Haberler

AK Parti'li Kurtulmuş: Ortadoğu Barışının Kilidi Filistin Meselesidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2'inci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan dünya sisteminin gücü esas aldığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2'inci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan dünya sisteminin gücü esas aldığını söyledi. Dünya barışının mihenginin Ortadoğu olduğunu belirten Kurtulmuş, " Ortadoğu barışının kilidi de Filistin meselesidir. Filistin meselesinde adil kalıcı bir çözüm bulunamadığı sürece asla ve asla dünya barışı olmayacaktır" dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş, TGRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin barış masasından dışlandığı yönündeki iddiaları yalanlayan Kurtulmuş, Türkiye'nin pozisyonu itibari ile Filistin ve Gazze meselesine asla vurdumduymaz kalamayacaklarını söyledi.

Filistin meselesini Türkiye'nin istiklal meselesi olarak gördüklerini aktaran Kurtulmuş, "Dünyada bir el maalesef İslam dünyasını parçalıyor. Ortada bir plan var. İslam dünyasında 1 asır önce ortaya konan bir bölünme senaryosu var. Aynı oyun bir asır sonra karbon kâğıdı ile kopyalanıp yeniden ortaya konulmaya çalışılıyor. Koskoca Osmanlı İmparatorluğu 10 yıl içerisinde dağıldı. Aynı şeyi bir asır sonra oluşturmaya çalışıyorlar. İslam coğrafyasında etnik ayrımcılık yapıyorlar. Bu İsrail'in güvenliği için hayati önemlidir. İsrail'in karşısında diplomatik bir blok oluşturulamaması için İslam dünyasında iç karışıklığın artması lazım. Kudüs davası bütün Müslüman milletlerin, Müslüman devletlerin ortak meselesidir" dedi.

-"BU SADECE BİR FİLİSTİN MESELESİ DEĞİL"-

Bugün Kudüs gibi hayati bir konuda İslam coğrafyasının bir araya gelememesini eleştiren AK Parti'li Kurtulmuş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu bir istiklal mücadelesidir. Bu sadece bir Filistin meselesi değildir. Bu toprakların daha fazla bölünmesi parçalanması meselesidir. Bütün bu coğrafyadaki karışıklıklara rağmen İstikrarını koruyabilen tek ülke Türkiye'dir. Türkiye siyasi istikrarını koruyabilmiş, bütünlüğünü koruyabilmiş ve bu anlamda son iki yılda siyasi istikrarın bütününü yaşamış bir ülkedir."

-"DÜNYA SİSTEMİNİN ÇİVİSİ ÇIKTI"-

Zalime zulüm ediyorsun demeyecek miyiz? Dünya sisteminin çivisinin çıktığı nokta burası zaten, 2'inci Dünya savaşından sonra kurulan dünya sistemi gücü esas almıştır. Haklı olma prensibini ortadan kaldırmıştır. Kimin gücü varsa, kim güçlüyü arkasına dayıyorsa onun dediği oluyor tamamıyla. Suriye'de bunu görüyoruz. Esad istediğini yapıyor BM'de veto eden bir ülke var. İsrail istediğini yapıyor arkasında veto sahibi Amerika var, BM adım atamıyor. Hiç olmazsa diğer uluslararası kuruluşların devreye girmesi lazım. AB'NİN, NATO'nun, İslam İşbirliği Teşkilatının, Arap Birliğinin devreye girmesi lazım. Buradaki en önemli mesele 1967'den beri İsrail'in karşısına bir diplomatik blok çıkmadı. Bu bloğu oluşturabiliriz, Türkiye olarak gayretimiz bu yönde. Dünya Barışının mihengi Ortadoğu'dur. Ortadoğu barışının kilidi de Filistin meselesidir. Filistin meselesinde adil kalıcı bir çözüm bulunamadığı sürece asla ve asla dünya barışı olmayacaktır.

-"YERYÜZÜNDE SINIRI BELLİ OLMAYAN VE NÜFUSU BELLİ OLMAYAN TEK ÜLKE İSRAİL'DİR"-

Yeryüzünde sınırı belli olmayan ve nüfusu belli olmayan tek ülke İsrail'dir. Nüfusu da belli değil, sınırı da belli değil. Acık bir zulüm ile karşı karşıyayız. Her kes terbiye edilmişken, hizaya sokulmuşken, Türkiye hizaya sokulamadı. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir darbe büyük güçlerin desteği olmadan yapılamaz. Mısır'daki SİSİ darbesini kendiliğinden askerler, gidelim el koyalım dediğini mi zannediyorsunuz? Bütün şartlar İsrail'in önünü açacak bir noktaya getirildi. Burada hizaya sokamadıkları planlarını uygulayamadıkları bir tek Türkiye var. 17- 25 Aralık, gezi meseleleri Twitter operasyonları, yasadışı dinlemeler bunlar laf olsun diye yapılan şeyler değil. Tüm bunlar Türkiye'nin bu istikamette gitmesini engellemek için yapılan işlerdir."

-"BUNLARIN HESAPLARI SORULACAK"-

İstanbul Terörle Mücadele ekiplerinin Selam Örgütü soruşturmasıyla binlerce kişiyi dinleyen polislere yönelik başlattığı operasyona ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kurtulmuş, "Başbakanımızı devlet adamları ile yaptığı görüşmeler dinlenmiş. İliği arkadaşlarımızın yaptığı görüşmeler dinlenmiş. Çok önemli özel toplantılar dinlenmiş. Benim dış politikaya ilişkin başka insanlarla yaptığım görüşmeler dinlenmiş. İnsanların nasıl dinliyorsun? Hangi gerekçeyle hukukla dinliyorsun? Kimden bu izni aldın? Hangi suçlamayla, hangi mahkemeden bu izni aldın? Sen ülkeyi yönetenleri nasıl dinlersin? Öyle bir algı operasyonu yapacaklardı ki başarılı olsalardı Selam melam diyerek bir, Numan Kurtulmuş bu örgütün üyesi, başbakan da lideri olarak ilan edilecekti. Senaryo buydu. Bu hakikaten hainliktir. Böyle bir şey olamaz. Hiçbir devlet bunu kabul edemez. Bunların hesapları sorulacak" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Filistin Ak Parti Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title