Haberler

AK Parti'li Yılmaz'dan Ortaca Belediyesine Eleştiri

Ak Parti'li Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Sebayi Yılmaz, düzenlediği toplantıyla Ortaca Belediyesi'nin çalışmalarını eleştirdi.

Ak Parti'li Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Sebayi Yılmaz, düzenlediği toplantıyla Ortaca Belediyesi'nin çalışmalarını eleştirdi.

Ortaca Belediyesi'nin 2009-2014 yılları arasında 100 milyon TL'lik bir bütçesinin olduğuna işaret eden İl Genel Meclisi üyesi Yılmaz, "Ama 50-60 kilometre asfalt ve 50-60 metrekare parke döşemişler. Buna baktığımızda yaklaşık 60 bin metrekare parke döşendiğini hesap edersek, bu 1,2 milyon lira yapar. Asfalta baktığımızda da 700-800 bin TL yapar, toplamı 2 milyon lira. Geri kalan para nereye gitti? Sizin aracılığınız ile Belediye Başkanının vatandaşı bilgilendirmesini istiyorum. Bundan daha doğal birşey olamaz. Ben vatandaşım adına bu hakkı istiyorum, insanlara yılın hesabını çıkarıp koysunlar. KÖYDES'te 5 yıl içinde yaklaşık 60 bin m2 parke döşedik. Yani bizim ilçe belediyemizin 100 milyon liralık bütçesine baktığımızda, KÖYDES'te yaptığımız bütçelerle kıyaslayınca biz belediyenin çok çok üzerinden parke yaptık. Onun yanıdan menfezler, köprüler, Güzelyurt içme suyu ihalesi 300 bin liraya yapıldı. Daha önce 12 tane durak yaptırdık, geçen hafta 6 tane, şimdi de 6 tane daha yaptırıyoruz. Yani 15 günde 12 durak yaptırdık. Yine Karadonlar köyümüzde 100 bin TL'ye çok amaçlı düğün salonumuz bitti. Güzelyurt düğün salonunun yüzde 60'ını muhtarımız kendi bütçesi ile bitirmiş, 17 bin liralık bir çatı ve örtü malzemesi talebi oldu, onun malzemesi ve sözleşmeleri bitti önümüzdeki hafta malzemeleri teslim ediyoruz. Yeşilyurt köyümüze cenaze yıkama aracını kazandırdık. Cenaze yıkama aracı olmayan, anons sistemi olmayan köyümüz kalmadı. Köylerimizin hepsine oyun parkı kurduk" dedi.

BUNLAR SEÇİM ASFALTI

Ortaca ilçe merkezine yapılan kanalizasyon'un İller Bankası'nın kredisi ile finanse edildiğini belirten Sebayi Yılmaz, "Arıtma Tesisi Çcevre ve Turizm Bakanlığımızın hibe kanalı ile finanse edildi. Önceki İlçe Başkanımızın çok büyük emeği var. Hibe olarak da Bakanımız söz vermişti ve arıtmanın tamamı hibe olarak yapıldı. Yine Dalyan-Ortaca arasındaki 11 kilometrelik turizm yolu Turizm Bakanlığı ile Belediyenin anlaşması neticesinde, Turizm Bakanlığı finanse etti, Ortaca Belediyesi üstlendi. Geçmişte bunu Belediyeye vermeyelim denildi, ama Ortacada hizmetin önüne geçmeyelim mantığı ile buna engel olmadık. Ortaca Belediyesinin yol yapım ve asfalt deneyimi yok. İşte en az bu yolda 300-500 vatandaşımızın araçlarının lastikleri parçalandı. Yapacağım diyorsa yapsın dedik ama halen yamalamaya devam ediyoruz. Maalesef seçim geldiği için olmayacak yerlere asfalt yapılıyor, bunlara bizde geçmişte seçim asfaltı denirdi, bunlar seçim asfaltlandı. 2 ay önce yapılan asfaltlar seneye kalmayacak. Yama ile devam ediyoruz, yamaya başladık. Günübirlik düşünürsek bu paralar bizim paralarımız, bunları kimsenin heba etmeye hakkı yok. Bunun için bence günü birlik değil uzun vadeli düşünelim. Eğer biz günü birlik düşünseydik 2004'de milletin parasına acımasaydık, o gün asfalt yapardık. Ama biz kanalizasyon yapılacağı için bu çalışmaya girmedik" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ortaca Belediyesi Güzelyurt Ak Parti Muğla Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Günaygunaybirinci@gmail.com:

ayakkabı kutularına bakmak lazım :)))))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title