Haberler

AK Parti'li Şahin: Haçlı Anlayışı İsrail'e Destek Veriyor

Güncelleme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gazze saldırısında, onları oradan yok etmek için adeta haçlı anlayışının İsrail'e destek verdiğini söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gazze saldırısında, onları oradan yok etmek için adeta haçlı anlayışının bir ve beraber hareket ederek İsrail'e destek verdiğini söyledi.

Memleketi Karabük'ün Ovacık İlçesi'ne bağlı Çukur Köyü'nde iftara katılan Şahin, Gazze'de ölü sayısının 400'ü aştığını ve bunu dünyanın seyrettiğini söyledi. ABD Başkanı Obama'nın İsrail'e, "Öldürün ama az öldürün" dediğini belirten Şahin, şöyle dedi:

"Bu nasıl bir vicdandır Allah aşkına. Bu nasıl bir insanlık anlayışıdır. İsrail nefsi müdafaa yapıyormuş. Asıl nefsi müdafaa halinde olanlar Filistinli Müslümanlar. Onlar yaşama mücadelesi veriyorlar. Şu anda İsrail'in işgal ettiği topraklar Filistinlilere aitti. Şimdi Gazze gibi küçük bir bölgeye hapsolmak durumunda kaldılar. Adeta orası açık cezaevi konumundadır. Onları oradan yok etmek için adeta haçlı anlayışı, şu anda bir ve beraber hareket ederek İsrail'e destek veriyor. 'Öldürün ama az öldürün.' Şu mantığa bakınız. Bu günün dünyasında söylenebilecek bir söz müdür? Vicdanları bağlamışlar, canileri salıvermişler. Böylesine garip bir dünyada yaşıyoruz. Zulümle abad olunmaz. Zalimin mutlaka bir gün toslayacağı bir duvar vardır. Mazlumun ahı hiçbir zaman yerde kalmaz."

'TEK SESİ ÇIKAN MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ'

İslam dünyasında, Körfez ülkelerinde, petrol zengini ülkelerde, krallıklarda Gazze ile ilgili doğru dürüst bir açıklama yapılmamasının, bir söz söylenmemesinin kendilerini üzdüğünü ifade eden Şahin, şöyle devam ett:

"Müslüman kardeşleriniz orada ölüyor. Oradaki insanların tepkilerine bile izin verilmiyor. Böylesine bir dünyada tek sesi çıkan, bu olaylara tepki gösteren bizim Müslüman Türk milleti. Biz böylesine zulümler karşısında milletçe tüm siyasi görüşlerimizi bir tarafa bırakarak bir ve beraber hareket edebiliyoruz. Bu bizim millet olarak büyüklüğümüzü gösterir. Bu devlet olarak köklü bir devlet olduğumuzu gösterir."

Şahin, islam aleminin derlenip toparlanması konusunda Osmanlı'nın torunları olarak kendilerine görev düştüğünü, bunun bilinci ve sorumluluğu içinde olduklarını söyledi.

ÇANKAYA KOALİSYONU

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi halinde bunun Çankaya koalisyonu olacağını savunan Şahin, şöyle konuştu:

"Bu muhalefet partileri bizi mahalli seçimlerde yenemeyince, 'Acaba Çankaya'da bir koalisyon oluşturabilir miyiz ve hükümetin icraatlarına ortak olabilir miyiz?' diye düşündü. Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı olursa genel sekterleri CHP'den olacak, genel sekreter yardımcısı MHP'den olacak. Diğer partilerden de oradaki bir takım önemli görevlere isimler verilecek. Şimdi bir yere Vali mi atanacak. CHP'lier, 'Şu ismi atayın, hükümetle pazarlık yapın, aksi halde kararnameyi imzalamayın' diyecek. Genel müdür mü atanacak; 'Şunu atamayın bunu atayın.' Bunlar geçmişte yaşandı. Şimdi bir Çankaya koalisyonu var. Biz hükümetlerdeki koalisyonları 2002'de elimizin tersiyle millet olarak ittik. Bu yeni koalisyonu da inşallah 10 Ağustos'ta elimizin tersiyle iteceğiz ve bu oyunu bozacağız." - K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Şahin Ak Parti İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title