Haberler

AK Parti'li Çelik (2/son): 27 Ağustos, Gül'ün Gelmesiyle Değil, Erdoğan'ın Gitmesiyle İlgili

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 27 Ağustos'ta yapılacak olan AK Parti Olağanüstü Kongre tarihinin, Gül'ün gelmesiyle değil, Erdoğan'ın gitmesiyle ilgili olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 27 Ağustos'ta yapılacak olan AK Parti Olağanüstü Kongre tarihinin, Gül'ün gelmesiyle değil, Erdoğan'ın gitmesiyle ilgili olduğunu söyledi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çelik, Abdullah Gül'ün AK Parti'ye dönmesinden daha doğal bir şey olamayacağına dikkat çekerek, "Gül, bu partinin kurucusudur. Gül ile Başbakan arasında birileri çatışma bekleyebilir, onların da hevesleri kursağında kalacak. Başbakan Erdoğan ile mevcut Cumhurbaşkanı Gül, birbirlerinin rakibi, alternatifi değildir. Konumlar önemli değil. Gül, partiye dönmek istediğinde başımızın üzerinde yeri var. Biz onu hasretle kucaklamaya, bağrımıza bir kez daha parti çatısı altında basmaya hazırız" dedi.

Çelik, 27 Ağustos'ta yapılacak olan AK Parti Olağanüstü Kongre tarihinin Gül'ün görev süresi dolmadan bir gün önce olduğunun anımsatılması üzerine, "Bu tarih, Gül'ün gelmesiyle ilgili değil, Erdoğan'ın gitmesiyle ilgilidir. Başbakan, genel başkanlığı ve başbakanlığı bitmeden bu kongreyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kamuoyu anketlerini yapan firmaların yanıldığı kanaatinde olmadığını dile getiren Çelik, "Sandıklar açıklamadan yapılan bir öngörüdür. 52 olabilir, 53,54 olabilir. Bu çok önemli bir mesele değil. Biz bunun üzerinde durmuyoruz. Mühim olan bu seçimin bir galibi vardır. Berabere biten seçim de olamamıştır. Yüzde 52 bizim için tatmin edici midir? Biz milletimizin bizim için biçtiği orana şapka çıkarır, teşekkür ederiz" dedi.

-"SEÇMENİN SANDIĞA KÜSMESİ İHTİMALİ YOK"-

Çelik, bir gazetecinin, "30 Mart'ta yüzde 90 olan seçime katılım oranı yüzde 73'e düşmüş gözüküyor. Seçmenin sandığa küsmesi ihtimali var mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Öyle bir ihtimal yok. Mahalli seçimler çok faktörlü ve aktörlü seçimlerdir; fakat cumhurbaşkanlığı seçimi tek faktörlü ve tek aktörlü seçimdir. Büyükşehir belediye başkanı olacak zat, A ilinde seçmeni teşvik eder. İlçe belediye başkanı ayrıca eder, muhtar ayrıca eder. Bir akrabanız, dostunuz muhtar adayı olmuştur, sizi ısrarlı şekilde sandığa davet eder. "Ben sadece sana oy vermek için geldim, diğerlerine oy vermeden gideceğim' falan demez insanlar. Mühim olan oraya kadar gitmektir. Bizim de oy oranlarımız, muhalefetin de oy oranları genellikle mahalli seçimlerde genel seçim kadar yüksek olmaz. Referandumlarda da böyledir. Son referanduma bakarsanız, genel seçimdeki gibi bir katılım olmaz, olmamıştır. Yüzde 74'e yakın bir katılım oranı Avrupa standartlarının çok üstünde bir orandır. Bir de genellikle yenilenler, bir de şurdan bakalım derler. Biz yüzde 35 oy almıştık. Birileri, "Genel seçime katılma şu kadardır, siz genel seçmenin yüzde 25'i aldınız, yüzde 75'i size karşıdır' dedi. Peki iyi de bizim muhalifimiz olan yüzde 19'la Meclis'e giren CHP'ye bakarsanız, genel seçimde 2002'de yüzde 12'ye tekabül ediyordu. Yüzde 88'i onlara karşıdır diye niye demiyorsun? Tony Blair, ezici çoğunlukla iktidara geldiğinde katılım oranı yüzde 59'du. Yüzde 59'un yüzde 40'ını aldı. Bu yüzde 23'e tekabül eder. Hiç kimse yüzde 77 Tony Blair'e karşı demedi. Sandığa gitmeyen insan, "Benim bu konuda söyleyecek sözüm yok' diye hesap yapar. Ha, gerçekten bir protest oy mudur, bu incelenebilir ama bugünkü ortamda, biz böyle bir oy olduğunu düşünmüyoruz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title