Haberler

AK Parti'li Tanrıverdi: Her Üç Adaydan Biri Kadın Olacak

Ak Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa'da siyasete atılmak isteyen 30 kadına siyasetle ilgili bilgiler verdi.

Ak Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa'da siyasete atılmak isteyen 30 kadına siyasetle ilgili bilgiler verdi. Kadınların siyasete girmekte cesaretsiz olduğunu söyleyen Tanrıverdi, yerel seçimlerde AK Parti'nin belediye meclis adaylıklarında 3 adaydan birinin kadın olacağı sözünü verdi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından açılan Kadın Siyaset Okulu siyaseti öğrenmek isteyen 30 kadını AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi ile buluşturdu. Manisa'da kadınların yerel seçimlerde siyasete katılması için başlatılan eğitimde Tanrıverdi, siyasetin inceliklerini anlattı.

Uzun yıllardan beri siyaset yaptığını belirten Tanrıverdi, büyükşehir kanunu ve yerel yönetimlerle ilgili kadınlara bilgi verdi. Tanrıverdi, "Kadın her zaman başımızın tacı olmuştur. Yerel yönetimlerde kadınlarıh yer alması önemlidir. Kadının olduğu yerde estetik, nezaket, üretim vardır. Kadın şehri evinin içi gibi görür. Kadın yoksa erkek başarısızdır. AK Parti olarak kadının seçilen olmasını hedefledik. 2009 yılı genel seçimlerinde her 4 adaydan biri kadın olarak belirlendi. Ama kadınlarımız adaylık konusunda çok istekli davranmıyor. Manisa'dan belediye başkanlığına sadece bir kadın aday adayı başvurdu. Biz bu rakamın daha fazla olmasını ve kadınların cesaretli olmasını istiyoruz" dedi.

Siyasette kadının önünde başörtüsü engelinin olduğunu ve bu engeli kaldırdıklarını söyleyen Tanrıverdi, artık bahane olmaması gerektiğini dile getirdi.

BAŞARILI OLMANIN PÜF NOKTALARI

Kadınların siyasette başarılı olması için çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Tanrıverdi, bilgi sahibi olmanın ve gönülden çalışmanın önemine değindi. İlkeli çalışmak gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, "İyi niyeti hiçbir zaman istismar etmeyeceksiniz. 11 yıl milletvekilliği yaptım bir toplantıya gittiğimde ne olacak ne ile karşılaşacağım diye korkmuyorum. Benim yüzüm kızarmıyor. Eliniz ayağınız başka bir yere gidiyorsa başarılı olamazsınız" diye konuştu.

KADINLARA MÜJDE

AK Parti'li Tanrıverdi'nin bir buçuk saatlik konuşmasının ardından Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Tülin Canbay, Tanrıverdi'ye teşekkür plaketi verdi. Canbay, yerel seçimlerde belediye meclis üyeliklerinde kadınların seçilebilir sıralara koyulmasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tanrınverdi de parti olarak karar aldıklarını belirterek, "İlçelerimizde ve merkezde belediye meclis üyeliklerinde her üç adaydan birinin kadın olması için karar aldık. Size düşen başvuru yapıp siyasete atılmaktır" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Tanrıverdi Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title