Haberler

AK Partili Kapusuz: Avrupalı Liderler Çocuk Katilidir

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Avrupalı bazı liderleri çocuk katilleri ile birlikte taraf olmakla suçladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Avrupalı bazı liderleri çocuk katilleri ile birlikte taraf olmakla suçladı. Gezi olaylarında Türkiye'ye aslan kesilen Avrupa ülkelerinin İsrail'e karşı kedi olduklarına vurgu yapan Kapusuz, "İnsan haklarını unuttular, özgürlükleri unuttular her şeyden daha önemlisi en temel hak olan yaşam hakkını unuttular. Bundan sonra sizin insan hakları hikayelerinizi kimse yutmaz" dedi.

Kapusuz, Gazze saldırıları için protesto gösterisi yapılmasını yasaklayan Fransa'yı, " İsrail'in kendini savunma hakkı var ama orantılı olmalı" açıklaması yapılan İngiltere'yi ve "biz İsrail'in tarafındayız" diyen Almanya Başbakanı Merkel'i Twitter hesabından sert bir dille eleştirdi.

Kopenhag kriterlerinin İngiltere, Almanya, Fransa için değil sadece AB'ye aday olan ülkeler için geçerli olduğunu belirten Kapusuz, Avrupalıların bu kriterleri benimsemediğini ve sadece kâğıt üzerinde kaldığını söyledi.

Önce insan sonra demokrat ve özgürlükçü olunması gerektiğine vurgu yapan Kapusuz, "Çocuk katillerinin tarafında olan Avrupa'ya Kopenhag kriterleri değil İnsanlık kriterleri gerekiyor" dedi.

-"ABD AÇIKÇA İSRAİL'İN AVUKATLIĞINI YAPIYOR"-

Gerçek demokrat olmak için ilkeli ve omurgalı olunması gerektiğine vurgu yapan AK Partili Kapusuz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Mesela Gezi olaylarında Türkiye'ye aslan kesilen Avrupa ülkeleri İsrail'e karşı kedi oldular. İnsan haklarını unuttular, özgürlükleri unuttular her şeyden daha önemlisi en temel hak olan Yaşam Hakkı'nı unuttular. Bundan sonra sizin İnsan hakları hikayelerinizi kimse yutmaz. Filistinli çocuğun yaşam hakkını savunmayan Avrupa hangi demokrasiden bahsediyor! Önce insanı yaşatacaksın ki demokrasi var olacak. ABD için de durum farklı değil. Irak'a ve Afganistan'a demokrasi götürdüğünü söyleyip 10 binlerce insanın ölmesine sebep olan ABD şimdi İsrail katliamlarına destek vererek Gazze'nin kan gölüne dönmesini izliyor. Yani ABD, kendi yöntemlerini uygulayan sıkı müttefiki İsrail'i koruyor, kolluyor ve himaye ediyor. Bebek öldüren İsrail'i desteklediğini de açık açık söylüyor. Hatta İsrail'in basın sözcülüğünü yapıyor. Zira Başbakanımızın İsrail'e yönelik eleştirilerine cevap Washington'dan geliyor. ABD açıkça İsrail'in avukatlığını da yapıyor. Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ve vicdanını yitirmiş Arap ülkelerine ise söyleyecek söz bulamıyorum. Onlara Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın şu sözünü hatırlatmak istiyorum; 'Vicdanın senin kıblendir.'

-"VİCDANI OLMAYANIN KIBLESİ DE YOKTUR"-

Gel gör ki Avrupa'nın ve ABD'nin katliamlar için ortak bahanesi olan 'İsrail'in kendini savunma hakkı var' ifadesini CHP de savunuyormuş. Vicdanı olmayanın kıblesi de yoktur. TBMM'de Gazze için hazırlanacak ortak metinde böyle bir ifadenin yer almasını istemişler ama sonradan AK Parti'nin itirazıyla bu ifade çıkarılmış. Yani Kılıçdaroğlu'nun uzun süredir İsrail'e hoş görünmeye çalışan söylemleri boşuna değilmiş. Demek ki Kılıçdaroğlu'nun İsrail saldırılarıyla ilgili bile Türkiye'yi suçlaması boşuna değilmiş."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ak Parti Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title