Haberler

AK Parti'li Parlak Seçim Çalışmaların Devam Ediyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili adayı Alaattin Parlak, seçim çalışmaları kapsamında seçmenler ile bir araya gelerek, “Türkiye’de Kürt meselesini çözmeye çalışan merhum Özal ve merhum Erbakan’ın ardından bu sorunun çözümü için gerekli yasal düzenlemeler, ifade özgürlüğü ile hak ve hürriyetler konusunda adım atmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti başardı” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili adayı Alaattin Parlak, seçim çalışmaları kapsamında seçmenler ile bir araya gelerek, " Türkiye'de Kürt meselesini çözmeye çalışan merhum Özal ve merhum Erbakan'ın ardından bu sorunun çözümü için gerekli yasal düzenlemeler, ifade özgürlüğü ile hak ve hürriyetler konusunda adım atmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti başardı" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Alaattin Parlak, Diyarbakır'da özellikle geçmişte yaşananlar, çözüm süreci ve çözüm sürecini riske atan son gelişmeleri değerlendirdi. Parlak, Diyarbakır başta olmak üzere bölge halkının, "Barışın ve çözümün sahibi ve koruyucusu olacağız, kim barışı ve çözümü savunursa o kazanacak. Biz de bu süreci gözleyen, denetleyen, takip eden ve zorlayan olacağız" mesajını vererek "üçüncü göz biziz" şeklinde görüş bildirdiğini anlattı.

Halkın süreci sahiplendiğini ifade eden Parlak, "Süreç halkındır. Halk kendi meselesi olarak gördüğü Kürt meselesi ve etrafında oluşan sorunlar bütününün çözümü konusunda kararlılığını ortaya koyacaktır. Bu kararlılığa, barışa, sürece kim nasıl katkı sunarsa halkın ona desteği tamdır. AK Parti çözüm sürecini başlatandır. Bu sürecide nihai barış ile sonlandıracak olan Ak Parti'dir" diye konuştu.

"ETNİK ÇATIŞMA ÜZERİNE OYNANAN TÜM OYUNLAR BOZULACAKTIR"

İnsanların kanın dökülmediği, barışın hakim olduğu bir hayatı istedikleri için çözüm sürecinden vazgeçemediğini dile getiren Parlak, halkın sokaklarında silah sesi değil mutlu koşuşturan çocukların sesini duymak, çocukları için kurdukları hayaller korkulardan uzak, onurlu herkesle barışık mutlu bir yaşam istediğini söyledi. Parlak, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin Kürt meselesini çözüme ulaştırması Ortadoğu'da barışı ve Kürt-Türk-Arap etnik çatışma üzerine oynanan tüm oyunları bozacaktır. Ortadoğu'daki genel çatışma ve huzursuzluğun farklı farklı aktörlerden kaynaklandığı düşünülse de sorun aslında tek orijinlidir. Dolayısıyla Kürt meselesi, Mescid-i Aksa olayları, Suriye meselesi, Irak'ın istikrarsızlığı ve Kobani olayları tamamıyla birbiriyle ilintilidir. Emperyalizm ve Siyonizm'in aktörlerinin bu meselenin çıkışı ve çözümsüzlüğüne yönelik aktivitesi bilinen bir gerçektir. Küresel güçlerin bölgesel hegemonyasına, bölge halkının kanı üzerinden kurulan oyunları görmek gerekiyor. Ancak mazlum Kürt halkının ABD, İsrail ve işbirlikçilerinin oyunlarına karşı kendi kardeşlerinin ve bölge halkının ve değerlerinin yanında, adaletin yanında yer alacağı, tarihi bir sürecin içinde olduğu da görülecektir."

"SEÇİM ÇALIŞMALARINI MAHALLE MAHALLE, CADDE CADDE, SOKAK SOKAK SÜRDÜRÜYORUZ"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Alaattin Parlak, 7 Haziran genel seçimleri öncesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu seçimin yeni Türkiye için atılacak büyük bir adım olarak değerlendirdiklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Parlak, sahada yaptıkları çalışmalarla her geçen gün halkın AK Parti'ye daha çok teveccüh gösterdiğini gözlemlediklerini söyledi. Parlak, "Halkın yeni Türkiye'den beklentileri büyük. Bu beklentilere ancak AK Parti cevap verebilir. Seçim çalışmalarını mahalle mahalle, cadde cadde, sokak sokak sürdürüyoruz. Eski Türkiye'de yaşanan tüm olumsuzluklar artık geride kaldı. Seçimlerle birlikte yeni bir Türkiye oluşacak. Ak Parti'nin hedefleri arasında sivil anayasa ve başkanlık sistemi bulunmaktadır. Bu hedeflere ulaşmak için gerekli tüm çalışmayı yürütüyoruz" diye konuştu.

"YENİ TÜRKİYE YOLUNDA İKİNCİ YARI BAŞLIYOR"

'Yeni Türkiye yolunda daima adalet daima kalkınma' ve 'Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor' sloganı ile yola çıktıklarını belirten Parlak, "Son 13 yılda önümüze çok mayınlar koydular. Genel Başkanımızı yasaklayarak, 2004'te darbe söylentileriyle, 2007'de 367 trajedisiyle mayınlar koydular. 2010'da kaset, 2013'te Gezi, 17-25 Aralık provokasyonları yaptılar. O provokasyonları yapanlar şu anda beddua odalarında baş başalar ama Ak Parti kadroları burada. Seçimin güzel geçmesi, demokrasi ortamının sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Herkesin baskı altında kalmadan kendi hür iradesiyle oy kullanması gerekiyor. İyi bir seçim olabilmesi ve Türkiye'nin önünün açılabilmesi için bu şart. Ak Parti'nin yeni Türkiye hedefi vekillerimizin ise Diyarbakır hedefi halkın refah seviyesini yükseltmektir" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaattin Parlak Diyarbakır Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title