Haberler

AK Parti'li Ünüvar: "Başarı İçin Güçlü Hükümet ve İstikrar Şart"

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, başarılı hizmetler için güçlü hükümet ve istikrarın şart olduğunu söyledi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, başarılı hizmetler için güçlü hükümet ve istikrarın şart olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Çermikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Ünüvar, Adana'nın farklı illerden gelen insanların birlikte dostça, kardeşçe yaşadığı bir şehir olduğunu, Çermikliler'in de bu kentin önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Adana'ya hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyduğunu belirten Ünüvar, "Ben bu şehri çok seviyorum. Bu şehrin insanı gerçekten vatanına, milletine, devletine bağlı insanlar. Çermikliler de bunların başında geliyor" dedi.

AK Parti'nin siyaseti hizmet olarak gördüğünün altını çizen Ünüvar, "Ben hamdolsun siyasette yalana başvurmadan, helalinden bu ülkeye, bu şehre hizmet etmeyi hep şiar edinmiş birisiyim. Yapamadığımız şeyi de 'yapamadım' demekten imtina etmem. Yarın ahirette ortaya çıkacak bir şeyi bugünden farklı söylemenin anlamı yok" diye konuştu.

Sağlık kökenli bir milletvekili olduğunun altını çizen Ünüvar, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Sağlıkta önemli devrimlerin yapıldığı 2002-2007 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptım. O dönemde Türkiye için hayal görülen icraatları gerçekleştirdik. Herkesin aile hekimi oldu, SSK'lılar devlet hastanelerinden yararlanmaya başladı, yeşil kartlılar devlet memuru gibi eczanelerden ilaç almaya başladı, helikopter ambulanslar, ambulans uçaklar hizmete girdi, ilaç fiyatlarında önemli düşüşler yaşandı, hastalarımızın memnuniyeti arttı, bebek ölümlerinde önemli azalmalar yaşandı. 2002 yılında her bin bebekten 32'si vefat ederken bugün 7,8'e düştü. Yüz bin hamile annenin 64'ü vefat ederken, bu oran 16'ya geriledi. Yani dörtte birine düştü. Niye? Duble yollar yapıldı, ambulanslar arttı, hastaların hastanelere erişimi kolaylaştı. Hükümetimizin bu yatırımlarından Diyarbakır da Bingöl de Erzurum da Adana da nasiplendi."

Adana'ya kazandırılan sağlık yatırımlarından da bahseden Ünüvar, "4 yıl önce 28 Nisan'da düzenlediğim basın toplantısında 8 ayrı projeden bahsetmiştim. Şu an hamdolsun hepsini gerçekleştirdik. 4 yıl önce verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarı tek başına benim başarım değil, hükümetimizin desteği olmasa bu projeleri gerçekleştiremezdik. Güçlü hükümet, istikrarlı hükümet çok önemli. Bugün Türkiye'de bir vesayet sisteminin kalıntısı olan eski partiler koalisyon dönemini geri getirmeye çalışıyorlar. Hani olmaz ya. Koalisyon hükümetiyle bu hizmetlerin hiçbirini yapamazsınız. Çünkü iki parti koalisyon kurduğunda birinin gelsin dediğine diğeri gitsin diyecek. Başarılı hizmetler için üç şart gerekiyor. Birincisi güçlü hükümet ve istikrar. İkincisi altını doldurabileceğiniz politikalar. Üçüncüsü iyi bir kadro. AK Parti'nin kadroları gayretlidir, samimidir, çalışkandır. Geriye bir tek sizin desteğiniz kalıyor. İnşallah desteğinizi misliyle vereceğinizi düşünüyorum. 7 Haziran'da ampule basacaksınız, ülke aydınlanacak" diye konuştu.

Toplantıda Çermikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Akay da, derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.

Toplantıya, AK Parti milletvekili adayları Kasım Pamuk ve Mustafa Çalışkan ile Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş da katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Ünüvar Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title