Haberler

AK Parti'li İçten'den Gündeme İlişkin Açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, başörtüsüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, başörtüsüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başörtüsü sorununun kanayan bir yara olduğuna dikkat çeken İçten, bu sorunun toplumun neredeyse her kesiminden tepki çektiğini ve insanları ayrıştırdığını kaydetti. İçten, "Ülkemizin demokratikleşmesinde ve özgürleşmesindeki en büyük engellerden biri ortadan kalkmıştır. Biz bu ve buna benzer devrimleri yaparken kimseyi kırmadan, ötekileştirmeden, dinine, diline, ırkına, mezhebine inancına en ufak bir zarar getirmeden hareket ediyoruz. Kaldı ki başörtüsü sorunu neredeyse 80 yıldır tartışılan ve insanlarımızın içini kanatan bir sıkıntıydı. Sadece Türklerin değil, Kürtlerin de en hassas sorunlarından biri olan başörtüsü, bizim namusumuz, şerefimiz ve onurumuzdur dedik. Sabır ve sebat edelim, çözeceğiz bu sorunu da tarihe gömeceğiz dedik ve Allah'a şükürler olsun ki çözdük" dedi.

"EĞİTİM VE SOSYAL HAYATIN HER ALANINDA BU BİR ÖZGÜRLEŞMEDİR"

Başörtüsünün toplumun her alanında özgürleştirilmesi gerektiğini kaydeden İçten, inancı gereği başını örten genç kızların hak ettiği özgürlüğü her alanda yaşamaları gerektiğini aktardı. İçten, "Sadece suçu inancı gereği başörtüsü takmak olan sayısız genç kızımızın, iş hayatında emek veren sayısız kadınımızın hayalleri yok edildi. Hayatları karartıldı. Yıllarca üniversitelerde ikna odaları adı altında manevi işkencehaneler kuruldu. Gencecik kızlarımızın zorla başları açtırıldı. Eğitim hakları dahası hayatları, gelecekleri ellerinden alındı. AK Parti iktidarı olarak biz bu insanlık dışı uygulamaları kaldırdık. Başörtüsünü serbest bırakarak eğitim alanında da kızlarımıza mücadelesini verdiğimiz özgürlüğü getirdik. Artık ülkenin dört bir yanında, her coğrafyasında gerek eğitim gerek kamuda rahatlıkla başörtülerini takabilir hale geldiler şükürler olsun" diye konuştu.

"BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ KALKMASI SESSİZ BİR DEVRİMDİR"

Cuma İçten, başörtüsünün serbest bırakılmasının sessiz bir devrim olduğuna vurgu yaparak, başörtüsü sorununun çözümü için ellerine silah alıp dağa çıkmadıklarını, bu sorunu çözerken kimseyi kimseye kırdırmadıklarını kaydetti. İçten, hukukun dışına çıkmadıklarını, toplumun her kesiminden hassasiyeti göz önünde bulundurarak, yıllarca sabırla, ve inançla bir mücadele verdiklerini anlattı. İçten, "Dinle, inançla uğraşanlar asla iflah olmadılar ve olmayacaklardır. Ellerine türban ve çarşafı alıp yırtanlar, bu devrimden rahatsızlık duyanlardır. Anneleri, bacıları başörtülü olanlar yıllarca başörtüsüne karşı çıktılar. Bu çelişkili Türkiye manzaraları elhamdülillah artık sona ermiştir. AK Parti'nin bu sessiz devrimiyle birlikte millet, devleti ile barışmıştır. Buna rağmen hala bazı dinozor kafalı sözüm ona yazarlar, başörtüsüne düşmanlık yapmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

"ATATÜRK'ÜN ANNESİ, KIZ KARDEŞİ VE EŞİ DE BAŞÖRTÜLÜYDÜ"

Atatürk'ün annesi Zübeyde hanım, kız kardeşi Makbule hanım, eşi Latife hanımın fotoğraflarına bakılmasını isteyen İçten, "Fotoğraflara bir kere daha bakarlarsa türbansız bir resme rastlayamazlar. Kurtuluş savaşında cepheye koşan, savaşan ninelerimize, annelerimize bakın. Nene hatuna, Kara Fatmaya bakın. Dönemlerine damgalarını vuran kadınlarımıza Halide Edip Adıvar'a, daha adını sayamadığımız nice önemli kadınımıza bakın. Göreceksiniz ki hepsinin başörtüsü vardı ve hiçbiri de bundan rahatsız değildi. Ama başörtüsünden rahatsız olanlar, bundan 14 yıl önce sayın Merve Kavakçı'ya milletin meclisinde o terörü yaşatanların hiçbiri bugün hiçbir yerde yok. İsimleri bile hatırlanmıyor. Sonuçta başını örten de örtmeyen de herkes bizim vatandaşımız, bacımız, kardeşimizdir. Biz AK Parti olarak kurulduğumuz günden beri insanlarımızı ayırmadan, ötekileştirmeden kucaklıyoruz. 80 yıldır bu ülkede yapılan bu zulüm ve haksızlık artık ortadan kaldırılmıştır. Bazı partiler başörtüsünü desteklediklerini söylemelerine rağmen, sorunun çözümü AK Partili 4 hanım vekilin attığı adımla gerçekleşmiş ve buna da meclis saygı göstermiştir" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Cuma İçten Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title