Haberler

AK Parti'li İçten'den Ramazan Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında birlik, beraberlik, kardeşlik ve maneviyat vurgusu yapan İçten, Ramazan ayının orucun farz kılındığı ve Kur'an'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ay olduğunu söyledi. İçten, "Her Müslüman'ın heyecanla beklediği 11 ayın sultanı ile hamd olsun ki bu yıl da buluşuyoruz. Bu müstesna iklim, salih amellerin işlendiği ve insanların günahlarından arındığı on bir ayın sultanı Ramazn-ı şeriftir.

Müslümanların yeni bir manevi heyecan kazandığı ve duygularının zirveye ulaştığı rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan'a ulaşmanın mutluluğunu bizlere yaşatan Allah'a hamd, iki cihan serveri efendimiz Hz. Muhammed'e (sav) binlerce salat ve selam olsun. Hamd olsun ki dün, ilk teravih namazımızı kıldık, sahurumuzu yaptık ve Allah kabul ederse oruçlu ağzımızla da Ramazan ayına kavuştuk" dedi.

İnsanın bu ayın her gününü ve her anını, yenilenme hissiyle yaşayarak kendini de maddi ve manevi yönden geliştirmesi gerektiğini kaydeden İçten, "Günahlarla dolu yaşanan hayata elveda diyerek yeniden bir dirilişle gönül kapılarını açmalı ki, bu ay da istediği payı alabilsin. Mümin için bunu yapmanın en uygun zamanı da, Ramazandır. Yenilenme hayatın her aşamasında olmalıdır ama Ramazan'da bambaşkadır. Çünkü Ramazan, ondan nasiplenmesini bilen herkesin baharı ve umudu olan mübarek bir mevsimdir. Ramazan ayı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye çıktığı, kardeşlik duygularının daha da güçlendiği, kutlu bir zaman dilimidir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin bulunması, bu ayın manevi değerini vurgulamaktadır. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de "Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır" buyururken, sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) de bu ayla ilgili olarak, "Bir kimse, inanarak ve sevabını sadece Allah'tan bekleyerek, Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır" buyurmuşlardır. Yani, rahmet, bereket, sevgi ve merhamet yağmurudur Ramazan ayı. Bu Ramazan ayına da çözüm sürecinin dinginliğinde, barış, sevgi ve kardeşlik ikliminde giriyoruz. Ülkemiz tarihi bir dönüşümden, çok önemli bir süreçten geçerken dualarımız kayıplar için, acılar için değil, şükür için, gelecek daha güzel günler ve birliktelik için yüce Allah'a ulaşıyor. Bu nedenle mübarek Ramazan-ı şerif her zamankinden daha güzel ve anlamlı. ve elbette ki bizler de hem vatandaş hem de milletvekilleri olarak Çözüm sürecine sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz. Ramazan-ı şerifin gönüllerimizi ferahlatan manevi havasını hakkıyla solumalıyız. Çevremize Allah için dönüp bakarak yaraladığımız bir gönül varsa, hiç zaman kaybetmeden hemen onu onarmalıyız. Eğer yapamıyorsak, boşuna Ramazan geldi bende payımı alacağım umuduna kimse kapılmasın. Bu düşünceyi fırsat bilerek, yapacağımız iyilikler ve ibadetlerle Allah'ın rızasını kazanmaya çalışmalıyız.

Çünkü bu ay Kur'an ayıdır, rahmet, fazilet ve günahlardan arınma ayıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Ramazan Ayının İnsaniyet ve İslamiyet adına hayırlar getirmesini, aziz milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine, birlikte yaşadığımız topluma ve insanlığa barış ve huzur getirmesini ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı olmasını Cenab-ı Hak'tan tüm kalbimle niyaz ediyorum" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Cuma İçten Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title