Haberler

AK Parti'li Uçum: "Türkiye'de 76 İlde Milletvekilimiz Var"

AK Parti Kars Milletvekili Av. Mehmet Uçum, Türkiye’nin her yerinden oy alan, hemen hemen her ilden milletvekiline sahip tek partinin AK Parti olduğunu belirtti.

AK Parti Kars Milletvekili Av. Mehmet Uçum, Türkiye'nin her yerinden oy alan, hemen hemen her ilden milletvekiline sahip tek partinin AK Parti olduğunu belirtti.

Milletvekili Mehmet Uçum, Türkiye'de millilik özelliğini ve kapsayıcılık özelliğini bütün Türkiye'ye hitap eden kapsayıcılık özelliğini taşıyan tek partinin AK Parti olduğunu kaydetti. Uçum, koalisyon müzakeresinin ikinci tur açısından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yapılacağını söyledi. Bayram ziyaretleri için Kars'ta bulunan AK Parti Milletvekili Av. Mehmet Uçum, "5 ilde biz milletvekili çıkaramadık. Ama o 5 ilde de ikinci partiyiz. En çok oy alan partiyiz. 76 ilde bizim milletvekilimiz var. Türkiye'nin her yerinden oy alan, hemen hemen her ilden milletvekiline sahip tek partiyiz. Evet bazı partiler belli bölgelere ait partilerdir. Bütün Türkiye'ye hitap etmez. Ama bazı partiler de kabul edelim ya da etmeyelim, 7 Haziran'dan önce gayri milli bir strateji gütmüşlerdir. Türkiye'de millilik özelliğini ve kapsayıcılık özelliğini bütün Türkiye'ye hitap eden kapsayıcılık özelliğini taşıyan tek parti AK Parti'dir. Dolayısıyla bu 45 günlük süreç içerisinde Sayın Genel Başkanımız yetkili kurullardan aldığı görevle koalisyon görüşmelerini başlatmıştır. 3 partiyle ilk tur görüşmeler tamamlanmıştır. Bu görüşmelerin ne tür sonuçlar içerdiğini, ne tür sonuçlar doğurduğu daha sonraki basın açıklamalarında kamuoyuyla paylaşılmıştır" dedi.

HDP'nin dışarıdan yediği ayarla, ya içeriden gelen baskılarla yavaş yavaş bu dilini yumuşattığına dikkat çeken Mehmet Uçum, "Gözüken odur ki daha ayrıntılı müzakere, koalisyon müzakeresi ikinci tur açısından CHP ile yapılacaktır. Ama devamında Ne MHP, ne HDP kapıyı tamamen kapatmamıştır. Davutoğlu, Sayın Genel Başkanımızda zaten 3 partiye de eşit mesafedeyiz demişti. Neden HDP koalisyon ihtimalinde son sıradadır demişti. Çünkü HDP'nin Eşgenel Başkanı 7 Haziran akşamı çıkıp biz AK Parti ile ne içeriden, ne dışarıdan hiçbir koalisyon işbirliği yapmayacağız demiştir. Israrla AK Parti ile koalisyon sürecinde yer almayacağını söylemiştir. Ama bu arkadaşlar milletten aldıkları bu sorumluluğun ne anlama geldiğinin çok farkında olmadıkları için bu tutumu almışlardır. Yada kendilerine çizilin rol gereği böyle yapmışlardır. Fakat daha sonraki süreçte gördük ki ya dışarıdan yedikleri ayarla, ya içeriden gelen baskılarla yavaş yavaş bu dillerini yumuşatmışlardır. En nihayeti görüşmeler sonucunda da 'evet koalisyon olmayabilir, ama her türlü siyasi işbirliğine açığız' demek zorunda kalmışlardır" diye konuştu.

"DİĞER PARTİLER AK PARTİ'Yİ PUSULA KABUL ETMEK ZORUNDA KALMIŞLARDIR"

AK Parti'nin hükümeti kurmak için yoğun çaba harcadığını ifade eden Milletvekili Av. Mehmet Uçum, daha sonra özetle şunları söyledi:

"MHP ısrarla koalisyonun dışında yer alacağız demesine rağmen süreç sonunda yine de 'Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayız' şeklinde bir pozisyon almıştır. Ama bütün bunları niye aldılar? Çünkü AK Parti son derece samimi ve kararlı bir biçimde Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için, Türkiye'nin ihtiyacına uygun bir hükümet programı çerçevesinde bu koalisyon görüşmelerine başladığı içindir. Kapalı kapılar ardında iş tutmadığı içindir. Dürüst, açık, cesur bir siyaset yaptığı içindir. Bu neyi göstermiştir. Diğer partiler AK Parti'yi pusula kabul etmek zorunda kalmışlardır. Gösterdiği budur. Bu yönüyle gidersek bayramdan sonra tabi CHP ile bu görüşmelerin olacağı kamuoyuna açıklandı. Ayrıca AK Parti biliyorsunuz hem MHP ile hem de HDP ile farklı zeminlerde görüşmelerin kapısını da açık bıraktı. Diğer partilerde buna olumlu yaklaştı. Sonuçta 23 Ağustos'a giden süreçte AK Parti yine samimi bir biçimde hükümeti kurmak için çok yoğun bir çaba sarf edecektir." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Uçum Ak Parti Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title