Haberler

AK Parti'li Beyaz'dan Gündeme İlişkin Değerlendirme

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, geçmişte Diyarbakır’da devlet eliyle çok yanlış politikalar uygulandığını belirterek, asker ve polis eliyle halkın geçmişte çok zulüm gördüğünü, ama bugün devletin Kürtlerle sorununun olmadığını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, geçmişte Diyarbakır'da devlet eliyle çok yanlış politikalar uygulandığını belirterek, asker ve polis eliyle halkın geçmişte çok zulüm gördüğünü, ama bugün devletin Kürtlerle sorununun olmadığını söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, AK Parti iktidarında yaşanan demokratikleşme süreci, yatırımlar, Başbakan Erdoğan'ın Ermenilere sunduğu taziye mesajı gibi konularla ilgili gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin siyaset yaparken, insanın yaşam kalitesinin artırılması için siyaset yaptığını belirten Beyaz, bu siyaseti samimiyetle yaptığını vurguladı. Dünya tarihinde 12 yıl boyunca her seçimlerde oyunu artıran AK Parti dışında bir partinin olmadığına dikkat çeken Beyaz, geçmişte yaşanan sorunlara değinerek, şunları söyledi:

"İstanbul'da ne varsa Diyarbakır'da da o olacak. Biz bunu başarmak zorundayız. Diyarbakır'da 12 yıllık iktidarımız boyunca 13,9 milyar yatırım yaptık. Çok önemli işler yapıldı. Biz yaptığımız yolları altından kaplasak, eğer çözüm süreci başarıya ulaşmazsa hiçbir işe yaramaz. Diyarbakır'da cumhuriyet tarihi boyunca sadece 22 köyün yol ve kanalizasyonu yapılmıştı. Son 12 yılda yaklaşık 300 milyon bütçeyle tüm köylerin yol ve kanalizasyon sorununu tamamladık. Eksiklerimiz var fakat onları da tamamlamaya çalışıyoruz. Köy-Des projeleri kapsamında en fazla payı Diyarbakır aldı. Geçmişte Diyarbakır'da devlet eliyle çok yanlış politikalar uygulandı. Asker ve polis eliyle halkımız geçmişte çok zulüm gördü. Ama bugün devletin Kürtlerle sorunu yok. Belki derin devletin vardı o ayrı bir olay ama bu hükümetin başındaki Başbakanın ve onun partisinin Kürtlerle sorunu yok. Bu çok önemli bir şeydir. Diyarbakır normalleştikçe Türkiye normalleşecek. Yeni Türkiye'yi birlikte kurmamız lazım. Bizim için din, dil, kimlik fark etmiyor. Önemli olan insan olmasıdır. Biz bütün insanları aynı samimiyetle kucaklamak zorundayız. Diyarbakır'ın hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. Türkiye'deki 80 yıllık tahribat hemen kapanmıyor. Bu tahribatları gidermek için daha çok çalışmamız gerekiyor."

"BAŞBAKANIMIZIN ERMENİLERE VERDİĞİ TAZİYE MESAJI BİR İLK DEĞİLDİ"

AK Parti'li Beyaz, Başbakan Erdoğan'ın Ermenilere ilettiği taziye mesajına da değinerek, bu durumun ilk olmadığını kaydederek Başbakan'ın Dersim olaylarında yaptığı özrü hatırlattı. Beyaz, "Biz Başbakanımızın önderliğinde yola çıkarken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyen herhangi bir kimse 780 bin kilometre karenin içinde kendisini öteki hissetmeyecek dedik. Başbakanımızın Ermenilere verdiği taziye mesajı bir ilk değildi. Dersim olayları için devlet adına özür dileyen Başbakanımızdı. O özrü dinlerken ben ve çok sayıda arkadaşım ağladık. Bu çok önemli bir gelişmeydi. Biz Osmanlı İmparatorluğu'nun devamıyız. Bu imparatorluk içerisinde Ermeniler, Kürtler, Yahudiler, Süryaniler 72 millet hepsi bir arada yaşıyordu. Çok acılar yaşandı. Başbakanımızın mesajında bence, 'Ateş düştüğü yeri yakar' sözü oldu. Kendisi de Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Başbakanı olarak buna parmak bastı. Ermeniler için taziye mesajı iletmesi dünyada çok olumlu karşılandı. Diyarbakır'da 93 yıl önce Ermeni Kilisesi'nin çanı indirilmişti. O çan geçen yıl yerine takıldı. Biz bu topraklarda beraber yaşadık. Çok farklı acılar yaşadık" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mine Lök Beyaz Diyarbakır Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title