Haberler

AK Parti'li Erdem'den Aydın'ın 94. Kurtuluş Yıldönümü Kutlama Mesajı

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem yayınladığı mesajında,"Aydın ve İlçelerinin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl dönümünde ilk günkü onur ve coşkuyu bugün de hep birlikte yaşıyoruz. Yaklaşık 40 ay süren işgal boyunca her türlü insanlık dışı muameleye uğrayan kadın çocuk demeden katledilen halkımız büyük bir dirayet ve kahramanca bir mücadele sergileyerek bu alçak işgale son vermiştir. Efeler diyarı Aydın tarihe altın harflerle yazılan destansı kurtuluş mücadelemizin mihenk taşlarından olmuştur. Vatanlarına, bayraklarına ve imanlarına bağlılıktan aldıkları güçle düşmanla savaşan Aydınlılar 3 Eylül 1922 günü Buharkent'i, 5 Eylül günü Kuyucak, Nazilli ve Sultanhisar'ı, 6 Eylül günü Köşk ve Söke'yi, 7 Eylül günü de Germencik, Kuşadası ve Aydın'ı düşman işgalinden kurtarmışlardır. Bu destansı kurtuluş mücadelesiyle, vatanın birlik ve beraberliği, devletin bekası söz konusu olduğunda, Büyük Türk Milletinin neleri başarabildiğini bütün dünya gördü. 94 yıl önce Yörük Ali Efelerin gösterdiği kahramanca mücadeleyi 94 yıl sonra onların torunlarının darbeci hainlere karşı yineledi.Ülkemizin ve Aydınımızın bir daha böyle kara günler görmemesini Yüce Allahtan niyaz ederken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi minnet ve rahmetle anarken gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdem Aydın AK Parti Eylül Yerel Haberler

title