Haberler

AK Parti'li Büyükşehir Meclis Üyelerinden Atık Su Önergesi

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Parti’li üyeleri, Aydın’da abonelerden tahsil edilen atık su bedelinde indirim yapılması için önerge verdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Parti'li üyeleri, Aydın'da abonelerden tahsil edilen atık su bedelinde indirim yapılması için önerge verdi.

AK Parti grubu adına bir açıklama yapan Grup Başkanvekili Tacettin Özden, "Su bedelinin birinci kademe 0-30 ton olması. Bedelinin ise 2014 Belediye seçimlerinden önce ilçelerde uygulanan tarifelere indirilmesi. Bu bedel üzerinden TÜFE oranında artırılması.

Atık su bedelinin, Arıtma olan yerlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen 30 kuruş/ton, arıtma olmayan yerlerde ise bu bedelin yüzde 50'sinin alınmasını öneriyoruz.

Bu rakamlar ile Belediyeler hizmet verip yatırımlarını yapacak para kazanıyorlardı. Dolayısıyla bugünde bu fiyatlar ile rahatça hizmet verilip, hizmet verecek parada kazanılacaktır" dedi.

AK Parti Grubu olarak bu teklifi hazırladıklarını kaydeden Özden, "Bu önergemiz komisyona sevk edilmiş, komisyondaki müzakereler neticesinde teklifimiz sayısal çoğunluğumuzun olmaması nedeniyle aynen geçmemiştir. Buna rağmen sayaç okuma bedeli grubumuzun gayreti ile kaldırılmıştır. Bu da yıllık takriben 7 milyon TL'ye tekabül eder. Atık su bedelinin de özellikle köylerde hiç alınmaması amacı ile bakanlığa yazı yazılmasını sağladık. Büyükşehir Belediyesinin teklifi ilk kademenin 0-15 ton olması yönünde idi. Bu durumda da ilk kademe ücreti 2,00 - TL olarak teklif edilmişti.2.kademe ise yine çok yüksek olarak uygulanacaktı. Grup önergemiz ile 1.kademeden sonraki pahalı su tüketiminin önüne geçebildik. Bu önerge belediyenin ilk kademeyi 0-15 tona çekeceğinin duyulmasından sonra grubumuz tarafından verilmiştir ancak bu önergemiz üzerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı bunun mümkün olmadığını ifade etmiştir, bütçe komisyonunda kademenin tamamen kaldırılmasını öne sürmüşler, kademe kalkınca da zarar edeceklerini ileri sürerek ton fiyatını Efeler, Söke ve Nazilli'de 2,20TL, diğer ilçelerde 2,00 TL, Didim'de 3,50 TL, Kuşadası'nda ise 3,20 TL olarak belirlemişlerdir. AK Parti grubunun atık su ücretinin 0,30 olan en alt seviyede uygulanması yönündeki teklifi de kabul görmemiş, sadece köylerde 0,30 kuruş, ilçelerde 0,70 kuruş olarak uygulanmaya devam etmesine karar verilmiştir. AK Parti'nin önergesi görüldüğü üzere kademenin kaldırılması değil ilk kademenin 0-30 tona çekilmesi ve tarifenin 30 Mart 2014 tarihindeki fiyatlara çekilmesidir" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title