Haberler

AK Parti Malatya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı Yapıldı

AK Parti Malatya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma toplantısı bugün gerçekleştirildi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Danışma toplantısına Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Hüseyin Cemal Akın, Mustafa Şahin, Mahmut Mücahit Fındıklı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ile çok sayıda partili katıldı. Açış konuşmasını yapan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 18 Ocak'ta yaptıkları kongreden sonra ilk danışma toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, "İlimizde ve ülkemizde 9 seçim yaptık bunun 3 genel 3 yerel 2 referandum ve cumhurbaşkanlığı seçimi yaptık. Kısmet olursa inşallah 7 Haziran seçimlerinde de bugüne kadar olduğu gibi 7 Haziran'da yapılacak seçimde oyumuzu yine artırmayı cenabı Allah bize nasip eder bunun içinde ben burada bulunan bütün teşkilat arkadaşlarıma kalben güveniyorum ve inanıyorum" şeklinde konuştu.

Milletvekili Cemal Akın ise, bir davanın başarıya ulaşabilmesi için 3 ana unsur olduğunu belirterek, "Doğru metot, inanmış bir kadro ve inanmış kadroyu yönlendirecek lider" dedi. Akın konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hamdolsun Cenab-ı Hak bu unsuru AK Parti'ye nasip ettiği için AK Parti bu diğer partilerden farklı bir konumda ve başarısının zirvesinde inşallah bu başarısını her geçen gün yenileyecek ve davasının bayrağını en yüksek gönlere çekecek. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan metodumuz bizim yerli değerlerimiz ve bu yerli değerlere inanan siz değerli teşkilat mensupları bu inanmışlıkla bu hizmete devam ettiğimiz süre içersinde her geçen gün kendi başarımızı tekrar edeceğiz. Parti kurulduğunda bu partinin iktidara geleceğini klasik siyasetçiler hiç hesap etmemişti. Türkiye'nin yenileşmesi yönündeki bu çalışmalarımız hep devam edecek. Hiç durmayacak"

Toplantıda daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Malatya'nın Türkiye'nin önemli büyükşehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, "Türkiye siyasetenin de temel taşlarından bir şehrimiz Malatya. Türkiye'nin İlk sivil demokrat ve dindar Cumhurbaşkanı Malatyalı idi. Rahmetli Turgut Özal kendisine gerçekten Türkiye'nin bir minnet borcu var. Milletimiz bunu açık bir şekilde ifade etti. Cenaze töreninden sevenleri fatihten Edirne kapıya kadar sel halinde uğurladılar" dedi.

Türkiye'de AK Parti'nin gerçekleştirdiği en önemli şeylerden birinin de zihniyet devrimi olduğunu belirten Şentop, "Bugün yeni anayasadan bahsediyoruz. Başkanlık siteminden bahsediyoruz. Çözüm sürecinden bahsediyoruz. Kurucu genel başkanımız liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın işte Güney Amerika ziyaretinde Amerika Birleşik Devletlerinde sadece Müslüman oldukları için katledilen 3 Müslüman kardeşimizin katli hadisesi üzerine hiçbir tepki Amerika Birleşik Devletleri'nden verilmediğin de dünyada bir tek delikanlı bir ses çıktı. Recep Tayyip Erdoğan dedi ki siz neden susuyorsunuz. 72 saat sonra Amerikan Başkanı Sayın Obama bir yazılı açıklama yaptı. Biliyorsunuz Fransa'da yaşanan hadise de ölümdür kim olursa olsun bütün dünya liderleri toplandılar. Orada bir karikatür sebebiyle mizah dergisinde yaşanan katliamla ilgili bunu protesto ettiler. Burada esasen bir dini gerekçeyle yani farklı bir dinden farklı bir inançtan olduğu için de öldürülmüş değiller patisteki insanlar onlar başka bir inancın peygamberine hakaret ettikleri için öldürülmüştür buda yanlış ayrı bir mesele ama Amerika Birleşik devletlerinde sadece Müslüman olduğu için öldürülen 3 tane genç var. Buna bir tepki bütün dünyadan bekledik gelmedi. Sonunda cumhurbaşkanımız bunu yüksek sesle dile getirince yankı buldu. Amerikan başkanı açıklamasını gördük. Bunu niçin söylüyorum bir zihniyet devriminde bahsediyorum bunun en önemli göstergesi de Türkiye de özgüvendir" diye konuştu.

Ana muhalefet partisinin genel başkanın Türkiye siyasetine dair söylediği herhangi bir çözüm ve analizin olmadığını belirten Şentop, "Siyaset olarak yaptıkları şey sadece AK Parti'yi eleştirmek genel başkanımızın sözlerine cevap vermek. Cumhurbaşkanımızın konuşmalarına cevap yetiştirmeye çalışmak. Kurucu genel başkanımızın başbakan olduğu dönemde grup toplantıları Salı günü yapıyoruz. Mecliste önce Bahçeli konuşuyor. Sonra bizim genel başkanımız Başbakanımız konuşuyor. Arkasından da Kılıçdaroğlu. Çünkü neden arkasından konuşuyor. Öncesinde konuşsa söyleyeceği bir şeyi yok. Arkasından oturup dinliyor ona cevap vermek için hazırlıyor konuşmasını çıkıyor" dedi.

Şentop konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin fikri sözleri nedir kendisine mahsus yok. Kendilerini Atatürk'ün partisi olarak anlatıyorlar. Bu siyasi tarihimizin en önemli yalanlarından bir tanesidir. Cumhuriyet Halk Partisi 1923 yılında cumhuriyetin ilanından kısa bir süre önce kuruluyor. Eylül ayında Cumhuriyet Halk fırkası olarak devam ediyor. 27 Mayısta darbe yapılıyor. Demokrat parti kapatılıyor. Ama Cumhuriyet Halk Partisi devam ediyor. Daha sonra 12 Mart 1971 de darbe oluyor anayasa kararı ile Milli Nizam Partisi kapatılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi devam ediyor. Yalnız 12 Eylül 1980 darbesinden sonra 1 yıl kadar 1981 yılında bir kanunla diyorlar ki Türkiye de kurulu bütün partiler kapatılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi de dahil" - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Şentop Ak Parti Türkiye Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title