu'da yüzde 65'in üzerinde oy alacağımızı düşünüyoruz. Kastamonu'ya yakışan da budur. Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye tarihinde hep önemli olmuştur.

Ayrıca geçtiğimiz yıl başlattığımız mahallelerimizde Ramazan soflarını bu yılda devam ettireceğiz. Teşkilat olarak geçtiğimiz yıl yapmaya başladığımız mahallelerde toplu ramazan sofrası uygulamamızı bu yıl da Belediyemizin katkılarıyla yapacağız. Muhalefet partilerin eleştirilerini aldığımız bu çalışmayı geleneksel hale getirmek için vatandaşlarımıza söz vermiştik. Bu sözümüzün arkasındayız"

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı da, İl Genel Meclisi'nin aldığı kararlar ve yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Merkez İlçe Danışma Meclisi, basına kapalı olarak devam etti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Merkez Tahsin Babaş Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

title