Haberler

AK Parti Malatya Milletvekili Ölmeztoprak'tan Yol Yapım Çalışmaları Açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Yapım Çalışmaları Devam Eden Malatya Gölbaşı Ayrımı Darende 6

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, yapım çalışmaları devam eden Malatya Gölbaşı ayrımı Darende 6. bölünmüş hudut yoluna bu yıl için 10 milyon TL ödenek ayrıldığını bildirdi.

Ölmeztoprak, yaptığı yazılı açıklamada, 85 kilometre uzunluğundaki Malatya Gölbaşı ayrımı Darende 6.bölünmüş yolunda 2003 yılından önce 3 kilometresinin, 2003?2009 yılları arasında ise 42,5 kilometresinin sathi kaplama seviyesinde tamamlanarak trafiğe açıldığını ve bu yolun geçen yıl sonuna kadarki harcamasının 44 milyon 144 bin TL olduğunu kaydetti.

10 kilometrelik kesimde toprak işlerinin tamamlandığını, Valilik çalışmaları kapsamında ise yine bu yola geçen yıl 1 milyon 876 bin TL harcama yapıldığını, kamulaştırma projesine de 120 bin liralık ödenek çıkartıldığını ve bu yola karayolları tarafından ilk etapta bu yıl 10 milyon TL harcama yapılacağına işaret eden Ölmeztoprak, şu bilgileri verdi:

'Hekimhan 16. Bölünmüş hudut yolunun 1. ve 2. kısım etüt çalışmalarına bu yıl için toplamda 350 bin TL ödenek ayrıldı. 1. kısımdaki yol için geçen yıl sonuna kadar 1 milyon 269 bin TL harcama yapıldı ve 2012 yılı sonunda bitirilecek. Elazığ Malatya yolu Kömürhan Tüneli geçişi ve bağlantı yoluna bu yıl için 250 bin TL harcama olacak. 5 kilometrelik bölünmüş yolu kapsayan ve Kömürhan köprüsü yapımı ve danışmanlık hizmetleri için bu yıl 500 bin TL harcama gerçekleştirilecek. Ayrıca köprüde onarım çalışmaları da yapılacak.'

Ölmeztoprak, açıklamasında, Malatya-Arapgir, Kemaliye-İliç arasındaki 96 kilometrelik yolun da yatırım programına alındığını belirterek, proje tutarının 35 milyon 750 bin TL olduğunu ve 3 yıllık süre dahilinde bitirilmesinin planlandığını kaydetti.

(ENS-AY-MHD) - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title