Haberler

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı'dan Müjde Üstüne Müjde

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı Malatya’ya yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı Malatya'ya yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

AK Parti Malatya İl teşkilatı tarafından Cuma günleri düzenlenen halk günü toplantısında konuşan Kahtalı Malatyalılara müjde üstüne müjde verdi. İlk olarak sağlık alanında Malatya'ya yapılacak yatırımlar hakkında konuşan Kahtalı "Geçtiğimiz günlerde Malatya'da bakanlarımızın ve sağlık bakanlığı müsteşarımızın da katılımıyla sağlık alanında yapılacak yatırımlar ile ilgili çok önemli bir toplantı yaptık. O toplantıda bazı sonuçlar çıktı. Toplantıdan çıkan ilk sonuç eski devlet hastanesinin yerine daha iyi bir devlet hastanesi yapılması. Bu proje onaylandı 2016 yılında inşaata başlayacağız. Bu hastanemiz 200 yataklı olacak ve bölgemize hitap edecek kalitede olacak. Malatya'mıza hayırlı olsun" diye konuştu. Kahtalı toplantıda, Malatya'ya 10 adet aile sağlığı merkezlerinin yapılması kararının da çıktığını söyleyerek "Bu aile sağlığı merkezlerinde diş poliklinikliği, laboratuar gibi bölümler olacak ve 24 saat halkımıza hizmet verilecek. Bununla ilgilide çalışmalar başlatıldı. İnşallah en kısa sürede bunları Malatya'ya kazandıracağız. Toplantıda ele alınan diğer bir konu Onkoloji hastanesi, bununla ilgilide en kısa sürede çalışmalar başlatılacak. Bölgemizin ve ülkemizin ihtiyacı olan büyük ölçekli bir onkoloji hastanesini de inşallah ilimize kazandıracağız" dedi. Kahtalı, Malatya Devlet Hastanesinin eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmesi konusunda da girişimlerin başlatıldığını dile getirerek, "İnşallah buda en kısa sürede gerçekleşecek. Ayrıca devlet hastanemizde bir yanık ünitesi yapılacak. İlimizde bu konuda büyük bir eksiklik var oraya yapacağımız yanık ünitesi ile bu konuda da önemli bir eksikliği gidermiş olacağız" ifadelerini kullandı. Malatya'daki Askeri hastanenin yerinin sağlık bakanlığına devrinin gerçekleştirildiğini ifade eden Kahtalı "Buraya da bir Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi yapılacak. Malatya'mıza hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

"ARENA İSMİNE KARŞIYIM"

Malatya'ya yapılacak diğer yatırımlar hakkında da konuşan Kahtalı yapımı devam eden Malatya Arena stadında çalışmaların devam ettiğini belirterek "Stadımızda çalışmalar yeniden başladı ve inşallah Kasım ayında stadımızı bitireceğiz. Stadımız çok güzel olacak güzel bir de isim verirsek daha güzel olacak. Arena isminin olmaması benim için çok önemli. Bizim literatürümüzde böyle bir kelime yok" ifadelerini kullandı. Konuşmasında Malatya'da bir kayısı kooperatifliğinin kurulması için de çalışma başlatıldığını aktaran Kahtalı "Bununla ilgilide dün ilçe ziraat odası başkanlarımızla bir toplantı yaptık. İnşallah bu çalışmadan da güzel bir sonuç alırız. Malatya kayısısı için çok önemli bir konu" dedi.

"BİR BELEDİYE DAHA KURULABİLİR"

Bazı kamu kurumlarının çevre yolunun alt kısmına taşınmasını yıllardır tartıştıklarını kaydeden Kahtalı "Biz çevre yolunun altının geliştirilmesi gerektiğini her defasında söylüyoruz. Bununla da ilgili nasip olursa çalışmalar yapacağız. O bölgede belki bir alt belediye daha kurulabilir" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Kahtalı AK Parti Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title