Haberler

AK Parti'li Güvenç'ten Hdp'li Kürkçü'ye Tokat Gibi Cevap

Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Brüksel'de HDP'li Ertuğrul Kürkçü'ye, "Bu süreçte Halkların Demokratik Partisi şiddete karşı bir politika geliştiremedi. Bugün yargıya intikal eden belediye başkanları bu süreçte terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanmaktadır" dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Yerel ve Bölgesel Otoriteler Toplantısı'na katıldı.

Aynı toplantıda yer alan HDP'li Kürkçü'nün, gözaltında ve tutuklu olan HDP milletvekilleri ile belediye başkanlarını savunmasına AK Parti'li Güvenç'ten cevap gecikmedi.

HDP'li Ertuğrul Kürkçü, toplantıda söz hakkı alarak, "Türkiye'de şu an 3 büyükşehir belediyesinin 6 eş belediye başkanı cezaevinde, ayrıca 6 kent belediye başkanının 12 eş belediye başkanı da cezaevinde. 53 ilçe belediyesinin 106 eş belediye başkanları da cezaevindeler. 93 Belediye Meclis üyesi de cezaevinde. Bu cezaevinde bulunanların yerlerine doğrudan doğruya seçimsiz bir şekilde hükümetin temsilcisi olan atanmış kişiler vardır. Bu uygulama Avrupa konseyindeki hiçbir hükümlülüğe uymuyor" dedi

Kürkçü, "Belediye başkanlarımızın serbest bırakılmasını, özellikle Ahmet Türk'ün serbest bırakılarak görevinin başına dönmesi ve cezaevindeki arkadaşlarımızın yerlerine seçimsiz bir şekilde atanan kişilerin görevden alınması ve Türkiye'nin bir an önce demokratik yerel yönetimlere geri dönüşün sağlanması için bir çağrıda bulunacak mısınız" diyerek komisyona iktidarı şikayet etti ve Avrupa Parlamentosu Yerel ve Bölgesel Komisyonuna çağrı yapılmasını istedi.

HDP'li Kürkçü'nün konuşmasının ardından söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Kürkçü'nün komisyona çağrı talebine cevap olarak, "Ülkemiz yoğun terör saldırısı altındadır. 15 Temmuz'da demokrasi tarihine geçecek şekilde tank ve toplarla bir saldırıya maruz kaldık. Takdir edersiniz ki saldırı sadece bu değildir. Geçen sene 7 Haziran seçimlerinde iktidar çoğunluğunu kaybetmemiz üzerine bölücü terör örgütü şehir merkezlerimizde hendek kazarak saldırı başlattı. Kanton özerk bölge kuracağız iddiasında bulundu. Bu süreçte Halkların Demokratik Partisi şiddete karşı bir politika geliştiremedi. Bugün yargıya intikal eden belediye başkanları bu süreçte terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanmaktadır" diyerek tepkisini dile getirdi.

Güvenç, konuşmasının sonunda ise, "Türkiye her türlü taahhüdün peşindedir ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, nefreti ve şiddeti övücü söylemleri bir hukuk devletinde kabul edilemez bulmuştur. HDP'li Kürkçü açıklasın, kendisi ve partisi adına şiddete karşı olduğunu, PKK terör örgütünün yanlış yaptığını ve 13 yaşındaki çocukların ellerine Kalaşnikof silahlar vererek halkın üzerine salmalarının karşısında olduklarını beyan edebilir mi" diye konuştu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Celalettin Güvenç Ertuğrul Kürkçü Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title