Haberler

AK Partili İsmet Uçma'dan 'Evlenme Ehliyeti Getirelim' Önerisi

Güncelleme:

Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesine ilişkin daha 'Mahalleli etkin olsun' önerisi getiren AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, bugün ise 'Evlenme ehliyeti' getirelimm önerisinde bulundu.

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil başkanlığında toplandı. Toplantıda ilk olarak Kadın ve Demokrasi Derneği Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Bütül Altınsoy Yanılmaz, bir sunum yaptı. Sunumun ardından milletvekilleri Yanılmaz'a sorular sordu.

"AİLE ÜZERİNE ÇALIŞALIM"

Daha önceki komisyonda kadına yönelik şiddette 'Mahalleli etkin olsun' önerisi veren AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, bugünkü komisyonda konuşma yaptı ve yeni önerilerde bulundu. Aileden daha büyük sığınılacak bir liman keşfedilmediğini belirten Uçma, "O zaman olayları fazla germeye, sündürmeye gerek kalmaksızın aile üzerinde çalışalım. Aileyi tahkim edelim, aileyi geliştirelim, aile bireyleriyle irtibatlı olalım. Bizim şimdi sağlık konularında her mahallemizde, mahal anlamında yer anlamında yani bir kültürden bahsediyorum. Yoksa bir mekandan bahsetmiyorum. Sağlık hizmetleri alırken koruyucu hekimlik adım başı kurumlarımız var. Böyle danışma merkezleri yaptıramaz mıyız? Bunun için sıra beklemek yerine. Bu danışma merkezlerimiz ailelerimizle irtibatta olup, bir kültürü geliştirip bunlarla iç içe olamazlar mı?. Araba devrilince yol gösteren çok olur. Arabayı devirmemenin yollarını bulmak zorundayız. Bununda çekirdeği ailedir" dedi.

"EVLENME EHLİYETİ GETİRELİM"

Uçma, sözlerini şöyle sürdürdü; "Havanda su dövmemek için önce kadın-erkek cinsiyet ayrımı nefret suçu haline gelmeli, şiddet merkezi alınmalı. O kadar çok fazla türü var ki ben yalnız erkeğe yada kadına şiddete odaklanırsam yani aysberkin görünmeyen yüzünü kaybetmiş olurum, görememiş olurum. İnsanı parçalamayacağız, hayatı parçalamayacağız. Bir bütün olarak bütün sorunlara çözüm üretme noktasında olacağız. Şimdi mesela nedenler arasında erkek risk grupları. Mesela evlenme ehliyeti diye bir şey getirelim. Eğer bu sıklıkla evli eşler arasında oluyorsa. Umarım bunu da farklı yansıtmaz arkadaşlarımız. Bir öneride bulunuyoruz. Bu öneriden dolayı ben şiddete uğruyorum. Oysa bu şudur. İsteyen istediği öneride bulunur. Bu konuşulur, tartışılır, müzakere edilir. Uygunsa kabul edilir, değilse ret edilir."

HDP'Lİ KADIN VEKİLİ ELEŞTİRDİ

Komisyon üyesi olan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ı eleştiren Uçma, "Mesela sevgili arkadaşım beni ayrımcılıkla suçluyor. Sevgili arkadaşım buraya ilk geldiği gün 'niye bu komisyonda erkekler var' demişti. Kim ayrılıkçı, kim ayrımcı" dedi.

AYDOĞAN'DAN CEVAP GECİKMEDİ

Bunun üzerine Aydoğan, "Kadına yönelik şiddetin araştırıldığı bir komisyonda erkeklerin olmasını biz doğru bulmuyoruz" diye yanıt verdi.

Uçma ise, "Hayatı bölük börçük ettiğinizde kadını erkeği ayrı ayrı mütalaa ittiğinizde çözemezsiniz. Onlar birbirini tamamlayan iki unsur" diye cevap verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nursel Aydoğan Alev Dedegil İsmet Uçma Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

fakirler:

Bbu kadinlara bu kadar hak verirsek bik bik oterler . Evinde oturup kocasini beklesin . Gelince ayagini felan yikasin zaten siddet biter

6
15
yanıtYanıtla
gocmen:

isterseniz sismanla evlenene E zayiflara B ehliyeti verin Allahin kanunu degilki istedigin kanunu cikar.

19
1
yanıtYanıtla
türko:

akepeliler ve pkk lılar ölsenizde kurtulsak

18
2
yanıtYanıtla
BU UZAYLI DA KİM:

AHMET ÇAKAR NEREDESİN AKP UZAYLILARIN İSTİLASINA UĞURAMIŞ BU AKPDE DE NE DE ÇOK UZAYLI VARMIŞ BE HOCAM

18
1
yanıtYanıtla
hehe:

bu yakında milletvekillerine bedava saç ektirme kanunu teklifide verir :)

13
3
yanıtYanıtla
bekar:

önce vekil olmadan , vekillige aday IQ belgesi alinsa, ehliyeti verilse sorunlar yariya düser daha secilmeden. . . . .

16
0
yanıtYanıtla
LABLUBLABALUB:

ALZHEİMER OLMUŞ BU ADAM:)

14
0
yanıtYanıtla
...................:

doğru söylemiş. . . evlenmek çok ciddi bir iştir. . . aile olmak. . . aile kurmak. . . aileyi doğru düzgün yönetmek ve yönlendirmek gerçekten çok ciddi konulardır. . . geç kalınmış bir karardır. . . aslında yıllar öncesi yapılması ve uygulanması gerekli kararlardır. . .

7
5
yanıtYanıtla
anti-kekovic:

cocuk gelinlere izin veren adamlar bir de evlenme ehliyeti cikaralim diyorlar paradoksa bakarmisin

11
1
yanıtYanıtla
KAAN:

ADAMLAR HER ALANDA YOZLAŞTIRDILAR ÜLKEYİ AKP VE CEMAATLER

10
2
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title