Haberler

AK Parti'li Çelik: Tezkere Hazırlığı Yok

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Irak'a askeri bir müdahale için bir tezkere hazırlığının söz konusu olmadığını söyledi.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Irak'a askeri bir müdahale için bir tezkere hazırlığının söz konusu olmadığını söyledi. ABD'nin Irak'tan ayrılırken çok ciddi kaotik bir ortam bıraktığını belirten Çelik, "ABD'nin operasyon için incirlikle ilgili bir talebi olursa?" yönündeki soruya da "Şu an böyle bir durum söz konusu değil" yanıtı verdi.

Musul'da yaşanan rehine alma olayına ilişkin askeri bir müdahalenin söz konusu olmadığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Allah korusun rehinelerimiz katletmeleri söz konusu değildir. Onlara şiddet uygulamaları söz konusu değildi. Ümit ediyorum görüşmeler olumlu geçiyor. En kısa sürede sonuç alınacağına dair son dere iyimserim, hükümetimiz de iyimser. Karşınızda bir devlet yok! Diplomatik bir otorite yok. Hangi yöntemler kullanılması gerekiyorsa, yol ve yordam neyi gerektiriyorsa hükümetimiz gerekeni yapıyor" dedi.

-"DEMOKRATİK SİYASET IRAK'TA HAKİM DEĞİL"-

"Bugünkü ortamda ABD'nin oradan ayrıldıktan sonra çok ciddi kaotik bir ortam bıraktığını belirten Çelik, "Irak halkının iradesini, ne istediğini hiçe sayarak, mademki Saddam Hüseyin'i devirdiniz, mademki Irak'ta böyle bir yapı oluştu, öncelikli Irak merkezi hükümetinin bir şekle girmesi gerekiyor. Demokratik siyaset Irakta hakim olmadığı için özellikle aşırı uçlar, aşırı gruplar, silahlı gruplar devreye giriyor. Siz halkın demokratik taleplerini, siz halkın demokratik eylemini yok sayarsanız, görmemezlikten gelirseniz onlar kendine farklı yol arar. Irak'taki çıkmazın asıl nedeni budur" diye konuştu.

-"MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNİ KATLETMESİ"-

"ABD'nin Irak'a müdahale konusunda İncirlik talebi olursa cevabınız ne olur?" sorusuna Çelik, "Dereyi görmeden paçayı sıvamanın bir anlamı yok. Şu anda böyle bir durum söz konusu değil, ABD'nin de böyle bir talebi yok. Şuanda yurt dışına operasyon yapmak içinde bir tezkere hazırlığında söz konusu değil. Tezkere ile ilgili bir şey gündemde yok. Biz temenni ediyoruz ki sadece Irak'ta değil tüm bu coğrafyada, mezhep farklılıklarından dolayı Müslümanlar birbirini katletmesin. İslam dini adına cinayetler işlenmesin. İslam dini adına sokaklarda infaz yapılmasın. İslam dini adına iğrenç görüntüler sergilenmesin" diyerek yanıt verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hüseyin Çelik Ak Parti Ak Parti Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title