Haberler

AK Parti'li Bozkurt: "Pamukluk Barajı'nın Yapımı Devam Ediyor"

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Mersin’in Tarsus ilçesinde yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle yapımına 4-5 ay ara verilen Pamukluk Barajı’nda, yeni yüklenici firma belirlenmesi için ihale sürecinin başladığını, isale hattı ihalesinin ise tamamlanarak, yetkili firmanın çalışmalara başladığını bildirdi.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Mersin'in Tarsus ilçesinde yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle yapımına 4-5 ay ara verilen Pamukluk Barajı'nda, yeni yüklenici firma belirlenmesi için ihale sürecinin başladığını, isale hattı ihalesinin ise tamamlanarak, yetkili firmanın çalışmalara başladığını bildirdi.

Milletvekili Bozkurt, yazılı bir açıklama yaparak, Tarsus'un Pir Ömerli Köyü sınırları içerisinde yapımı devam eden Pamukluk Barajı'nın son durumuna ilişkin bilgi verdi. 2015 yılı itibariyle tamamen bitmesi planlanan ve Mersin'in 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Pamukluk Barajı'nın ikmal inşaatına yakın bir zamanda başlanacağını belirten Bozkurt, "Yapımına 2011 yılında İkmal İnşaatı, İsale Hattı, Sulama İletim Kanalı ve Tesisleri şeklinde 3 aşamalı olarak başlanan ve bir kısmının tamamlandığı Pamukluk Barajı'nın, yüklenici firma tarafından kaynaklanan sorunlar nedeniyle yapımına 4-5 ay ara verilmişti. DSİ Bölge Müdürlüğümüz yeni yüklenici firma belirleme adına ihale süreci başlatmış, bu ihale sürecinde ikmal inşaatı kısmının ihale süreci devam etmekte, suyu taşıyacak olan isale hattı ihalesi neticelenmiş, yetkili firmaya 20 Ocak 2015 tarihi itibariyle yer teslimi yapılmış ve çalışmalara başlamıştır" dedi.

Sulama İleti Kanalı ve Tesisleri kısmı için ihale aşamasına gelindiğini ve en yakın zamanda ihalesi yapılarak çalışmalara başlanacağını kaydeden Bozkurt, sulama ileti kısmının bitmesi durumunda 18 bin 409 hektar sahanın sulanmasının sağlanacağını aktardı.

AK Parti olarak, bugüne kadar söz verip de yapmadıkları, yarım bıraktıkları hiçbir iş olmadığını savunan Bozkurt, "Hatta AK Parti'den önceki dönmelerde yarım bırakılan, ihtiyaç olmasına rağmen önemsenmeyen eksikliler iktidarımız döneminde tamamlanmış vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. Yüklenici firmalara teslim edilip inşaatı devam eden ve bir takım olumsuzluklar nedeniyle ara verilen yatırımlar ile ilgili toplumu kışkırtıcı, umutsuzluğa sevk edici söylevlerden vazgeçilmesini ve bölge halkımızın bu tarz yaklaşımlara pirim vermemesini rica ediyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nebi Bozkurt Ak Parti Tarsus Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title