Haberler

AK Parti'li Vekil ve Dicle Üniversitesi Arasındaki Gerginlik Bitmiyor

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve üniversite yönetimini 'parelel yapı' olmakla suçlaması üzerine sosyal medyada tartışma başladı. AK Partili İçten'in, 'Korsan Genel Sekreter' olarak suçladığı Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, İçten'i kast ederek, "Rektörün inancından dolayı başını örtmesini, AK Parti'nin artı hanesine yazmak yerine, iftira atarak karalamak gizli bir AK parti düşmanlığı" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve Dicle Üniversitesi yönetiminin tartışması sosyal medya üzerinden devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın türban takmasından sonra dün düzenlediği basın toplantısında üniversite yönetimini 'parelel yapı' ve yolsuzluk yapmakla suçlayan Milletvekili İçten'in, 'Korsan Genel sekreter' olarak suçladığı Üniversitenin Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, twitter hesabından Milletvekili İçten ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Güneş balcıkla sıvanmaz, gözünü kapatarak kimseye gündüzü gece yapamazsın" diyen Prof. Dr. Eyigün, şunları yazdı:

"An itibariyle Başbakanımız konuşuyor: 'Eşek ölür, kalır semeri insan ölür kalır eseri.' Kalıcı eseri olmayanların vah haline. Kişisel çıkarlarına dokunanların, şahsımı hedef alması, beni şaşırtmadı. Külhanbeyi ağzıyla yapılanlar tamamen iftira. Yakışmıyor. Alnım açık, başım diktir. Kendisini yetkili görenler, hangi kamu kuruluşundan hangi ihaleleri istediklerini de açıklasınlar? İhale istekleri geri çevrilince makamını, kişisel çıkarlarına alet edenler, hangi kamu kuruluşunda yakın akrabalarını haksız yer işe sokmak için talepte bulunduklarını da, tamamen kişisel çıkarı zedelendiği için, karalama yapanlar, neden bu kadar bağırıyor, neyi gizlemeye çalışıyor. Bunu da açıklasınlar? Bediüzzaman der ki; 'Yaşasın zalimler için cehennem.' Ben de derim; 'Kişisel menfaati uğruna iftira atanlar için de bin yaşasın cehennem.' Hem yürekli hem de cesurum. Ama keşke namuslular da cesur olsalar."

'SİLAH KAÇAKÇILIĞI YAPTI MI YAPMADI MI?'

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, isim vermeden Milletvekili Cuma İçten'i kast ederek, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bugün yetkili gözükenler, geçmişte silah kaçakçılığı yaptı mı yapmadı mı? Bunun araştırılması gerekir. Tüm Türkiye'nin sempatisini kazanan ve özgürlükler adına gelinen noktayı gösteren Rektörümüzün başörtüsünü takmasından hemen sonra apar topar aceleyle eline tutuşturulan iftiraları paylaşmanın nedeni nedir? Baş örtüsü düşmanlığı mı? Özgürlük düşmanlığı m? sormak lazım. Rektörün inancından dolayı başını örtmesini, AK Partinin artı hanesine yazmak yerine, iftira atarak karalamak gizli bir AK parti düşmanlığı. Başörtülüleri, başörtüsünü  değersizleştirmeye  alışan vekilin arkasında kimler var, başörtüsüne özgürlük kazandıran başbakan araştıracaktır."

AK PARTİ AKIN:  AÇIKLAMALAR PARTİMİZİN KURUL KARARI DEĞİL

Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in Dicle Üniversitesi ile ilgili suçlamalarına üniversitenin öğretim üyesi olan Ak Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Akın da, sosyal medyadan yanıt verdi.

Prof. Dr. Akın, "Bugün Diyarbakır Milletvekili olarak yapılan 64 maddelik açıklamanın, Dicle Üniversitesi'nin bir mensubu olarak mesnetsiz ve delilsiz olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca Ak Parti MKYK üyesi olarak belirtmek isterim ki, açıklamalar partimizin herhangi bir kurul kararı olmadığını, bilakis şahsi düşüncesi olduğunu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum" dedi.

İÇTEN:  HAŞHAŞİ YANDAŞLARI AFİŞE EDİLECEK

Tartışmalara Ak Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Akın'ın da katılması üzerine Milletvekili İçten, Twitter hesabından isim vermeden Akın'a yanıt verdi. Milletvekili İçten, şu iddialarda bulundu:

"Bugün 64 maddelik Dicle Üniversitesi ile ilgili açıklamalarımın birçoğu belgelere dayanmaktadır. Sorular ve iddialara cevap aldıktan sonra bu belge ve bilgilerden suç teşkil edenleri Cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulunacağım. Bakalım o zaman Ak Partili olmayı beceremeyip AKP'li olanlar, bu durum karşısında ne yapacaklar? Gönül isterdi ki bu süreçte Haşhaşilerin yanında ürkekçe yer alanlar, sayın başbakanımızın yanında mertçe gönülden Ak Partili olarak durabilselerdi. Haşhaşi kelimesini dile getirmeye cesareti olmayanlar, kendilerine Pensilvanya'yı değil, asrın lideri sayın başbakanı örnek almalıdırlar. Ak Parti kimliği ile siyasette yer edinmeye çalışanlar şunu bilsinler ki; siyaset korkakların işi değildir. Siyaset risk alanların, tarafını net belli edenlerin, sözünün arkasında duranların işidir. Ak Parti'de siyaset yaparken aynı zamanda hocaya bir cemaate bir şeyhe bağlı olarak siyaset yapılmaz. Benim cemaatim Ak Partidir. Benim hocam, üstadım, liderim asrın lideri sayın başbakanımdır. Başkasını da tanımam. Ak Parti grubu içerisinde haşhaşi yandaşları, isim zikretmemize gerek bırakmadan afişe edilecek, usulsüzlüklere keklik gibi atlıyorlar: İlerleyen günlerde zaten Ak Parti bunlardan arınacaktır. Ak Parti eş başkanı olmaya çalışan Okyanus ötesine başbakanımız milletin emanetini teslim etmeyince gidip CHP ve MHP eş başkanı oldu maşallah." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Cuma İçten Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

Ízmirli Yörük Efeizmirli.yoruk.efe@aol.com:

(1)- Dün; pantolonlu, etekli, döpiyesli, dekolteli, makyajli... Bugünse; binbir bogumlu/ binbir dügümlü/ binbir igneli Arap fellah türban üniformali, üniversite rektörleri vesilesiyle... Yüce Íslam dinimizin; makam, koltuk a$ki, veee... Siyasi, mesleki, $ahsi cikarlar yoluna... Bu ve bugibi daha nice $ark kurnazlarinca, bukalemun misali... Habire istismar edildiginin bariz birer ni$aneleri olan... Gecmi$de, bircok portalda da yayinlanmi$ olan, eski, bir yorumumu sunmak istiyorum Dostlar, sizlere

5
1
yanıtYanıtla
Ízmirli Yörük Efeizmirli.yoruk.efe@aol.com:

(2)- Ki; ' Ínanmak deyince… Yoklugu hissedildiginde, destekleyici, ilahi...Öylesine yüce bir duygu… Ama öylesine de, icinden cikilmaz...Binbir labirantlarla dolu... Bir kompleks agidir ki, inanc, inanmak! Yazildigi gibi kabullenilecek… Hesapsiz, ezbere... Kalp ve belleklere kazilacak… Káh calma, cirpma… Káh da, bölüp, satma yoluna istismar edilebilecek...Balli kaymakli, öylesine kurumaz bir kaynaktir ki... Ínanc, inanmak!

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title