Haberler

AK Parti'li Atay, Basın Bayramını Kutladı

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Sadık Atay, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 107. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Sadık Atay, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 107. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz tarihinin, Türk basınının bugünlere gelmesinde çok önemli bir başlangıç oluşturduğunu belirten Atay, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Basın, bir milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir' sözünü hatırlatarak, "Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda her koşulda sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerine yerine getiren medya çalışanlarının bu çalışmalarını takdirle izliyor ve takip ediyorum. Ayrıca Aydın'ımıza her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında ulusal ve yerel basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. Bu duygularla özveri ile çalışan tüm basın camiasına ve ilimizde geniş ve başarılı bir kadroyla hizmet veren, yapmış oldukları çalışmalarla vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunların duyurulması noktasında istikrarlı bir çalışma gösteren basın kuruluşlarına teşekkür ediyor. Görevleri sırasında yaşamlarını yitiren basın çalışanlarına Allah'tan rahmet diliyor ve şu anda görevlerine devam etmekte olan değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Sadık Atay Ak Parti Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title